Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

PERSONEEL

Meer werknemers gebruiken bestelauto, opletten dan!

Voor bestelauto’s bestaan enkele uitzonderingen op de bekende bijtelling vanwege privégebruik, bijv. wanneer meerdere werknemers de bestelauto gebruiken. Maar let dan wel even op de voorwaarden! Waar moet u dan op letten?

AUTO VAN DE ZAAK

Btw-correctie privégebruik beperken?

Voor het privégebruik van uw auto van de zaak moet er ook een btw-correctie plaatsvinden. Hoe werkt dat precies? Hoe zorgt u ervoor dat deze correctie zo laag mogelijk is?

Meest gelezen adviezen

BESLOTEN VENNOOTSCHAP

Wat moet de dga in 2020 minimaal verdienen?

Zoals u weet, heeft de BV te maken met het gebruikelijk loon van zijn dga. Dit is aangepast voor 2020. Maar wat valt er nu onder en wat niet? Wat moet u weten om fiscaal deze zaken op orde te hebben?

MOBILITEIT WERKNEMER

Iedereen blij met een fiets van de zaak!

Bij het bedrijf is het vaak moeilijk parkeren. Stel, u heeft werknemers die graag fietsen of hun oude fiets eens zouden willen upgraden naar een e-bike. Wat zijn de opties vanaf 2020 in het woud van de vele mogelijkheden?

LOONADMINISTRATIE

Vijf belangrijke nieuwigheden in uw loonadministratie 2020

Naast loonheffingen, premies en de werkkostenregeling, verdient uw loonadministratie natuurlijk ook de nodige aandacht. Daarin hebben namelijk vanaf 2020 ook de nodige veranderingen plaatsgevonden. Wij lichten er vijf voor u uit. Lees verder!

HANDELSPRAKTIJK

Nieuwe Leidraad tariefafspraken zzp’ers

FISCOTIP

Een eenmanszaak naast uw BV, ook iets voor u?

Een ondernemer in de inkomstenbelasting geniet tal van fiscale voordelen. Met een BV geniet u weer van andere fiscale voordelen. Wilt u van beide meer dan een graantje meepikken, start ze dan naast elkaar. Wat zijn de voordelen?

Meest recente adviezen

Fiscale winst

Gift of sponsoring?

Menig directeur-grootaandeelhouder (dga) wordt benaderd voor een bijdrage aan een sponsorloop, een goededoelenactiviteit of voor financiële steun voor een project of vereniging. Hoe zit dat fiscaal als u dit via uw BV doet?

WERKWIJZE BELASTINGDIENST

Geen boete bij een ‘pleitbaar’ standpunt

De belastingwet kent vele regels en daardoor is het niet altijd duidelijk welk fiscaal standpunt juist is. Is het dan verstandig om voor het verleidelijke standpunt van uw adviseur te kiezen of niet? Wat zijn de risico’s en waar moet u op letten?

PRIVÉ

Testament onduidelijk, welke afstammelingen erven er?

De tekst van een testament moet duidelijk en helder zijn. Wat als dat niet het geval is? Mag het testament dan anders worden uitgelegd? Wat staat er in de wet? Wat speelde er hierover onlangs bij de rechter? Wat is raadzaam?

BTW

Moet u een suppletieaangifte indienen?

Bij het opstellen van de jaarstukken over 2019 blijkt dat er te weinig (of te veel) btw is afgedragen. Moet u hiervoor nu een suppletieaangifte indienen?

Geactualiseerd op: 18.02.2020

Meer van Indicator

indicator