Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

UW RAADSMAN

Aflossingsvrije hypotheek straks een probleem

De afgelopen maanden hebben diverse banken via de media aandacht gevraagd voor de problemen die, met name voor ouderen, kunnen ontstaan aan het einde van de looptijd van een aflossingsvrije hypotheek. Wat speelt er precies?

LOONHEFFINGEN

Nieuwe privacywetgeving en uw loonadministratie

In de vakbladen leest u steeds vaker over de nieuwe privacyregels. Wat speelt er nu en wanneer is het zover met die nieuwe privacywetgeving? Hoe moet u dat interpreteren als het gaat om uw werknemersgegevens?

Meest gelezen adviezen

AUTO VAN DE ZAAK

Fiscaal gezien niet beter in een oud barrel rondkachelen?

Een lezer kwam als suggestie voor goedkoop zakelijk rijden op de proppen met een alternatief, namelijk rijden in een youngtimer. Een auto van minimaal 15 jaar oud met een bijtelling van enkele tientjes per maand. Zit daar wat in?

ONROEREND GOED

Woning liever op de zaak?

De aftrek van hypotheekrente wordt steeds verder beperkt. Ook het kabinet-Rutte III doet een stevige duit in dit fiscale zakje. Om deze aftrekbeperking te ontlopen, kan het nu aantrekkelijk zijn om uw woning op de zaak te zetten.

JAARREKENING

Wanneer moet u nu deponeren dit jaar?

AUTO

Investeringsaftrek op bestelauto?

Stel, u overweegt een nieuwe bestelauto voor uw landbouwbedrijf aan te schaffen. Vaak kunt u nu extra kortingen bedingen. Zit er ook belastingkorting in?

MEEWERKENDE PARTNER

Is uw echtgeno(o)t(e) of partner sociaal verzekerd?

Tegenwoordig kunnen echtgenoten en partners gewoon bij elkaar in dienst treden. Maar zijn ze dan ook sociaal verzekerd, bijvoorbeeld bij werkloosheid? Waar hangt dit vanaf en waar moet u volgens de rechter op letten?

Meest recente adviezen

PENSIOEN

Is de oudedagsreserve een oudedagsvoorziening?

Als ondernemer staat u er ook wat betreft uw oudedagsvoorziening grotendeels alleen voor, ook als zorgverlener. Maar wat kunt u dan met de oudedagsreserve die op de balans staat? In hoeverre garandeert deze uw oudedagsvoorziening?

HYPOTHEEKRENTEAFTREK

Wat wordt er bedoeld met ‘uitfaseren Wet Hillen’?

Bij het bekend worden van de tekst van het regeerakkoord waren het vooral de plannen rondom de eigen woning die het meeste beroering veroorzaakten. Wat speelt er precies rond de ‘aflosboete’ en wanneer krijgt u daarmee te maken?

HET OVERKWAM UW COLLEGA

Aan zichtwerk worden hogere eisen gesteld!

Als er een overeenkomst wordt gesloten voor cascobouw, is de afwerking dan nooit een zaak voor de aannemer? Wat heeft de bouwrechter nu beslist in een zaak die speelde bij uw collega? Waar moet u rekening mee houden?

ACCOUNTANT

Nieuwe wet accountantsorganisaties, wat kunt u ermee?

De Tweede Kamer heeft onlangs de Wet aanvullende maatregelen accountantsorganisaties aangenomen. Een hele mondvol. Als uw adviseur een accountant betreft, wat kunt u dan met die nieuwe wet? Per wanneer speelt dat?

Geactualiseerd op: 20.11.2017

Meer van Indicator

indicator