Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

AUTO

Bijtelling voor de bestelbus, liever niet!

Een bijtelling in verband met de bestelauto van de zaak kan u duizenden euro’s aan belasting, rente en - niet te vergeten - boete kosten. Dus laat die bijtelling als het even kan maar zitten! Hoe zit u nu fiscaal goed?

Meest gelezen adviezen

OUDEDAGSVOORZIENING

Is een lijfrente ook iets voor u?

Banken en verzekeraars dringen er continu op aan om goed voor uw oude dag te zorgen. Van de AOW alleen is immers nauwelijks te leven. Een populair product is de lijfrente. Wat zijn de voor- en nadelen en is het ook iets voor u?

LOONKOSTENSUBSIDIE

Per 2017 subsidie voor werknemer met minimumloon

Leuk nieuws! Als u in 2017 een werknemer heeft die een gemiddeld uurloon geniet gelijk aan het minimumloon of net iets meer, dan heeft u vanaf 2017 recht op een subsidie, genaamd ‘lage-inkomensvoordeel’ (LIV). Wat zijn de voorwaarden?

FACTUUREISEN

Eventjes op de markt boodschappen doen voor de zaak?

U herkent het beslist: even snel een contante boodschap doen op de markt of in de winkel. Vaak gaan zulke contante inkopen zonder een echte btw-factuur of zelfs geheel zonder bonnetje. Wat dan met de aftrek van kosten en btw?

VAR

Kopie paspoort vragen ... of toch niet?

De Wet DBA (de vervanger van de VAR) blijft de gemoederen bezighouden. Wat speelt er nu over het kopiëren van het paspoort of ID-bewijs van de zzp’er?

AUTO VAN DE ZAAK

Fiscus focust op privébijtelling DGA

Meest recente adviezen

ONDERNEMEN

Pas op voor telefoonfraude

Heel wat ondernemers zijn al slachtoffer geworden van beltrucs. Zonder dat u het in de gaten heeft, trapt u er in en bent u een paar honderd euro armer. Wat speelt er op dit moment en waarop moet u alert zijn?

HYPOTHEEK

Is rentemiddeling de weg naar lagere hypotheekrente?

Nu ook ABN AMRO en Rabobank hun aanbod voor rentemiddeling bekend hebben gemaakt, vergelijken we de aanbieders. We noemen ook de alternatieven ‘oversluiten’ en ‘rentevastperiode uitdienen’, eventueel met extra aflossingen.

ONTSLAG

Geen vergoeding bij verwijtbaarheid

Een werkgever ontsloeg een werkneemster omdat zij met een slok op cliënten vervoerde. Moet de werkgever dan toch transitievergoeding betalen?

WET DBA

Biedt de BV redding bij beoordeling arbeidsrelaties?

Per 1 mei 2016 is de VAR vervallen. In plaats daarvan is de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) gekomen. “Biedt een BV waarmee ik zaken doe zekerheid als ik geen loonheffingen inhoud”, vroeg een abonnee ons.

Geactualiseerd op: 25.10.2016

Meer van Indicator

indicator