Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 15 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

BESLOTEN VENNOOTSCHAP

Wat gebeurt er nu met de winst van de BV?

De jaarrekening is nu vaak vastgesteld. Wie bepaalt waar de BV-winst naartoe gaat? Waar moet u rekening mee houden? Wanneer kan er dividend worden opgevraagd? Welke termijnen gelden er?

AUTO VAN DE ZAAK

Moet u nog wel een elektrische auto kopen?

In de media verschenen berichten dat de overheid het elektrisch rijden fiscaal wil aanpakken. Is het dan verstandig om juist nu nog een elektrische auto te kopen? Hoelang profiteert u dan nog van een lagere bijtelling?

Meest gelezen adviezen

PRIVACY

Gebruik van foto’s ... mag dat nog van de AVG?

Veel bedrijven gebruiken foto’s van hun medewerkers, bijvoorbeeld in een smoelenboek of op intranet. Mag dat nog na de invoering van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER

Belastingdienst kritischer op leningen tussen BV en DGA

Onlangs zijn er interne stukken openbaar gemaakt waaruit blijkt hoe de Belastingdienst omgaat met leningen tussen de directeur-grootaandeelhouder (DGA) en zijn BV. Waar kijkt de Belastingdienst naar? Waar moet u op letten?

RECHT

Aangetekende post per e-mail?

Aangetekend e-mailen kan al jaren, maar wordt nog niet veel gebruikt in het gewone rechtsverkeer. Dit zou kunnen gaan veranderen nu de AVG in werking is getreden. Wat zijn de voordelen, hoe werkt het en welke rechtsgevolgen heeft het?

OUDEDAGSVOORZIENING

Hoeveel revisierente betaalt u bij afkoop lijfrente?

Als u een lijfrente afkoopt, betaalt u in de meeste gevallen 20% revisierente. In sommige gevallen betaalt u echter minder. Hoeveel minder en waar hangt dat van af? En wanneer betaalt u helemaal geen revisierente?

LENINGEN

Rekeningcourantschulden DGA in het vizier

Meest recente adviezen

AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

Winst uit onderneming of uit overige werkzaamheden?

Bij uw belastingaangifte kunt u voor de keuze komen te staan, winst uit onderneming of winst uit overige werkzaamheden. Wat kunt u doen als u twijfelt? Waar moet u op letten?

AUTO VAN DE ZAAK

Heeft de trekhaak invloed op de bijtelling?

Uw auto van de zaak kunt u opleuken met tal van accessoires, van cd-speler tot spoilers aan toe. Hebben deze invloed op de bijtelling? Wat nu als ze met name zijn aangeschaft voor privégebruik (bijv. een fietsendrager) tijdens de vakantie?

AUTO VAN DE ZAAK

Met de auto van de zaak naar de zon

Als u met de auto van de zaak op vakantie naar het buitenland gaat, hoe zit het dan met de in het buitenland gemaakte kosten? Waar moet u dan op letten?

TERUGGAAF VERREKENEN

Btw-teruggaaf verrekenen met te betalen btw/loonheffing?

Als u btw terugkrijgt en het volgende tijdvak weer moet betalen, wilt u die wellicht graag verrekenen. Dat kan, zelfs met af te dragen loonheffing, maar u moet zich wel houden aan de voorwaarden. Wat betekent dat?

INKOMSTENBELASTING

Cryptovaluta en uw belastingaangifte

Cryptovaluta wordt steeds populairder. Met name nu de bitcoin de laatste jaren fors in waarde is gestegen. Maar wat kunt u er als ondernemer mee en waar komt de fiscus om de hoek kijken? Wat zijn de do’s-and-don’ts?

Geactualiseerd op: 22.06.2018

Meer van Indicator

indicator