Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

HYPOTHEEK

Aflossingsvrije hypotheek, wat moet u nu weten?

Zeker bij de huidige, lage hypotheekrente, prijzen veel mensen zich gelukkig met hun aflossingsvrije hypotheek én de daarbij behorende lage maandlasten. Is zo’n hypotheekvorm nu echt gunstig voor u? Wat is goed om te weten?

SPONSORING - BTW

U wilt sponsoren, met of zonder btw?

Veel verenigingen en stichtingen zijn deels afhankelijk van giften en sponsoring. Maar hoe zit dat nou met de btw? Waar moet u op letten als u met uw onderneming een sponsordoel voor ogen heeft?

Meest gelezen adviezen

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER

Hoe bestrijdt fiscus wegstrepen rekening-courantschuld?

Er was een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur voor nodig, maar er is nu een intern memo van de Belastingdienst bekend geworden met richtlijnen voor het bestrijden van het wegpoetsen van de rekening-courantschuld.

PENSIOEN

Opbouw pensioen in eigen beheer stoppen

Het is definitief! Het pensioen in eigen beheer wordt afgeschaft. Met ingang van 1 april 2017 kunt u niet langer gebruikmaken van deze mogelijkheid. Wat betekent dit voor u? Welke stappen moet u voor 1 juli 2017 nemen?

BEDRIJFSKOSTEN

Zonder bon geen aftrek?

Als u kosten maakt voor uw onderneming, dan kunt u deze aftrekken van de winst. Maar wat nu als u geen factuur (meer) heeft? Is aftrek dan uitgesloten? En hoe zit het dan met de aftrek van de btw? Wat zijn de mogelijkheden?

OUDEDAGSVOORZIENING

Uitfasering pensioen in eigen beheer

AUTO VAN DE ZAAK

Bezwaar tegen bijtelling privégebruik

Meest recente adviezen

PENSIOEN

Let bij pensioenafkoop ook op stamrecht in de BV

Zoals bekend, kunt u binnen uw eigen BV niet verder bouwen aan uw eigen pensioenvoorziening. Afkoop met belastingkorting is de komende drie jaar mogelijk. Maar let op als er in uw BV ook een loonstamrecht aanwezig is.

FISCALE WINST

Landbouwbeursbezoek aftrekbaar?

Als landbouwondernemer wilt u natuurlijk op de hoogte blijven van de laatste trends en ontwikkelingen, dus bezoekt u bijvoorbeeld landbouwbeurzen, enz. Hoe moet u fiscaal omgaan met de kosten van een beursbezoek?

ONDERNEMERSCHAP

Handhaving DBA verder uitgesteld?

In zijn brief van 20 april jl. heeft de staatssecretaris van Financiën de Tweede Kamer bijgepraat over de stand van zaken rondom de Wet DBA. Wat is nieuw?

Geactualiseerd op: 19.05.2017

Meer van Indicator

indicator