Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

BESLOTEN VENNOOTSCHAP

Zo voorkomt u aansprakelijkheid in privé

Kunt u vanwege de coronacrisis uw belastingschulden niet betalen, dan kunt u uitstel van betaling aanvragen. Kunt u echter blijvend niet betalen, dan kunt u als dga soms ook in privé aansprakelijk gesteld worden. Hoe voorkomt u dit?

FINANCIERING

Wat adviseert u een zzp’er die nu een huis wil kopen?

Kan een door de coronacrisis getroffen zzp’er nog wel een hypotheek krijgen? Stel, uw cliënt is een ondernemer die momenteel getroffen wordt door de coronacrisis. Hij is juist nu wel van plan om binnenkort een huis te kopen. Kan dat nog wel?

Meest gelezen adviezen

CORONAREGELING

TOGS, Tozo en TVL, wat is winst en dus inkomen?

Lezers zien door al deze regelingen soms niet meer wat nu zakelijke winst of persoonlijk inkomen is bij al die coronaregelingen. Wij zetten het op een rijtje.

FISCOTIP

Het familieloket, uitgekiend vermogen overhevelen

Als ouders komen te overlijden en een behoorlijk vermogen nalaten, krijgen hun kinderen vaak te maken met 20% erfbelasting. Deze belastingheffing kan worden gematigd door zogenoemde ‘generatie schenkingen’. Hoe werkt dat dan?

BELASTINGEN

Verhitte discussie over fiscale gevolgen airco werkkamer thuis?

Ook deze zomer liepen de temperaturen soms hoog op. Wellicht was u toen van plan om voor uw werkkamer thuis een airco aan te schaffen. Is deze dan aftrekbaar van de winst? Krijgt u ook investeringsaftrek en hoe zit het met de btw?

OUDEDAGSRESERVE

Toevoegen aan oudedagsreserve niet altijd slim, waarom?

Het ligt voor de hand dat u het liefst zo min mogelijk winstbelasting betaalt. De dotatie aan de fiscale oudedagsreserve (FOR) ligt dan voor de hand, maar er schuilt een addertje onder het gras, waardoor deze beslissing niet altijd slim is. Waarom?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER

UBO-registratie binnenkort verplicht, wat moet u nu doen?

Hoe staat het nu met de verplichte UBO-registratie? Wat moet er worden ingeschreven? Wie is daarvoor verantwoordelijk? Hoezo loopt de ‘UBO’ privé risico?

Meest recente adviezen

CORONAMAATREGELEN

Tegemoetkoming Vaste Lasten verlengd!

Het derde coronasteunpakket van het kabinet omvat ook de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het MKB. Hoe kunt u dat zo goed mogelijk inzetten?

SCHENKEN

Schenking om u door het coronajaar te helpen?

Stel, een familielid, kennis of vriend wil u wel door het coronajaar heen helpen. Hoe gaat dat in zijn werk als u zo min mogelijk de staatskas wilt spekken?

CORONAMAATREGELEN

De Tozo 3 in het derde steunpakket, wat moet u weten?

De overheid presenteerde onlangs het derde coronasteunpakket. Daarin zat ook een verlenging van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), ofwel de Tozo 3. Wat moet u weten voor een optimale aanvraag?

INHUREN ZZP’ER

Waar moet u op letten als u iemand inhuurt?

De Belastingdienst bestrijdt actief situaties waarin geclaimd wordt dat er sprake is van fiscaal ondernemerschap, terwijl dat feitelijk niet zo is. Ook als u iemand inhuurt, is het van belang goed vast te stellen of er sprake is van ondernemerschap.

AFTREKBARE KOSTEN

Fietsregeling ook voor de ondernemer zelf?

Sinds dit jaar bestaat er een speciale regeling voor de fiets die aan werknemers ter beschikking wordt gesteld. Maar geldt deze regeling ook voor de fiets van de ondernemer zelf? Waar moet u dan allemaal op letten?

Geactualiseerd op: 30.09.2020

Meer van Indicator

indicator