Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

SOFTWARE - OFFICE

Handige functies in Excel

U kent de basis van Excel. Welke functies en mogelijkheden moet u zeker eens uitproberen om er sneller of beter mee te werken?

FISCALE WINST

Bedrijfswoning, kosten nu aftrekken!

Als uw bedrijfswoning deel is van uw fiscale ondernemingsvermogen, krijgt u een fiscale bijtelling. Wat kunt u nu allemaal aftrekken bij de aangifte?

Meest gelezen adviezen

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER

Pak van de zaak, hoe nu fiscaal op maat?

Als leidinggevende en dga moet u er altijd representatief uitzien op het werk. Bijvoorbeeld goed gekleed in een zakelijk kostuum. Dat is niet goedkoop. Het zou leuk zijn als de Belastingdienst daaraan bijdroeg. Hoe zit dat nu fiscaal?

AUTO VAN DE ZAAK

Toch maar rittenregistratie bijhouden?

Voor de rechter stond onlangs een directeur-grootaandeelhouder die moest aantonen dat hij zijn dure auto van de zaak nauwelijks privé gebruikte.

AUTO VAN DE ZAAK

Privébijtelling auto, fiscus en rechter blijven kritisch!

Recentelijk zijn er weer twee uitspraken gewezen over de bijtelling van de personenauto van de zaak. Dat blijft de gemoederen bezighouden. Daarom een update, want u zit niet op zulk gedonder te wachten, toch?

FACTUUR

“Mag ik een rekening zonder btw alstublieft?”

Niet iedereen kan btw terugvragen, dus zult u als horecaondernemer best weleens gevraagd worden om een factuur zonder btw. Moet u bij het berekenen van btw rekening houden met de positie of wensen van uw klant?

FISCOTIP

Eigenwoningschuld onderbrengen in box 3

Soms is het voordeliger als een eigenwoningschuld niet langer in box 1 zit, maar in box 3. Wanneer is dat het geval? Kunt u de schuld dan zomaar overhevelen naar een andere box? Wat zijn dan de voorwaarden en wat is het voordeel?

Meest recente adviezen

PRIVÉ

Waar eindigt nu de taak van de executeur?

Wanneer eindigt de taak van de nalatenschapsafwikkelaar (executeur)? Zijn de erfgenamen bevoegd om buiten de executeur om te handelen? Wat staat er in de wet? Wat heeft de rechter onlangs beslist over de executeursbevoegdheid?

RECHT VAN DE BOUW

Hoe faalkosten nu aanpakken?

Het niet noodzakelijk maken van kosten, maar het maken van kosten door fouten komt voor in iedere branche. De bouw is echter met ruim 10% van de omzet koploper. Hoe ontstaan faalkosten? Wat te doen?

HET OVERKWAM UW COLLEGA

Extra kosten voor leidingen en kabels voor opdrachtgever?

Als er extra kosten moeten worden gemaakt omdat leidingen en kabels anders liggen dan gedacht, voor wiens rekening zijn die dan? Wat heeft de bouwrechter nu hierover beslist? Wat is goed om te weten?

PERSONEEL

“Het wordt tijd dat je het rustiger aan gaat doen ...”

U vindt een baan te zwaar worden voor een werknemer. Het liefst wilt u hem een andere (lagere) functie geven, maar hoe pakt u dat aan? Uit een praktijkgeval blijkt hoe u het vooral niet moet doen ...

Geactualiseerd op: 17.05.2019

Meer van Indicator

indicator