Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

VAKANTIE

Openstaande vakantiedagen uitbetalen ... allemaal?

Uw medewerker is al meer dan twee jaar ziek en u zegt het dienstverband op (met een ontslagvergunning). Bij het opmaken van de eindafrekening ziet u dat hij nog veel vakantiedagen heeft openstaan. Moet u deze allemaal uitbetalen?

PRIVÉ

Nog snel profiteren van de ‘jubelton’?

Er gaan in politiek Den Haag stemmen op om de zogenaamde ‘jubelton’ af te schaffen. Vooral linkse partijen willen de overdracht van kapitaal binnen de familie beperken. Hoogste tijd om nog snel te profiteren van deze belastingvrije schenking?

Meest gelezen adviezen

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER

Nieuwe regels voor bestuurders van vereniging en stichting

Per 1 juli 2021 geldt het wetsvoorstel ‘Wet bestuur en toezicht rechtspersonen’ (Wbtr) niet enkel voor bestuur en toezicht bij een NV of een BV, maar ook voor verenigingen en stichtingen. Wat moet u daarvan weten?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST

Belastingcontroles weer hervat

Vanwege corona zijn er al bijna een jaar vrijwel geen belastingcontroles geweest. De Belastingdienst wil hiermee weer starten. Wat kunt u zoal verwachten?

PPRIVACY

“Ik wil weten of je negatief getest bent!”

Langzaam gaat de samenleving open, o.a. met testevenementen toegankelijk met een negatief coronatestbewijs. Mag u uw werknemers ook om zo’n testbewijs vragen?

BESTELBUS VAN DE ZAAK

Hoe werkt de privébijtelling bij een bestelbus?

Bij privégebruik van een auto van de zaak moet u een privébijtelling in acht nemen bij 500 of meer privékilometers. Maar hoe werkt dat bij een bestelbus of -auto?

BTW

Hoelang is btw terug te vorderen als er geen omzet is?

Zoals u weet, heeft de Belastingdienst een forum voor belastingadviseurs. Hierop kwam de vraag binnen hoelang btw is terug te vorderen. Het antwoord hierop kan ook voor u van belang zijn. Hoe zit dat in elkaar? Wat zei de rechter daarover?

Meest recente adviezen

RE-INTEGRATIE

Een hersteldmelding weigeren?

Uw werknemer is al een tijdje ziek en volgens de bedrijfsarts zal dat nog wel even duren. Nu meldt de werknemer zich beter. U twijfelt ... wat is nu wijsheid?

ONTSLAG

Houd rekening met herplaatsingsmogelijkheden

Vanwege bedrijfseconomische omstandigheden wilt u uw werknemer ontslaan en u kunt dat goed onderbouwen. Moet u dan toch nog proberen de werknemer binnen uw bedrijf te herplaatsen? Wat zijn de risico’s als u dat niet doet?

WERVING

Waarop letten bij het opstellen van een advertentie?

Medewerkers worden het meeste via een advertentie geworven. Toch weten nog steeds veel werkgevers niet dat een vacaturetekst objectief opgesteld moet zijn, of anders gezegd: niet mag discrimineren. Waar moet u rekening mee houden?

WONINGHUUR

Zonnepanelen, zijn ze roerend of onroerend?

Of zonnepanelen roerend of onroerend zijn, is belangrijk voor de servicekosten. Mogen de zonnepanelen bij de huurder in rekening worden gebracht of is dat inbegrepen in de kale huur? Hoe gaat de Huurcommissie hiermee om?

Geactualiseerd op: 18.06.2021

Meer van Indicator

indicator