Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

ZORGVERZEKERING

Ook om in de gaten te houden …

PRIVÉ

Let op tijdstip aflossen hypotheek eigen woning

De belastingheffing over uw spaargeld (box 3) kan (deels) voorkomen worden door uw eigenwoningschuld af te lossen. Door het aflossingstijdstip goed te kiezen, voorkomt u ‘extra’ heffing in box 3. Hoe zit dit en waar moet u op letten?

Meest gelezen adviezen

PERSONEEL

Fiets van de zaak als extraatje voor uw werknemer

Stel, na een warm, druk en hectisch zomerseizoen wilt u uw werknemer belonen met een fiets van de zaak. Wat moet u dan weten over de nieuwste wetgeving? Mag dat dan ook een mountainbike of een racefiets zijn?

BOUWCONTRACT EN VOORWAARDEN

Gesteggel over afspraken, leg alles schriftelijk vast!

Na vier jaar bouwen en verbouwen struikelen aannemer en opdrachtgever over wat er nu wel of niet is afgesproken. Tegenstrijdige verklaringen over meerwerk, gebreken en opleveren blijken onoplosbaar. Hoe is dit te voorkomen?

RECHT

Wat nu met de ‘Wet kwaliteitsborging voor het bouwen’?

Iedere aannemer is straks gebonden aan het wetsvoorstel ‘Wet kwaliteitsborging voor het bouwen’. In eerste instantie geldt dit alleen voor simpele bouwwerken. Pas later komen daar grotere bouwwerken bij. Wat is goed om te weten?

TUCHTRECHTSPRAAK

Calamiteit niet gemeld, rechter halveert boete

Calamiteiten moeten volgens de wet worden gemeld en als dat niet gebeurt, kan er een boete opgelegd worden. Een ziekenhuis vond dat er verzachtende omstandigheden waren. Waarom halveerde de rechter de boete?

GEZONDHEIDSRECHT

Meldplicht bij incident met medisch hulpmiddel

De meldplicht voor incidenten met medische hulpmiddelen is vastgelegd in de Wet op de medische hulpmiddelen. Een wijziging hiervan is in april aangenomen door de Tweede Kamer. Wat gaat er veranderen als de Eerste Kamer de wet aanneemt?

Meest recente adviezen

GEZONDHEIDSRECHT

“Daar zijn wij niet voor, mevrouw!”

De moeder, tevens curator, van een patiënt stelt de GGZ-instelling die haar zoon behandelt en begeleidt aansprakelijk voor schade die haar zoon zou hebben geleden door toedoen of nalaten van de GGZ-instelling. Wat besliste de rechter?

INKOMSTENBELASTING

Koopkrachtspiegeltje kabinet weer te rooskleurig?

Volgens het kabinet gaan zelfstandigen er volgend jaar gemiddeld 2% op vooruit. Maar geldt dat ook voor u en waar hangt dat van af? Wanneer gaat u er juist in koopkracht op achteruit? Hoeveel is dat dan?

BOUWCONTRACT EN VOORWAARDEN

Gesteggel over afspraken, leg alles schriftelijk vast!

Na vier jaar bouwen en verbouwen, struikelen aannemer en opdrachtgever over wat er nu wel of niet is afgesproken. Tegenstrijdige verklaringen over meerwerk, gebreken en opleveren, blijken onoplosbaar. Hoe is dit te voorkomen?

PERSONEEL

Vakantiedagen vervallen niet zomaar

Wettelijke vakantiedagen vervallen zes maanden na het jaar van opbouw. Gaat dat zomaar of moet u daar wel iets aan doen? Wat zei de Europese rechter?

Geactualiseerd op: 18.10.2019

Meer van Indicator

indicator