Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

LOONHEFFINGEN

Verkeersboetes voor uw werknemer betalen?

Wanneer uw werknemer onderweg is, krijgt hij wel eens een boete voor te hard rijden of fout parkeren. Moet of wilt u die boete voor uw rekening nemen? Waarom moet u dan verschil maken tussen de eigen auto en de auto van de zaak?

AUTO VAN DE ZAAK

Controleer verbod privégebruik goed

De rechter heeft onlangs nog eens bevestigd dat een beperkte controle van het verbod op privégebruik van de auto van de zaak, leidt tot een bijtelling. Hoe zit dat?

Meest gelezen adviezen

LOONKOSTENSUBSIDIE

Per 2017 subsidie voor werknemer met minimumloon

Leuk nieuws! Als u in 2017 een werknemer heeft die een gemiddeld uurloon geniet gelijk aan het minimumloon of net iets meer, dan heeft u vanaf 2017 recht op een subsidie, genaamd ‘lage-inkomensvoordeel’ (LIV). Wat zijn de voorwaarden?

OUDEDAGSVOORZIENING

Is een lijfrente ook iets voor u?

Banken en verzekeraars dringen er continu op aan om goed voor uw oude dag te zorgen. Van de AOW alleen is immers nauwelijks te leven. Een populair product is de lijfrente. Wat zijn de voor- en nadelen en is het ook iets voor u?

FACTUUREISEN

Eventjes op de markt boodschappen doen voor de zaak?

U herkent het beslist: even snel een contante boodschap doen op de markt of in de winkel. Vaak gaan zulke contante inkopen zonder een echte btw-factuur of zelfs geheel zonder bonnetje. Wat dan met de aftrek van kosten en btw?

VAR

Kopie paspoort vragen ... of toch niet?

De Wet DBA (de vervanger van de VAR) blijft de gemoederen bezighouden. Wat speelt er nu over het kopiëren van het paspoort of ID-bewijs van de zzp’er?

AUTO VAN DE ZAAK

Fiscus focust op privébijtelling DGA

Meest recente adviezen

IN DE KIJKER

(Niet meer) gluren naar de buren

Geschillen tussen buren zijn zowat aan de orde van de dag. De erfafscheiding is typisch zo’n onderwerp waarover buren met elkaar in de clinch kunnen liggen. Wat is er allemaal mogelijk en waar moet uw cliënt dan rekening mee houden?

UW RAADSMAN

Oorspronkelijke bestemming doorslaggevend

Voor woningen geldt een lager tarief voor de overdrachtsbelasting (2%) dan voor bedrijfspanden (6%). Bij een woon-/werkpand zal daardoor een splitsing moeten worden gemaakt tussen beide delen. Hoe moet dit worden bepaald?

COMPUTER - SMARTPHONE

Zo beheert u de contacten op uw smartphone

Wilt u orde creëren in de contactenlijst van uw smartphone of wilt u uw contacten overzetten naar een nieuw toestel? Dat kan op verschillende manieren. Wij testten verschillende mogelijkheden voor u uit.

Geactualiseerd op: 27.10.2016

Meer van Indicator

indicator