Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

INKOMSTENBELASTING

Kies optimale verdeling bij aftrek hypotheekrente

Als u een partner heeft, kunt u een aantal fiscale aftrekposten, zoals hypotheekrente, onderling verdelen. Een optimale verdeling kan een behoorlijk voordeel opleveren. Welke verdeling is optimaal en wat gebeurt er als u niet kiest?

FISCALE RESERVES

Nu coronaschade fiscaal te reserveren

De overheid en de Belastingdienst blijven er alles aan doen om het leed van de ondernemers te verzachten. Zo kunt u nu in uw BV het te verwachten financiële leed fiscaal reserveren. Dit klinkt natuurlijk leuk, maar hoe ziet dat eruit?

Meest gelezen adviezen

CORONAMAATREGELEN

NOW or never ... 

Werknemers, loonkosten, corona en geen omzet. Er is een regeling beloofd, de NOW. Een draak van een regeling, kan wel gesteld worden. Waarom is uw adviseur hierbij onontbeerlijk? Waar loeren de gevaren voor later?

PERSONEEL

Waakzaam zijn voor keerzijde van de NOW

Sinds 6 april 2020 kunt u een tegemoetkoming uit de NOW aanvragen. De NOW kent echter behoorlijk strenge voorwaarden. Waar moet u heel waakzaam op zijn, wilt u ook echt geholpen zijn?

AUTO

Voorwaarden subsidie elektrische auto bekend

Zoals de zaken er nu voorstaan, krijgt u bij aankoop van een elektrische auto vanaf 1 juli 2020 subsidie. Er gelden wel voorwaarden. Deze zijn onlangs bekendgemaakt. Kunt u als directeur-grootaandeelhouder ook van de subsidie profiteren?

ONDERNEMERSCHAP

Bent u nog wel ondernemer?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP

Voorbereiden op een worstcasescenario loont

Het coronavirus zorgt voor veel ellende. Niet enkel wat gezondheid betreft, maar ook financieel. Faillissementen blijven helaas niet uit, maar zelfs in zo’n situatie kunt u wellicht de schade beperken. Wat kunt u doen?

Meest recente adviezen

SOFTWARE - VIDEOVERGADEREN

Vermijd achtergrondgeluiden bij videogesprekken

Maakt u ook steeds vaker gebruik van videogesprekken - professioneel of informeel - dan weet u dat achtergrondgeluiden een serieuze stoorzender kunnen zijn. Hoe houdt u de audio zo helder mogelijk?

BIG-REGISTER

Definitief besluit verplichte melding BIG-nummer

Eerder informeerden wij u over het verplicht vermelden van uw BIG-nummer. Dit onderdeel van het Registratiebesluit BIG stuitte op zo veel bezwaren vanuit de werkvloer, dat er nu besloten is om het anders in te vullen. Hoe ziet dat er nu uit?

SOFTWARE - APPS

Nota’s digitaliseren doet u zo

Er bestaan verschillende manieren om stukken tekst of aantekeningen met behulp van uw smartphone te digitaliseren. De nieuwste update van Google Lens biedt u extra mogelijkheden.

E-MAIL - E-MAILSOFTWARE

Breid Outlook uit met extra tools

Met de vele ingebouwde opties kunt u Outlook al vrij goed naar uw hand zetten. Maar wist u dat u Outlook ook verder kunt uitbreiden met add-ins?

CORONA-UPDATE

Continuïteitsbijdrage zorgaanbieders

Zorgverzekeraars Nederland heeft een verduidelijking gegeven over de continuïteitsbijdrage voor omzetdaling voor verzekerde zorg door corona.

Geactualiseerd op: 02.06.2020

Meer van Indicator

indicator