Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

HYPOTHEEK

Hypotheek aflossen nog nooit zo lucratief als nu?

Heeft u een koopwoning met hypotheek en aan de andere kant spaargeld, dan is het financieel voordelig uw hypotheek geheel of deels af te lossen. Hoe kan dat, want de hypotheekrente is toch fiscaal aftrekbaar?

AUTO

Controle op privérijden onder vuur

Hoe ver mag de fiscus gaan in de controle op het privégebruik van de auto van de zaak? Hoe krijgt u de rechter aan uw zijde en hoe voorkomt u dikke pech?

Meest gelezen adviezen

FISCOTIP

Sparen in box 3 of in de BV?

Door het lage rendement op spaargeld betaalt u privé in box 3 vaak meer belasting dan dat u aan rendement krijgt. Het kan dan aantrekkelijk zijn om te sparen via een BV. Hoe zit dat?

PENSIOEN

Einde pensioen in eigen beheer

Op Prinsjesdag is bekendgemaakt dat er vanaf 1 januari 2017 geen verdere opbouw meer mag plaatsvinden van het pensioen in eigen beheer. Hoe zien de plannen eruit? Wat betekent dit voor uw pensioenvoorziening?

PENSIOEN - DGA

DGA-pensioen? U moet een keuze gaan maken!

Wanneer u in eigen beheer een pensioen heeft opgebouwd, dan moet u binnenkort gaan kiezen op welke wijze u hier vanaf 2017 mee om wilt gaan. Het is niet eenvoudig om hierin een goede keuze te maken. In dit artikel een eerste aanzet hiertoe.

SUCCESSIEPLANNING

Lenen van uw kinderen dubbel voordelig

Als uw kinderen ooit van u zullen erven, is het vaak fiscaal zinvol om tijdens uw leven alvast aan hen te schenken. Hoe kunt u inkomsten- en erfbelastingvoordeel behalen? Hoe werkt dat via ‘schuldigerkenning aan uw kinderen’?

PENSIOEN

Pensioen in eigen beheer afkopen?

Zoals u weet, is op Prinsjesdag bekendgemaakt dat opbouw van pensioenaanspraken in eigen beheer vanaf 2017 niet meer mogelijk is. U kunt ervoor kiezen om uw pensioenrechten af te kopen. Hoe werkt dat dan?

Meest recente adviezen

SCHENKEN

Schenkingsvrijstelling eigen woning 2017

In 2017 keert de eenmalig verhoogde schenkingsvrijstelling van € 100.000,- voor de eigen woning terug. Wat nu als u voor 2017 al een schenking aan uw kind heeft gedaan? Wanneer kan dat in 2017 nog onbelast aangevuld worden?

FISCALE WINST

Plan uw investeringen goed

Zoals bekend, kan uw BV bij voldoende investeringen aanspraak maken op een extra belastingaftrek: de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Door uw investeringen goed te plannen, kunt u dit belastingvoordeel maximaliseren. Hoe dan?

PENSIOEN

AOW-leeftijd schuift weer op, wat nu?

Is het sparen voor een goed pensioen nog wel betaalbaar? Hoe zit dat nou precies? Is het verstandig om toch iets op te bouwen voor de oude dag?

BOER EN PRIVÉ

Kind wordt onterfd! Is dat legitiem of niet?

Laatst was er in de pers weer veel over te doen; kunnen kinderen worden onterfd? Waar hebben ze dan nog recht op? Wat wordt bedoeld met de ‘legitieme portie’? Wat is beter om te regelen? Hoe zit de vork echt in de steel?

Geactualiseerd op: 02.12.2016

Meer van Indicator

indicator