Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

RECHT

Een alarmerende uitspraak over alarmopvolging

Jaarlijks krijgen duizenden particulieren en ondernemers te maken met een inbraak in hun woning of bedrijf. Velen schaffen daarom een alarminstallatie aan, maar wat is er dan van belang? Wat besliste de rechter onlangs?

Meest gelezen adviezen

AUTO VAN DE ZAAK

Correctie privébijtelling van fiscus, hoe voorkomt u dat?

Stel, uw werknemer met een personen- of bestelauto van de zaak zegt die niet privé te gebruiken en geeft aan dit te kunnen bewijzen met een sluitende rittenregistratie. Tijdens controle blijkt die niet sluitend te zijn, bent u dan de klos?

FISCOTIP

Overtollig vermogen in de BV laten of juist niet?

Als dga heeft u de keuze: overtollig vermogen in uw BV laten renderen of privé. Dit heeft verschillende fiscale gevolgen die ook nog eens gaan veranderen. Wat is er voordeliger, waarvan is dit afhankelijk en wat scheelt het?

FISCOTIP

Met de auto op vakantie zonder bijtelling

Als u de auto van de zaak alleen zakelijk gebruikt, krijgt u geen bijtelling. U kunt de auto dan ook echter niet voor de vakantie gebruiken. Kan een verhuurconstructie wellicht uitkomst bieden en zo ja, waar moet u dan op letten?

OUDEDAGSVOORZIENING

Banksparen voor later, wat zijn de zon- en schaduwzijdes?

Er wordt vaak geschreven over de FOR, pensioenen en lijfrentes. Banksparen komt zelden aan bod. Is banksparen zo oninteressant? Of is er gewoon (te) weinig aandacht voor? We zetten het voor u op een rijtje ...

GOED OM TE WETEN

Werkkostenregeling en vaste kostenvergoeding

Meest recente adviezen

PERSONEEL

“Jarige job, wij maken een miljonair van je ...”

Altijd weer een lastig punt, wat kunt u een jarige werknemer geven zonder dat de fiscus daarvan het grootste plezier heeft? Wat zegt de regeling voor voordelen buiten de dienstbetrekking over onbelaste cadeautjes? Mag een staatslot?

ONTSLAG

Opzegtermijn verkeerd geformuleerd ... wat dan?

Het kan voordelig lijken om een werknemer te ontslaan met inachtneming van een opzegtermijn die duidelijk verkeerd is geformuleerd. Zeker als de schadevergoeding veel lager is dan de transitievergoeding. Wat vond de rechter?

PERSONEEL EN DE WAB

Arbeidscontracten en de ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ ...

Het wetsvoorstel ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ (WAB) gaat per 1 januari 2020 in. Wat betekent dit dan voor contracten die onder de ‘nieuwe’ wetgeving vallen? Wat heeft de KHN horeca-cao voor invloed op deze regelgeving?

ZIEKTE

“De dokter zegt dat ik niet kan werken”

Een werknemer belt u na een bezoek aan de huisarts en vertelt u dat hij van de dokter rust moet nemen. Hij meldt zich dus ziek. Is daarmee de kous af?

PROEFTIJD

Verandert er veel voor de proeftijd?

De regels voor de proeftijd veranderen per 1 januari 2020. Zo mag u dan in sommige gevallen een proeftijd van drie maanden afspreken, terwijl dat nu twee maanden is. Wat geldt er voor een rechtsgeldig proeftijdbeding?

Geactualiseerd op: 19.07.2019

Meer van Indicator

indicator