Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

FISCOTIP - EIGEN WONING

Ontloop de bijleenregeling via uw BV

De (hypotheek)rente voor de eigen woning is nog steeds een van de belangrijkste aftrekposten. De aftrek wordt via de bijleenregeling echter beperkt bij verkoop van uw woning met overwaarde. Dit is te omzeilen via uw BV. Hoe gaat dat dan?

PERSONEEL

Hoe vergoedt u reiskosten in 2020?

Vanaf 2020 is het mogelijk om uw werknemers fiscaalvriendelijk een fiets ter beschikking te stellen. Er zijn echter meer wijzigingen op vervoersgebied waarmee u rekening moet houden in de salarisadministratie. We zetten ze voor u op een rij.

Meest gelezen adviezen

ARBEIDSRECHT

Wat betekent corona voor u op de werkvloer?

Het coronavirus roept allerlei vragen op, ook steeds meer vragen over de arbeidsrechtelijke gevolgen ervan. Moet u bijv. het loon doorbetalen als een werknemer in quarantaine moet? Wat als er scholen worden gesloten?

AUTO VAN DE ZAAK

Btw-correctie privégebruik beperken?

Voor het privégebruik van uw auto van de zaak moet er ook een btw-correctie plaatsvinden. Hoe werkt dat precies? Hoe zorgt u ervoor dat deze correctie zo laag mogelijk is?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP

Wat moet de dga in 2020 minimaal verdienen?

Zoals u weet, heeft de BV te maken met het gebruikelijk loon van zijn dga. Dit is aangepast voor 2020. Maar wat valt er nu onder en wat niet? Wat moet u weten om fiscaal deze zaken op orde te hebben?

BESLOTEN VENNOOTSCHAP

Vaste onkostenvergoeding dga, let op!

MEEWERKENDE PARTNER

Meewerkende partner fiscaal leuk belonen?

Stel, u heeft een meewerkende partner in uw eenmanszaak. U wilt hem of haar natuurlijk ook wel iets geven voor die ondersteuning in uw zaak. Maar hoe werkt dat dan fiscaal? Is de arbeidsbeloning daar een geschikte regeling voor?

Meest recente adviezen

PERSONEEL

Coronavirus, werken bij een particuliere klant, kan dat nog?

In de huidige situatie van het coronavirus treft de overheid vergaande maatregelen om verspreiding daarvan te voorkomen. Het werken op bouwplaatsen is nog niet verboden, maar hoe zit dat met het werken bij een particuliere klant?

UITSTEL VAN BETALING

Betalingsproblemen, belastingen later betalen

U kunt nu bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen, als u door de coronacrisis in betalingsproblemen bent gekomen. Hoe werkt dat?

AUTO VAN DE ZAAK

Bijtelling privégebruik drukken door te delen?

Er zijn verschillende organisaties actief op het gebied van het delen van een auto, maar dat kunt u natuurlijk ook zelf. Hoe zit het dan met een eventuele bijtelling? Wat is wijsheid als het gaat om carsharing?

PERSONEEL

Thuiswerken, welke kosten kunt u onbelast vergoeden?

Sinds de corona-uitbraak zijn werknemers opgeroepen om thuis te werken als dat enigszins mogelijk is. U kunt uw werknemers tegemoetkomen in de kosten die daarmee samenhangen. Welke mogelijkheden heeft u?

UITSTEL VAN BETALING

Belastingen later betalen, geeft ruimte ... 

De coronaperikelen zorgen ervoor dat u, daar waar mogelijk, financiële ruimte moet zien te creëren. Wat houdt bijzonder uitstel van belasting betalen in?

Geactualiseerd op: 03.04.2020

Meer van Indicator

indicator