Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

SCHENKEN

Schenkingsvrijstelling eigen woning in 2017

Met ingang van 1 januari 2017 is de eenmalige verhoogde schenkingsvrijstelling van € 100.000,- voor de eigen woning weer ingevoerd. Onlangs heeft de staatssecretaris in een aantal voorbeelden de gestelde voorwaarden uitgewerkt.

PERSONEEL

Sollicitant verzwijgt ziekte, wat nu?

Stel, u heeft onlangs een serveerster aangenomen. Na de drukke feestdagen meldt zij zich ziek. Wat blijkt, zij kan geen dienblad dragen vanwege langdurige nek- en rugklachten. Zij heeft dit tijdens de sollicitatie verzwegen. Wat nu?

Meest gelezen adviezen

AUTO VAN DE ZAAK

Uw auto is in 2017 vijf jaar oud?

Als uw auto van de zaak in 2017 vijf jaar oud wordt, kan dit gevolgen hebben voor de bijtelling. Wanneer is dat, wat kost dat en is hier iets aan te doen? Is het bijvoorbeeld een optie om de auto alsnog naar privé te halen?

MILIEU

Zonnepanelen, regeling gewijzigd?

Minister Kamp heeft onlangs bekendgemaakt dat er mogelijk een aanpassing van de salderingsregeling voor zonnepanelen komt. Hoe zit dat? Wat speelt er?

PENSIOEN

Einde pensioenopbouw in eigen beheer, tijd voor actie!

Zoals bekend, is het binnenkort niet langer toegestaan om pensioen in eigen beheer op te bouwen. Tijd dus voor actie door u als directeur-grootaandeelhouder (DGA). Wat moet u op korte termijn regelen?

AUTO

Auto op de praktijk of privé, wat is voor u het voordeligst?

Ook met ingang van 2017 is er weer veel veranderd op het gebied van de autobelastingen. U wilt natuurlijk weten wat voor u het meest gunstig is: zakelijk rijden of privé. Hoe rekent u dat uit en waar moet u rekening mee houden?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP

DGA deelt autokosten met zijn BV, is dat wel slim?

Een collega van u was DGA in zijn BV. Hij bedacht een handigheidje; hij deelde namelijk de autokosten tussen hem en zijn BV om zo onder de bijtelling uit te komen. Ging die vlieger wel op, ook financieel? Wat vond de rechter?

Meest recente adviezen

ARBEIDSVOORWAARDEN

Pensioen, mag u dit zomaar wijzigen?

Werknemers worden zich steeds bewuster van het belang van een pensioenregeling. Ze willen dan ook niet dat u als werkgever de regeling wijzigt. Maar u moet op de kosten letten. Mag u de pensioenregeling zo nodig wijzigen?

AUTO VAN DE ZAAK EN BTW

Koopt u een nieuwe of gebruikte auto?

De aanschaf van een andere auto levert altijd veel vragen op. Nieuw of gebruikt en moet de auto op de zaak komen te staan? Als u voor een gebruikte auto gaat, kiest u dan een margeauto of een btw-auto?

VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

Mag u de winstverdeling naar believen aanpassen?

Stel, u heeft een Vof met uw partner. U verwacht voor 2017 een hogere winst te gaan behalen. Mag u dan het percentage van uw winstverdeling aanpassen met als doel belastingvoordeel te behalen?

Geactualiseerd op: 24.02.2017

Meer van Indicator

indicator