Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

OMZET

Verkochte, maar niet verzilverde consumptiebonnen?

Stel, u heeft met carnaval gewerkt met consumptiebonnen. Uit de verkoop hiervan weet u dat er nog honderden in omloop zijn. Wat nu als deze niet meer besteed worden? Hoe zit dat dan btw-technisch gezien? Meer...

BOEKHOUDING

Inkopen food & non-food en de invloed op uw winstmarge

Stel, de cijfers over 2018 zien er weliswaar goed uit, maar de (bruto)winstmarge op uw grootste omzetgroepen is gezakt. Heeft u weleens stilgestaan bij de invloed van de non-foodinkopen daarop? Waar draait het om en wat kunt u doen? Meer...

ADMINISTRATIE

Omzetten en inkopen splitsen of is 6% en 21% voldoende?

Het lijkt zo aantrekkelijk: hoe minder mutaties uw boekhouder hoeft uit te splitsen, hoe goedkoper u uit bent. Het wordt alleen duurkoop als later tijdens een controle blijkt dat u hierdoor zaken over het hoofd heeft gezien. Meer...

BTW

Welk btw-percentage bij gemengd ‘laag’ en ‘hoog’?

Het algemene btw-tarief bedraagt 21%. Op de levering van eet- en drinkwaren geldt echter een uitzondering en kan het btw-tarief van 6% van toepassing zijn. Hoe zit het nu? En wat te doen bij de verkoop van arrangementen. Meer...

BTW - IN HET NIEUWS

Btw-verhoging op komst?

Het kabinet is zich aan het buigen over de invoering van een btw-verhoging van 19% naar wellicht 20 of zelfs 21%. Welke gevolgen kan dit voor u qua brutomarge bij een controle hebben als u zoiets niet doorberekent aan uw gast? Meer...

ADMINISTRATIE & ADVISEUR - BOEKHOUDING

Met turven de fiscus vermurwen …

Zoals u weet, hanteert de fiscus allerlei technieken om de horecaondernemer aan de fiscale tand te voelen. Weet u dat u met een heel eenvoudig instrument de fiscus de prik uit de limonade kunt halen? Meer...

ADMINISTRATIE & ADVISEUR - BRUTOWINSTMARGE

Goed boeken is broodnodig

Verwent u uw gasten vooraf ook met een gratis mandje brood? Vaak is dat een standaardservice van het huis. Gasten vinden dat jammer genoeg vaak vanzelfsprekend. Hoe ervaart de fiscus dat? Hoe behoudt u uw eetlust fiscaal? Meer...

INKOOP

Samen staan we sterker …

Inkoop en boekhouding hebben veel met elkaar te maken zoals u weet. Hoe kunt u met een simpele handelwijze maximaal voordeel behalen? Meer...

DAT OVERKOMT U TOCH NIET?

“Ik neem die fles wijn even mee voor in de keuken”

Herkent u dit? Uw kok neemt een fles wijn uit de (bar)voorraad voor in de wijnsaus. Of u koopt een likeur in als ingrediënt voor een nagerecht. Hoe voorkomt u dat u te veel btw afdraagt én dat uw winstmarge ook nog eens daalt? Meer...

VAN HOREN ZEGGEN

Een goede mix tussen drank en btw?

Mixdrankjes met alcohol zijn in de horeca haast niet weg te denken, van Wodka Red Bull tot de authentieke Irish Coffee. Welk deel is belast met 6% en welk met 19% btw? Hoe kunt u btw afdragen zonder een kater over te houden? Meer...

Geactualiseerd op: 17.05.2024

Meer van Indicator

indicator