Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

COMPUTER - MOBIEL

Een Chromebook voor uw bedrijf?

Bij consumenten en bijv. in het onderwijs heeft de Chromebook terrein veroverd op de traditionele laptop, maar in het bedrijfsleven blijft deze nog achter. Biedt de Chromebook ook voordelen voor zakelijke gebruikers?

WEBDIENSTEN & SOFTWARE - OFFICE

Uw teksten onder de loep genomen

Klassieke tekstverwerkers reiken enkele eenvoudige tools aan om de inhoud van teksten te analyseren. Maar ook bepaalde webdiensten willen u hiermee helpen. Zijn deze interessant voor u?

Meest gelezen adviezen

UW RAADSMAN

Opletten bij verkoop ouderlijke woning aan kinderen

Vroeger wist men de erfbelasting te ontlopen door de ouderlijke woning te schenken aan de kinderen. De ouders hielden dan het recht van bewoning (vruchtgebruik). Deze opzetjes werken tegenwoordig niet meer altijd.

KOOP

Vrouw investeert in verbouwing woning van partner

Ons hoogste rechtscollege, de Hoge Raad, heeft onlangs een belangrijke uitspraak gedaan over het vergoedingsrecht bij ongehuwd samenwonenden zonder samenlevingscontract. Waar moet u uw cliënten op wijzen?

BOUWRECHT

Dakgoot boven perceel van de buren, mag dat?

Inbreuk op een eigendomsrecht van de buren kan de verlening van een omgevingsvergunning verhinderen. Dan moet er sprake zijn van een ‘evidente privaatrechtelijke belemmering’. Wat zijn de eisen hiervoor?

MILIEU

Geen verbod op asbestdaken huiseigenaren

WOZ

Zelfde soort panden, dezelfde WOZ-waarde

Hof Den Haag besliste enige tijd geleden dat appartementen in hetzelfde gebouw dezelfde WOZ-waarde moeten hebben. Ook Rechtbank Noord-Holland volgt deze visie en geeft hierop een duidelijke toelichting. Wat speelde er?

Meest recente adviezen

HET OVERKWAM UW COLLEGA

Cementblok in grond voor rekening en risico van koper!

Als er door obstakels in de grond extra werkzaamheden nodig zijn voor het uitvoeren van heiwerk, voor wie zijn dan de kosten? Wat speelde hierover bij een collega? Wat staat er in de wet en wat heeft de rechter nu hierover beslist?

PENSIOEN

Afkoop pensioen in eigen beheer goed uitvoeren

De afkoop van uw pensioen in eigen beheer kan fiscaal aantrekkelijk zijn. U kunt immers ook in 2019 nog aanspraak maken op een belastingkorting. U moet er dan wel voor zorgen dat alle formaliteiten goed worden geregeld.

AUTO VAN DE ZAAK

Voordeel elektrisch rijden wordt minder

De bijtelling voor elektrische auto’s is vanaf 2019 al veranderd. De komende jaren worden de stimuleringsmaatregelen stapsgewijs verder aangepast.

Geactualiseerd op: 20.09.2019

Meer van Indicator

indicator