Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

BESTELAUTO

Laat die bijtelling voor mijn bestelauto maar achterwege!

Er zijn diverse mogelijkheden om aan de bekende bijtelling voor een bestelauto te ontkomen. Wat is van belang als u die mogelijkheid wilt benutten bij de bestelauto van uw horecazaak? Wat vond de rechter daarbij onlangs belangrijk?

AUTO VAN DE ZAAK

Auto verhuren zonder bijtelling

Meest gelezen adviezen

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER

Hoe bestrijdt fiscus wegstrepen rekening-courantschuld?

Er was een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur voor nodig, maar er is nu een intern memo van de Belastingdienst bekend geworden met richtlijnen voor het bestrijden van het wegpoetsen van de rekening-courantschuld.

PENSIOEN

Opbouw pensioen in eigen beheer stoppen

Het is definitief! Het pensioen in eigen beheer wordt afgeschaft. Met ingang van 1 april 2017 kunt u niet langer gebruikmaken van deze mogelijkheid. Wat betekent dit voor u? Welke stappen moet u voor 1 juli 2017 nemen?

BEDRIJFSKOSTEN

Zonder bon geen aftrek?

Als u kosten maakt voor uw onderneming, dan kunt u deze aftrekken van de winst. Maar wat nu als u geen factuur (meer) heeft? Is aftrek dan uitgesloten? En hoe zit het dan met de aftrek van de btw? Wat zijn de mogelijkheden?

OUDEDAGSVOORZIENING

Uitfasering pensioen in eigen beheer

FISCOTIP

Gebruikelijk loon, benut de 25%-marge

Komt u als directeur-grootaandeelhouder niet weg met een gebruikelijk loon van € 45.000,-, dan moet bij het hoger vaststellen ervan rekening worden gehouden met de doelmatigheidsmarge. Wat is dit? Wat scheelt dit per saldo in uw geval?

Meest recente adviezen

ONTSLAG

Ontslag op staande voet, de oplossing?

Uw werknemer scheldt een klant uit of neemt ongevraagd spullen uit uw bedrijf mee naar huis. U tolereert dit gedrag absoluut niet. Is ontslag op staande voet mogelijk? Waarom moet u rekening houden met een rechtszaak?

AUTO VAN DE ZAAK

Levert slordige rittenstaat boete op?

Als u onder de bijtelling voor de auto van de zaak uit wilt komen, is een sluitende rittenstaat vrijwel altijd noodzakelijk. Wat besliste de rechter hierover?

LOKALE HEFFINGEN

Opeenstapeling van precariobelasting

Het komt geregeld voor dat er onder de luifel van een winkelpand bepaalde goederen staan uitgestald. Moet er dan zowel voor de uitstalling als voor de luifel precariobelasting worden betaald? Wat zegt de rechter?

UW RAADSMAN

Vastgoedondernemer, let op uw btw-aftrek

Als u met btw belaste prestaties verricht, mag u de daarop betrekking hebbende voorbelasting verrekenen. Bij vrijgestelde prestaties is dit niet toegestaan. Maar wat nu als u zowel btw-belaste als onbelaste prestaties verricht?

Geactualiseerd op: 26.05.2017

Meer van Indicator

indicator