Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

FISCOTIP

Zo omzeilt u de aftrekbeperking van gemengde kosten

Als uw BV zogenaamde ‘gemengde kosten’ maakt, zijn deze maar beperkt aftrekbaar. Toch zijn er mogelijkheden ook het in beginsel niet-aftrekbare deel, helemaal legaal, ten laste van de fiscale winst te brengen. Hoe doet u dat?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER

Schuld aan BV van invloed op pensioen?

Veel dga’s beschikken nog steeds over een pensioen in de eigen BV. Maar staat zo’n pensioen ook in relatie tot een schuld in rekening-courant? Voor welke valkuilen moet u dan opletten? Wat besliste de rechter daar nu over?

Meest gelezen adviezen

AUTO VAN DE ZAAK

Auto van de BV privé overnemen

Vaak is de aanschaf van een auto in de BV gunstiger dan aanschaf privé. Maar na enige jaren is het wellicht voordeliger om de auto privé over te nemen.

AUTO VAN DE ZAAK

Auto en fiets van de zaak, kan dat wel?

Een abonnee stelde de vraag of het wel mogelijk is om tegelijkertijd een auto van de zaak te hebben en een fiets van de zaak. We zochten het uit ...

AUTO VAN DE ZAAK

Bijtelling bij meerdere auto’s van de zaak

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER

Stamrecht-BV, belaste vrijval voorkomen

Sinds 2014 kan een ontslagvergoeding niet meer belastingvrij worden ingebracht in een daartoe opgerichte stamrecht-BV. Veel van deze oude ‘gouden handdrukken’ komen nu tot uitkering. Dan dreigt er echter ongewilde belastingheffing in de BV.

BEDRIJFSHUUR

Wat als de huurder gewoon stopt met betalen?

Sommige huurders liggen vanwege de sluitingen van hun bedrijf door de coronamaatregelen op ramkoers met hun verhuurder. Huurders zijn de wanhoop nabij en er wordt steeds vaker helemaal geen huur betaald. Wat kunt u doen?

Meest recente adviezen

PPRIVACY

“Ik wil weten of je negatief getest bent!”

Langzaam gaat de samenleving open, o.a. met testevenementen toegankelijk met een negatief coronatestbewijs. Mag u uw werknemers ook om zo’n testbewijs vragen?

HET OVERKWAM UW COLLEGA

Overschrijding bouwtijd voor rekening aannemer?

Wat als er in de aannemingsovereenkomst een verkeerde startdatum staat vermeld? Moet de opdrachtgever de schade bewijzen? Wat als er een vergissing speelt?

RECHT VAN DE BOUW

Wat wel en wat niet met opleverdossier?

Bij de invoering van het wetsvoorstel ‘Wet kwaliteitsborging voor het bouwen’ (Wkb) op 1 januari 2022 wordt ook het opleverdossier ingevoerd. Wat houdt dat in? Is een opleverdossier altijd verplicht? Wat moet u weten?

BOUWTEKENING

Afwijken van bouwtekening?

Wanneer mag er van de bouwtekening worden afgeweken? Wie moet dat bewijzen? Kan gederfd woongenot leiden tot schadevergoeding? Wat is nu raadzaam?

RECHT

Lidmaatschap vereniging door bestuur correct opgezegd?

Wanneer kan het lidmaatschap van een vereniging door het bestuur rechtsgeldig worden opgezegd? Welke regels moeten er worden gevolgd? Wat zegt de rechter? Wat en hoe goed vastleggen in een soortgelijke situatie?

Geactualiseerd op: 17.05.2021

Meer van Indicator

indicator