Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
BOEKHOUDING
Inkopen food & non-food en de invloed op uw winstmarge
Stel, de cijfers over 2018 zien er weliswaar goed uit, maar de (bruto)winstmarge op uw grootste omzetgroepen is gezakt. Heeft u weleens stilgestaan bij de invloed van de non-foodinkopen daarop? Waar draait het om en wat kunt u doen? Meer...
ADMINISTRATIE
Uw privégebruik en -verbruik 2018 goed genoeg in beeld?
Ieder jaar opnieuw dient uw boekhouder uw privégebruik vast te stellen en te corrigeren op de geboekte kosten en de verrekende voorbelasting (btw). Schatten mag, maar tellen en weten is beter voor uw marge én uw portemonnee. Dus? Meer...
BRUTOWINSTMARGE
Winst uitdrukken in percentage van omzet of van inkoop?
Een abonnee kwam met de vraag wat gebruikelijk is bij het uitdrukken van de winstmarge: berekend vanuit de omzet of vanuit de inkoop. Wanneer gebruikt u welke methode? Meer...
ADMINISTRATIE
Kengetallen, of beter uw eigen getallen kennen?
In de vakmedia verschenen onlangs waarschuwende woorden dat horecaondernemers zich te veel laten leiden door kengetallen. Maar wat is dan ‘te veel’ en wanneer kan het geen kwaad? Wij zochten het voor u uit ... Meer...
HORECAKOSTEN
Non-food kan uw brutowinstmarge negatief beïnvloeden
Ingekochte hulpgrondstoffen en non-food die niet in het eindproduct worden opgenomen, kunnen uw brutowinstmarge onbedoeld verlagen. Hoe zorgt u ervoor dat de ‘inkoop’ ook echt de inkoopwaarde van uw omzet vertegenwoordigt? Meer...
BRUTOWINST
Met welk soort marge gaat u aan de slag?
De horeca kent twee soorten margeberekeningen: die van de verkoop en die van de inkoop. Maar welke is nu nauwkeuriger? Kunt u die marges onderling ook snel omrekenen? Wij zochten het voor u uit. Meer...
BRUTOWINSTMARGE
Laat de fiscus de margedrukkende factoren zien
Het niet nauwkeurig administreren van in- en verkopen kan afwijkende brutowinstmarges tot gevolg hebben. Het belang hiervan wordt dan ook vaak onderschat. Totdat de fiscus om de hoek komt kijken en gesjoemel veronderstelt. Meer...
BRUTOWINSTMARGE
De methode om de kaartprijs te bepalen is vaak de schuldige
De belastingcontroleur heeft altijd extra oog voor de behaalde brutowinstmarges op omzetgroepen als ‘Koffie’, ‘Wijnen’, ‘Bieren’ en ‘Frisdranken’. Hij werkt vaak met gemiddelden; uw situatie kan echter verschillen. Hoe wapent u zich hiertegen? Meer...
OMZET - ADMINISTRATIE
Toename verkoop alcoholvrij bier ook bij u?
Las u het ook in het nieuws of ervaart u het zelf ook al? Méér verkoop van alcoholvrij bier of andere alcoholvrije dranken. Wat is er administratief van belang om te voorkomen dat u onder andere te veel btw moet afdragen? Meer...
ADMINISTRATIE
Ingekocht, maar geen ‘inkopen’ …
U heeft in de horeca te maken met veel kostensoorten. Voor een correcte brutowinstmarge is een juiste boeking daarvan (‘inslag’ of ‘kosten’) erg belangrijk! Meer...