Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

FISCOTIP

Verlies in box 2 te gelde maken

Als u bijvoorbeeld door liquidatie van een BV een verlies lijdt in box 2, dan mag dit verlies verrekend worden met toekomstige winsten in box 2. Als er geen winst meer te verwachten is, zal dit echter lastig worden. Hoe kunt u dit oplossen?

Meest gelezen adviezen

AUTO VAN DE ZAAK

Fiscale truc met elektrische auto’s?

Eind 2018 stonden de media vol met een fiscale truc waarmee het mogelijk zou zijn om heel goedkoop in een elektrische auto van de baas te rijden. Hoe zit dat en is dat echt zo makkelijk als het lijkt uit die verhalen? Wat is wijsheid?

LOON

Overwerk compenseren met tijd voor tijd

Overwerk wordt vaak gecompenseerd via een tijd-voor-tijdregeling. Een wijziging in de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML) per 1 januari 2019 maakt dat u alert moet zijn. Wat houdt deze wijziging nu eigenlijk concreet in?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP

Eisen gebruikelijk loon dga vanaf 2019 versoepeld

Als dga moet u jaarlijks een ‘gebruikelijk loon’ uit de zaak opnemen. De fiscus heeft onlangs bekendgemaakt dat in bepaalde gevallen een lager gebruikelijk loon mag worden opgenomen. Wanneer is dat en wat scheelt het?

LIJFRENTEPREMIE

Minder premie Zvw door lijfrente

Ons hoogste rechtscollege, de Hoge Raad, heeft onlangs een belangrijke uitspraak gedaan over de aftrek van de lijfrentepremies voor de te betalen premie Zorgverzekeringswet (Zvw). Hoe zit dat? Wanneer speelt dit?

AUTO VAN DE ZAAK

Tesla-taks en oudere auto’s

Vanaf 2019 is de bijtelling voor elektrische auto’s veranderd. Wat betekent dit voor nieuwe en gebruikte elektrische auto’s? Waar moet u rekening mee houden?

Meest recente adviezen

WEBSITE

Uw horecawebsite op slot voor foute gasten?

In browsers, zoals Internet Explorer, Google Chrome en Firefox, is aan een slotje te zien of een website veilig is of niet. De site maakt dan gebruik van een zogenaamde ‘https-verbinding’. “Is dat per se nodig?”, vroeg een kroegbaas ons.

UW RAADSMAN

Wat hoort er bij de eigen woning?

Fiscaal kan het belangrijk zijn wat wel en niet tot de eigen woning behoort. Dit is vooral voor de renteaftrek van belang. Mag een garage tot de eigen woning worden gerekend? Hoe om te gaan met grote percelen grond naast de woning?

VERKOOP

Buurman jaagt kopers weg

Bij de rechter speelde onlangs een zaak waarbij een onderbuurman met een plakkaat op zijn voordeur de verkoop van een appartement belemmerde.

Geactualiseerd op: 20.02.2019

Meer van Indicator

indicator