Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

FINANCIERING

Hoe nu langer thuis blijven wonen?

Steeds meer woningbezitters willen zelfstandig blijven wonen en hun woning levensloopbestendig maken. Wat zijn daarvoor nu de financieringsmogelijkheden?

HORECA-BV

BV-jaarstukken en de deponeringstermijn

Horecaondernemers die hun horecabedrijf uitoefenen in een BV, moeten weten dat zij binnenkort enkele handelingen moeten verrichten. Ook als hun adviseur daarvoor moet zorgen, is het goed om dat bij hem te checken. Wat speelt er?

Meest gelezen adviezen

PRIVACY

Hoe moet u de nieuwe privacywet uitvoeren?

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Dan komt er meer verantwoordelijkheid te liggen bij degene die de persoonsgegevens verwerkt. Hoe doet u dat concreet?

AUTO VAN DE ZAAK

Wat is uw privébijtelling na vijf jaar?

Wie een auto van de zaak ter beschikking heeft, krijgt met de bekende bijtelling te maken. Die geldt vanaf de aanschaf in beginsel voor vijf jaar. Maar wat is de bijtelling na deze termijn? En hoe zit dat met een occasion? Lees verder!

AUTO VAN DE ZAAK

Auto van de zaak voordelig privé ‘parkeren’

Het aanschaffen van een auto van de zaak (in uw BV) is meestal gunstiger dan privé een auto aanschaffen. Het kan echter aantrekkelijk zijn om de auto van de BV na enige tijd privé over te nemen. Hoe zit dat? Waar moet u op letten?

RECHT

Nieuwsbriefprogramma’s en de AVG

REGELS AVG

Hoe vernietigt u veilig verzamelde persoonsgegevens?

Met de komst van de AVG per 25 mei 2018 wordt het belangrijker om persoonsgegevens tijdig te verwijderen. Ook in de horeca! Hoelang mag u die gegevens bewaren en hoe verwijdert u die daarna op een veilige manier?

Meest recente adviezen

IN DE KIJKER

Attentie makelaars voor nieuwe antiwitwasrichtlijn!

Brussel is als reactie op de ‘Panama Papers’ met een nieuwe antiwitwasrichtlijn gekomen om witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan. De Tweede Kamer heeft inmiddels ingestemd. Wat betekent dit voor de makelaardij?

SOCIALE UITKERING

Doe tijdig een aanvraag voor de compensatieregeling

Er is een compensatieregeling beschikbaar voor zelfstandigen die zijn bevallen tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008. De aanvraagperiode voor deze regeling loopt van 15 mei 2018 tot 1 oktober 2018. Wat is nu goed om te weten?

TELEFONIE - SMARTPHONE

Handige widgets voor uw Android-apparaat

Heeft u een Android-toestel, dan is het interessant om widgets op het startscherm te installeren. Wat zijn widgets precies en welke moet u proberen?

SOFTWARE - WINDOWS

Aan de slag met de Windows 10 April Update

Microsoft brengt enkele keren per jaar een grote update uit voor Windows 10. Onlangs verscheen de April 2018 Update (Spring Creators Update).

WOZ

Gemeente mag hoogste verkoopcijfer gebruiken

Zoals bekend, maakt de gemeente bij de waardevaststelling voor de Wet WOZ gebruik van marktcijfers. Mag een gemeente dan de hoogste prijzen kiezen of moet deze per se de laagste cijfers gebruiken? Wat zegt de rechter?

Geactualiseerd op: 24.05.2018

Meer van Indicator

indicator