Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

SPAREN EN BELEGGEN

Spaargeld-BV, regel het nu!

Het kan voordelig zijn om uw spaargeld in een (spaargeld-)BV onder te brengen. Dat is vaak gunstig vanwege de verschillen in belastingdruk. Waarom nu?

RECHT

Huwelijkse voorwaarden?

Meest gelezen adviezen

AUTO VAN DE ZAAK

Per 2019 geen 0% bijtelling privégebruik meer!

FISCOTIP

Belastingvrij naar het wintersportgebied

Als uw bedrijf over een bestelauto beschikt, geldt voor privégebruik gewoon de bijtelling. Als u het echter slim aanpakt, dan kunt u de auto rond de kerst toch 1.000 km privé gebruiken, zonder bijtelling en zonder rittenregistratie. Hoe zit dat?

PERSONEEL

Loop in 2018 geen WKR-voordeel mis

In de praktijk zien we dat niet alle werkgevers optimaal gebruikmaken van de werkkostenregeling (WKR). Loopt u hier in 2018 wellicht ook voordeel mis?

DGA

Wordt de schuld aan uw BV (straks) een probleem?

De fiscus treedt in de handhavende sfeer al jaren op tegen te hoge schuldposities van DGA’s bij hun BV. Wordt het straks spannender voor u en uw BV door de in de miljoenennota aangekondigde nieuwe regels?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP EN DGA

Hoeveel premie Zvw moet u als DGA betalen?

Ook als DGA moet u premie Zorgverzekeringswet (Zvw) betalen. Hoeveel premie hangt af van uw rechtspositie. Wat betekent dit voor u in de praktijk als DGA van een horecabedrijf en hoe zorgt u ervoor dat u niet te veel betaalt?

Meest recente adviezen

BTW-AFTREK

Btw op horecabestedingen, wel of niet aftrekbaar?

Onlangs ontstond er tijdens een belastingcongres wat verwarring omdat de spreker stelde dat geen enkele btw op horecabestedingen aftrekbaar is. Dat had best wat genuanceerder gekund. Welke btw is wel en welke is niet aftrekbaar?

PERSONEEL

Ziekteverzuim goed geregeld

Een ziekmelding brengt niet alleen de planning in gevaar, maar geeft ook extra kosten (denk aan de eigenrisicoperiode en kosten van vervanging). De verzuimverzekering dekt meestal maar een deel van de kosten. Wat is raadzaam?

PERSONEEL

Studietoelage voor kind van uw werknemer als beloning

Als u een kind van een van uw werknemers een tegemoetkoming geeft in de studiekosten, is dit belast als loon. Maar bij wie, de ouder of het kind? Welke fiscale gevolgen heeft een dergelijke tegemoetkoming nog meer?

PRIVACY

Een (potentiële) klant sms’en, appen of e-mailen

U wilt een (potentiële) klant sms’en, appen of e-mailen en hem wijzen op uw nieuwe producten en/of aanbiedingen. Wat mag dan wel en waarmee moet u oppassen?

Geactualiseerd op: 10.12.2018

Meer van Indicator

indicator