Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

AUTO VAN DE ZAAK

Toch bijtelling door vakantiekilometers?

Stel, uw werknemer heeft zijn vliegvakantie geannuleerd en is met zijn auto van de zaak op vakantie gegaan. Het is dan raadzaam om nog eens naar de bijtelling te kijken.

Meest gelezen adviezen

CORONAREGELING

TOGS, Tozo en TVL, wat is winst en dus inkomen?

Lezers zien door al deze regelingen soms niet meer wat nu zakelijke winst of persoonlijk inkomen is bij al die coronaregelingen. Wij zetten het op een rijtje.

BELASTINGEN

Verhitte discussie over fiscale gevolgen airco werkkamer thuis?

Ook deze zomer liepen de temperaturen soms hoog op. Wellicht was u toen van plan om voor uw werkkamer thuis een airco aan te schaffen. Is deze dan aftrekbaar van de winst? Krijgt u ook investeringsaftrek en hoe zit het met de btw?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER

UBO-registratie binnenkort verplicht, wat moet u nu doen?

Hoe staat het nu met de verplichte UBO-registratie? Wat moet er worden ingeschreven? Wie is daarvoor verantwoordelijk? Hoezo loopt de ‘UBO’ privé risico?

FISCOTIP

Het familieloket, uitgekiend vermogen overhevelen

Als ouders komen te overlijden en een behoorlijk vermogen nalaten, krijgen hun kinderen vaak te maken met 20% erfbelasting. Deze belastingheffing kan worden gematigd door zogenoemde ‘generatie schenkingen’. Hoe werkt dat dan?

DGA

Hoe werkt dat fiscaal met de werkkamer van de dga?

Zoals u weet, werken er vanwege het coronavirus nog steeds mensen thuis. Dat advies bleef ook onlangs tijdens de persconferentie van onze premier overeind. Maar hoe zit dat fiscaal bij een directeur-grootaandeelhouder (dga)?

Meest recente adviezen

TUCHTRECHT

Juiste operatie en juist uitgevoerd, maar met complicatie

In de volgende casus blijkt dat zorgvuldige dossiervoering ook belangrijk is voor de aangeklaagde arts. Daarnaast is er een onderscheid tussen een medische fout en een complicatie. In deze casus speelde het laatste.

VERKOOP

De verkoper is een minderjarige erfgenaam, wat nu?

Stel, u krijgt de opdracht om een woning uit een nalatenschap te verkopen. Tot deze nalatenschap is een minderjarige erfgenaam gerechtigd. Een door de overledene benoemde executeur wil de woning verkopen. Kan dat? Hoe zit dat?

IN DE KIJKER

Woonruimte tijdelijk verhuren, de regels en mogelijkheden

Als uw cliënt een leegstaande woning of gebouw heeft dat hij tijdelijk wil verhuren, dan kan de Leegstandwet mogelijk uitkomst bieden. Op basis hiervan kan hij bij de gemeente een vergunning aanvragen voor de tijdelijke verhuur. Hoe werkt dat?

VERKOOP

Wat als ex-partner dwarsligt bij verkoop woning?

Na een relatiebreuk komt het geregeld voor dat een van de voormalige partners niet wil meewerken aan de verkoop van de woning. Wat kan er in dat geval worden gedaan? Hierover speelde onlangs een procedure bij Hof Den Haag.

Geactualiseerd op: 23.10.2020

Meer van Indicator

indicator