Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

AUTO VAN DE ZAAK

Intern stuk over bestelauto openbaar

Er is een aantal categorieën bestelauto’s waarvoor de forfaitaire bijtelling voor privégebruik niet geldt. Een intern stuk van de fiscus hierover is nu openbaar.

PRIVÉGEBRUIK BESTELAUTO

Wanneer bijtelling bestelauto wel achterwege kan blijven

Als een bestelauto door zijn aard en inrichting niet geschikt is voor privégebruik, hoeft er niet te worden bijgeteld. Maar wanneer is een auto door aard en inrichting niet geschikt voor privégebruik? Wat zei de Belastingdienst daar onlangs over?

Meest gelezen adviezen

FISCOTIP

Eenmanszaak naast BV met fiscaal voordeel

Door onderdelen van uw BV voortaan in de eenmanszaak uit te oefenen, profiteert u van voordelen in de vennootschaps- en de inkomstenbelasting. Waar moet u op letten en wat levert het ‘van twee walletjes eten’ op?

HYPOTHEEKRENTEAFTREK

Aftrek hypotheekrente kan u ook geld kosten, wist u dat?

De aftrek van hypotheekrente levert de eigenaar van een eigen woning een fiscaal voordeel op. Echter soms niet en dan kost de aftrek u zelfs geld! Hoe kan dat, wat vindt de politiek ervan en kunt u er zelf iets aan doen?

FISCOTIP

Woning schenken, doe het goed

Stel, het wordt tijd om uw vermogen over te dragen aan uw nazaten. Hoe doet u dat fiscaal slim met betrekking tot uw eigen woning? Hoe profiteert u maximaal van de bestaande fiscale regelingen en wat bespaart u daarmee?

AUTO EN BTW

Btw privégebruik auto

PENSIOEN

Pensioen in de BV: afkopen, omzetten of niets doen?

Iedere directeur-grootaandeelhouder (DGA) met pensioen in eigen beheer in zijn BV moet een keuze maken over wat hij met dit pensioen gaat doen. Welke factoren bepalen deze keuze en wat is de beste keuze?

Meest recente adviezen

LOON

Al het loon in één keer betalen

Vakantiekrachten werken vaak maar weinig uren, maar brengen veel administratieve rompslomp met zich mee. Kan een all-inloon een oplossing zijn?

ONTSLAG OP STAANDE VOET

Ontslagen vanwege één hapje?

Diefstal door een werknemer is meestal een goede reden voor ontslag op staande voet, zelfs als het gaat om een waardeloos product. Doen de persoonlijke omstandigheden van de werknemer er dan toe?

BTW

Btw ook bij te laat uitgereikte facturen terug te vragen

Als een vordering oninbaar blijkt, kunt u de daarmee verband houdende eerder afgedragen btw terugvragen. Maar is dit ook mogelijk als u uw facturen te laat heeft uitgereikt? Of steekt de fiscus daar een stokje voor? Wat zegt de rechter?

ARBEIDSRELATIES

Geen problemen met de vervanger van de VAR, maar hoe?

De Verklaring arbeidsrelatie (VAR) is vervangen door modelovereenkomsten. De uitvoering ervan verloopt stroef en dus heeft de fiscus laten weten voorlopig soepel om te gaan met de regels. Maar hoe kunt u problemen voorkomen?

Geactualiseerd op: 25.07.2017

Meer van Indicator

indicator