Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

PERSONEEL

Verhaalsbeding in overeenkomst met zzp’er

Staatssecretaris Wiebes wil u graag doen geloven dat de invoering van de Wet DBA (modelovereenkomsten) voor u als opdrachtgever niet zo spannend is. De realiteit is echter dat u eerder aangesproken kunt worden. Hoe dekt u zich in?

PRIVÉ

Wijziging tarief box 3, actie in 2016?

Zoals bekend, zijn er plannen om het belastingtarief in box 3 met ingang van 1 januari 2017 te wijzigen. Dit pakt met name voor hogere vermogens nadelig uit. Kunt u in 2016 alvast iets doen om deze nadelige gevolgen te beperken?

Meest gelezen adviezen

OUDEDAGSVOORZIENING

Is een lijfrente ook iets voor u?

Banken en verzekeraars dringen er continu op aan om goed voor uw oude dag te zorgen. Van de AOW alleen is immers nauwelijks te leven. Een populair product is de lijfrente. Wat zijn de voor- en nadelen en is het ook iets voor u?

LOONKOSTENSUBSIDIE

Per 2017 subsidie voor werknemer met minimumloon

Leuk nieuws! Als u in 2017 een werknemer heeft die een gemiddeld uurloon geniet gelijk aan het minimumloon of net iets meer, dan heeft u vanaf 2017 recht op een subsidie, genaamd ‘lage-inkomensvoordeel’ (LIV). Wat zijn de voorwaarden?

FACTUUREISEN

Eventjes op de markt boodschappen doen voor de zaak?

U herkent het beslist: even snel een contante boodschap doen op de markt of in de winkel. Vaak gaan zulke contante inkopen zonder een echte btw-factuur of zelfs geheel zonder bonnetje. Wat dan met de aftrek van kosten en btw?

VAR

Kopie paspoort vragen ... of toch niet?

De Wet DBA (de vervanger van de VAR) blijft de gemoederen bezighouden. Wat speelt er nu over het kopiëren van het paspoort of ID-bewijs van de zzp’er?

AUTO VAN DE ZAAK

Fiscus focust op privébijtelling DGA

Meest recente adviezen

ONTSLAG

Geen vergoeding bij verwijtbaarheid

Een werkgever ontsloeg een werkneemster omdat zij met een slok op cliënten vervoerde. Moet de werkgever dan toch transitievergoeding betalen?

INVESTEREN

Laat fiscus nog maximaal meebetalen

Door uw investeringen goed te plannen zorgt u ervoor dat u fiscaal maximaal profiteert. Waar moet u, met zicht op 2017, bij investeringsplannen nu op letten?

TOESLAGEN

Minder vermogen, meer toeslagen?

Om te bepalen of u recht heeft op toeslagen, is om te beginnen uw inkomen bepalend. Daarnaast telt in een aantal gevallen ook uw vermogen mee. Hoe kunt u voorkomen dat te veel vermogen u de toeslag kost?

ARBEIDSOVEREENKOMST

Zonder scholing wordt ontslag duur!

U moet uw werknemers de gelegenheid geven scholing te volgen die voor hun functie noodzakelijk is. Dat was altijd al zo, maar het staat nu ook in de wet. Een werkgever die dat aan zijn laars lapte, kwam van een koude kermis thuis.

WERKKOSTENREGELING

Hoe zit het nu met de cafetariaregeling?

Sinds de invoering van de werkkostenregeling blijft er bij werkgevers onzekerheid bestaan of de cafetariaregeling nu wel of niet toepasbaar is. Dus of u brutoloon mag uitruilen tegen andere loonbestanddelen. Er is een nieuw Besluit!

Geactualiseerd op: 24.10.2016

Meer van Indicator

indicator