Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

CORONAMAATREGELEN

Kabinet verruimt vrije ruimte naar 3%

De coronapandemie blijft de overheid ervan doordringen dat werkgevers meer fiscale ruimte behoeven, bijv. door het thuiswerken. Er is per 2021 extra vrije ruimte.

UITSMIJTER

Kan de hypotheekrente (nog) lager?

Meest gelezen adviezen

FISCOTIP

Zet uw kind op de payroll

Als u uw studerende kind financieel ondersteunt, is dat fiscaal niet aftrekbaar. Als u het goed aanpakt, is dat via een bijbaan bij u in de BV wel het geval. De Belastingdienst betaalt dan een flink deel van de rekening. Wat is er mogelijk?

KOSTENVERGOEDING

Vaste kostenvergoedingen, hoe verder per 1 februari 2021?

Zoals u weet, is in december 2020 bekendgemaakt dat het onbelast doorbetalen van reiskostenvergoedingen nog mag tot 1 februari 2021. Maar hoe dan verder? Hoe zit het dan met andere vaste kostenvergoedingen?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER

Gebruik werkruimte in eigen woning doorslaggevend

Als u werkruimte in uw eigen woning aan uw BV ter beschikking stelt, dan is het voor de fiscale kwalificatie van deze werkruimte niet alleen van belang of er sprake is van een zelfstandige werkruimte, maar ook wie hiervan gebruikmaken.

PERsONeELsBELEID

Moet werknemer zich ook privé houden aan uw coronaregels?

U doet er alles aan om het coronavirus buiten de deur te houden. Zo hanteert u duidelijke regels waar alle medewerkers zich op het werk aan moeten houden. Maar wat als een werknemer deze regels buiten werktijd aan zijn laars lapt?

FISCOTIP

Woning aan kind schenken of verkopen, fiscaal voordelig?

Ouders met veel vermogen kunnen hun vermogen deels aan hun kind overdragen door hun woning te schenken of te verkopen en weer terug te huren. Wat zijn hiervan de voor- en nadelen en waar moet u fiscaal gezien vooral op letten?

Meest recente adviezen

CORONAMAATREGELEN

Tozo verruimd, wat moet u weten?

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is door het kabinet weer verruimd ...

HET OVERKWAM UW COLLEGA

Aannemingsovereenkomst en verjaringstermijn betaling

Is er bij een aannemingscontract ook sprake van een consumentenkoop? Wat als er bouwmaterialen zijn gebruikt die door de particuliere opdrachtgever zijn betaald? Geldt dan de kortere verjaringstermijn voor betaling, zoals bij consumentenkoop?

WET- EN REGELGEVING

Weilandreclame is effectief, maar is het toegestaan?

Steeds vaker zijn er reclameborden in weilanden te zien. Vooral langs provinciale wegen en snelwegen, want daar komt veel verkeer en is het bereik groot. Waar moet u op letten als u ook zulke plannen heeft? Gelden er regels en waar moet u dan zijn?

BELASTINGEN

Belasting betalen en aflossen in 2021 verruimd

Het kabinet heeft bij de verruiming van het coronasteun- en herstelpakket ook gedacht aan het betalen van belasting, het aflossen van belastingschulden en het kwijtschelden van belastingschulden. Wat zijn de ingangstermijnen?

AFTREKPOST

Opgelet bij persoonsgebonden aftrekposten

Persoonsgebonden aftrekposten leveren de komende jaren steeds minder op. Toch kunt u via de aftrek de fiscus fors aan deze kosten laten meebetalen. Waar moet u allemaal op letten als u zichzelf niet tekort wilt doen?

Geactualiseerd op: 05.03.2021

Meer van Indicator

indicator