Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

BESTELAUTO

Meerdere gebruikers van uw bestelauto?

Zoals u weet, zijn er verschillende manieren om aan de bijtelling voor een bestelauto te ontkomen. Bijvoorbeeld door deze door meerdere werknemers te laten gebruiken. Voor welke gevaren moet u dan wel oppassen?

PRIVÉ

Wanneer is de executeur niet meer aansprakelijk?

Een executeur moet de nalatenschap beheren en de schulden betalen. Maar wanneer eindigt die taak? Is hij altijd rekening en verantwoording verschuldigd of geldt daarvoor een termijn? Wat staat er in de wet? Wat zegt de rechter?

Meest gelezen adviezen

FISCOTIP

Schenken of nalaten, wat is wijsheid?

Als u op leeftijd bent, kunt u uw vermogen schenken bij leven of nalaten bij uw overlijden. De fiscus pikt altijd een behoorlijk graantje mee. Hoe beperkt u dit tot een minimum? Hoe kunt u de mogelijkheden vanaf 2017 nog beter benutten?

IN DE PIJPLIJN

Versoepeling gebruikelijkloonregeling

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER

Regeling aanwijzing DGA aangepast

Bent u DGA (met een holding-BV) met een deel van het belang in een BV waarin ook anderen deelnemen? Is er onlangs niet iets gewijzigd in uw verzekeringsplicht voor de werknemersverzekeringen (werkloosheid en ziekte)?

PERSONEEL

Personeelsverbruik, een grote hap uit uw loonkosten?

Uw werknemers eten ook wel eens bij u of bij een collega. Soms omdat het moet, maar soms ook omdat uw werknemers lekker bij u willen komen eten. Als u deze maaltijden betaalt, dan is de fiscale behandeling afhankelijk van de reden.

BTW

Creditnota leidt niet tot btw-teruggaaf

De rechter heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan over een verzoek om btw-teruggaaf omdat een betaling niet is en niet zal worden ontvangen.

Meest recente adviezen

RECHT

Model verslag euthanasie vernieuwd

Sinds 1 juli 2016 zijn artsen verplicht een nieuwe versie van het modelverslag te gebruiken bij het melden van euthanasie. Het e-formulier dat u moet invullen, is voorbewerkt door de artsenkoepel KNMG.

PACHT

Te weinig winst en geen investeringen, dan geen pacht!

Valt een paardenhouderij altijd onder het pachtrecht of moet er aan meer voorwaarden worden voldaan? Wat heeft de rechter nu beslist in een zaak waar de winst uit het bedrijf elk jaar niet meer dan enkele honderden euro’s was?

DIER EN RECHT

Paard veroorzaakt schade, wie draait daarvoor op?

Als een dier schade veroorzaakt, is de eigenaar dan altijd aansprakelijk? Wat als het dier ergens anders is gestald en door een ander wordt verzorgd? Wie wordt er bedoeld met de bezitter van het dier? Wat zegt de wet? Wat is er nu beslist?

GEBOUW EN GROND

Wat aan te vangen met het recht van weg van uw buurman?

Als de buurman al meer dan 20 jaar gebruikmaakt van een weg over uw grond, heeft hij dan automatisch een recht van weg? Of is daar meer voor nodig? Valt daar iets tegen te doen? Wat staat er in de wet?

BOER EN PRIVÉ

Een onbelaste en aftrekbare vrijwilligersvergoeding

Als u het goed organiseert, kunt u een onbelaste vrijwilligersvergoeding die u ontvangen heeft, weer onverplicht als een gift teruggeven en aftrekken in uw belastingaangifte. Hoe werkt dat?

Geactualiseerd op: 23.09.2016

Meer van Indicator

indicator