Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST

Twee alternatieve manieren om uit elkaar te gaan

Een dienstverband kan eindigen door opzegging na toestemming van het UWV of ontbinding door de kantonrechter. Partijen kunnen er ook zelf voor zorgdragen dat het dienstverband eindigt. Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen?

FISCOTIP

Beperk fiscale claim bij erven of schenken BV

Bij het schenken of erven van een BV gelden er forse vrijstellingen voor de Successiewet 1956. Als verkrijger moet u de aandelen van de BV wel minimaal vijf jaar houden. Hoe kunt u van de vrijstelling profiteren zonder zelf als DGA aan de slag te gaan?

Meest gelezen adviezen

AUTO VAN DE ZAAK

Uw auto is in 2017 vijf jaar oud?

Als uw auto van de zaak in 2017 vijf jaar oud wordt, kan dit gevolgen hebben voor de bijtelling. Wanneer is dat, wat kost dat en is hier iets aan te doen? Is het bijvoorbeeld een optie om de auto alsnog naar privé te halen?

MILIEU

Zonnepanelen, regeling gewijzigd?

Minister Kamp heeft onlangs bekendgemaakt dat er mogelijk een aanpassing van de salderingsregeling voor zonnepanelen komt. Hoe zit dat? Wat speelt er?

PENSIOEN

Einde pensioenopbouw in eigen beheer, tijd voor actie!

Zoals bekend, is het binnenkort niet langer toegestaan om pensioen in eigen beheer op te bouwen. Tijd dus voor actie door u als directeur-grootaandeelhouder (DGA). Wat moet u op korte termijn regelen?

AUTO

Auto op de praktijk of privé, wat is voor u het voordeligst?

Ook met ingang van 2017 is er weer veel veranderd op het gebied van de autobelastingen. U wilt natuurlijk weten wat voor u het meest gunstig is: zakelijk rijden of privé. Hoe rekent u dat uit en waar moet u rekening mee houden?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP

DGA deelt autokosten met zijn BV, is dat wel slim?

Een collega van u was DGA in zijn BV. Hij bedacht een handigheidje; hij deelde namelijk de autokosten tussen hem en zijn BV om zo onder de bijtelling uit te komen. Ging die vlieger wel op, ook financieel? Wat vond de rechter?

Meest recente adviezen

WEBDIENSTEN - ONLINE SAMENWERKEN

Bestanden rechtstreeks (‘peer-to-peer’) uitwisselen

Als u op discretie gesteld bent, wilt u misschien bestanden rechtstreeks – zonder tussenliggende diensten als Dropbox of WeTransfer – kunnen uitwisselen tussen twee computers op internet. Hoe kunt u dit doen?

RENTE EN BELASTING

Neem uw voorlopige aanslag erbij!

Moet u inkomsten- of vennootschapsbelasting bijbetalen, dan is het prijs! Voorkom forse rentebetalingen aan de Belastingdienst.

BEVEILIGING - PRIVACY

Bepaal uw privacyvoorkeuren in Windows 10

Windows 10 integreert nog beter met clouddiensten. Dat is positief, behalve als het op uw privacy aankomt. Welke gegevens verzamelt Windows 10 precies en hoe kunt u dat aanpassen?

ZAKELIJK - WEBDIENSTEN

Hoeveel uren heeft u voor die klant gewerkt?

Voor facturering of budgettering is het belangrijk om gepresteerde uren bij te houden per klant of project. Wij testten weer enkele mogelijkheden voor u.

NETWERKEN - INTERNET

Netwerk voor uitsluitend zzp’ers

Geactualiseerd op: 17.02.2017

Meer van Indicator

indicator