Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER

Leeghalen BV bestraft

directeur-grootaandeelhouder

Uw partner op de loonlijst van de BV

Als uw partner werkzaamheden voor uw BV verricht, kan het fiscaal voordelig zijn om hem op de loonlijst van uw BV te zetten. Wat zijn dan de voordelen? Aan welke voorwaarden moet u voldoen? Let ook op de nadelen.

Meest gelezen adviezen

BELASTINGEN

Boekhoudproef met de Belastingdienst

ADMINISTRATIE

Langer dan zeven jaar bewaren?

De Hoge Raad heeft onlangs beslist dat de Belastingdienst informatie mag opvragen die ouder is dan zeven jaar. Hoe zit dat? Waar moet u op letten?

AUTO VAN DE ZAAK

Tweede auto, dan ook maar op de zaak?

Uw eigen auto staat op de zaak, met de gebruikelijke bijtelling. Maar kunt u de auto van uw echtgenoot/partner ook op de zaak zetten? En kunt u dan ook alle kosten aftrekken? Een abonnee stelde ons die vragen. Lees verder!

FISCALE WINST

Wanneer merkt u wat van de beperking aftrekposten?

Het regeerakkoord van het kabinet-Rutte III bevat ook voor ondernemers een forse beperking van de aftrekposten. Maar welke betreft het? Hoeveel last heeft u ervan? En wordt omzetting in een BV daardoor nu extra aantrekkelijk?

EIGEN WONING

Uw eigen woning en de aangifte over 2017

Met de aangifteperiode 2017 voor de deur is het goed om stil te staan bij de gegevens die u moet vermelden. De aangifte is grotendeels vooraf ingevuld, maar het is altijd goed om te controleren of u geen belangrijke aftrekposten mist.

Meest recente adviezen

WONINGHUUR

Te veel betaalde servicekosten, tot wanneer terugvragen?

Als verhuurder van woonruimte verstrekt u uw huurders na ieder kalenderjaar een overzicht van de gemaakte servicekosten en het gebruik van nutsvoorzieningen. Tot wanneer mag een huurder de te veel betaalde servicekosten terugvragen?

CONTRACT EN VOORWAARDEN

Allebei algemene voorwaarden, welke gelden er?

Het komt in de praktijk vaak voor dat zowel de afnemer als de leverancier algemene voorwaarden hanteren. Welke zijn dan bij een opdracht rechtsgeldig? Hoe regelt u welke van toepassing zijn en wat zegt de wet?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP

Van twee walletjes eten met BV en Vof

Het is mogelijk om uw BV in stand te houden en toch de ondernemersvoordelen (zelfstandigenaftrek, e.d.) uit de inkomstenbelasting te benutten. Hoe?

Geactualiseerd op: 19.03.2018
indicator