Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

RECHT

Factuurfraude, voor wiens risico komt dat?

Stel, u stuurt een factuur, maar uw klant betaalt niet. Als u bij hem informeert, blijkt dat de factuur wel is ontvangen, maar dat daarop een ander bankrekeningnummer stond: factuurfraude. Uw klant heeft aan de fraudeur betaald. Wat nu?

COMPUTER - VARIA

Maak een frisse start

Heeft u gemerkt hoe computers, tablets en smartphones na verloop van tijd steeds trager worden? Met een opfrisbeurt krijgen ze hun oude snelheid terug.

Meest gelezen adviezen

DIGITALISEREN

Mogen die papieren dossiers weg na digitale opslag?

In onze instelling zijn we grondig aan het opschonen. We willen van al het papierwerk af. Is het voldoende om de papieren dossiers in te scannen en digitaal op te slaan? Mag het papieren dossier daarna worden vernietigd?

WERKKOSTENREGELING

Om welke soort vergoeding gaat het eigenlijk?

BEDRIJFSLEASE

Welke leasevorm pakt fiscaal gezien het beste uit?

‘Wilt u operational of financial lease, meneer?’ is een veelgestelde vraag. Iedere ondernemer heeft daarbij zo zijn eigen voorkeur. Maar als u het puur fiscaal bekijkt, welke keuze zou vanuit dat perspectief het meest voordelig zijn?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER

Uitdeling, kredietfaciliteit zonder limiet van de BV

Indien u als DGA geld van uw BV leent, is het van belang dat deze gelden te zijner tijd worden terugbetaald. De Rechtbank Gelderland heeft onlangs uitspraak gedaan in een zaak waarin een DGA forse bedragen van zijn BV had geleend.

GELDLENINGEN

Geld lenen zonder fiscale onweersbuien ...

Het kan soms gewoonweg niet anders: geld lenen van familie, kennissen of vrienden. Een dankbare uitweg als u geholpen wordt. Maar hoe voorkomt u dat de fiscus dan roet in het eten gooit? Waar moet u aan denken?

Meest recente adviezen

CONTRACT

Geen bericht is goed bericht, de rechter denkt van niet!

Vaak staat in contracten, enz. ‘zonder andersluidend tegenbericht nemen wij aan dat u akkoord gaat’. Als een onderaannemer niet reageert, is hij dan gebonden aan de gestelde garantietermijn? Wat heeft de bouwrechter beslist?

AUTO

Rittenadministratie achteraf opmaken geeft problemen!

Om een bijtelling voor uw auto van de zaak te voorkomen, moet u aantonen dat u deze auto voor niet meer dan 500 kilometer per jaar privé gebruikt. Dat kan via een rittenadministratie. Hoezo is het achteraf opmaken hiervan niet slim?

HET OVERKWAM UW COLLEGA

Bedrijf in een Vof leidt tot risico van privéaansprakelijkheid!

Zijn vennoten van een Vof altijd in privé aansprakelijk? Of moet een schuldeiser eerst bewijzen dat de Vof onvoldoende vermogen heeft? Wat staat er in de wet? Hoe oordeelt de rechter? Wat speelde er bij collega-bouwondernemers?

BTW

Betaalde btw 2016 terugvragen uit buitenland, start nu!

Als u vorig jaar tijdens uw verblijf ergens in de EU goederen of diensten heeft gekocht, kunt u de betaalde btw nog tot 1 oktober van dit jaar terugvragen. Hier gaat echter de nodige voorbereiding aan vooraf. Wat moet u weten?

Geactualiseerd op: 19.09.2017

Meer van Indicator

indicator