Omdat bij ondernemen 1.001 vragen rijzen, biedt deze databank u meer dan 26.000 zakelijke adviezen in 14 rubrieken.

Aanbevolen adviezen

AUTO VAN DE ZAAK

Met een andere auto van de zaak op vakantie

Uw werknemer wil liever niet met zijn elektrische auto van de zaak op vakantie en vraagt of hij een vervangende auto mag gebruiken. Hoe pakt dit fiscaal uit?

VERHUUR WONING

Nieuwe regels voor tijdelijke verhuur

Met ingang van 1 juli 2024 worden de regels voor tijdelijke verhuur van woonruimte fors ingeperkt. Wat verandert er? Wat is er straks nog wel mogelijk?

Meest gelezen adviezen

AFSCHRIJVING

Afschrijving bedrijfspand 2024 aangepast

De afschrijving op bedrijfspanden is per 2024 gewijzigd als gevolg van het Belastingplan 2024. Waar moet u rekening mee houden dit jaar?

EIGEN WONING

Hypotheekrenteaftrek bij hoogste inkomen niet altijd voordelig

Het is weer tijd voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. De aftrek van hypotheekrente voor de eigen woning toepassen bij de partner met het hoogste inkomen, is tegenwoordig niet altijd meer het meest gunstig. Hoe zit dat?

DIRECTEUR-GROOTAANDEELHOUDER

Jaarlijks dividend uitkeren?

Per 1 januari 2024 is het belastingtarief voor inkomsten uit aanmerkelijk belang (box 2) gewijzigd en is er een tweeschijvenstelsel ingevoerd. Hoe zit dat? Hoe kunt u daar uw voordeel mee doen?

AFTREKPOSTEN

Aftrek premie arbeidsongeschiktheid in de aangifte gaat vaak fout, constateert de Belastingdienst, daarom een update ...

Veel zelfstandigen, maar ook werknemers, zoals de dga, hebben een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. De premie is vaak aftrekbaar, maar dat gaat regelmatig fout. De Belastingdienst heeft dit daarom verduidelijkt.

AUTO VAN DE ZAAK

Juiste bijtelling bij wisselen van auto van de zaak

Als aan u of uw personeel een auto van de zaak ter beschikking staat, heeft u met de bekende bijtelling te maken. Maar met name als in de loop van het jaar (tijdelijk) van auto wordt gewisseld, gaat het vaak mis. Waar moet u dan op letten?

Meest recente adviezen

SOCIALE VERZEKERINGEN

Premiedifferentiatie premie Werkloosheidswet: de lage en de hoge AWf-premie, wat speelt er vanaf 2025?

Er is een lage AWf-premie en een hoge AWf-premie. De percentages worden elk jaar opnieuw vastgesteld. Welke premie u moet betalen, hangt onder meer af van het soort arbeidscontract. Hoe zit dat? Wat verandert er per 1 januari 2025?

PERSONEELSBELEID

Een piercing en een tatoeage op de werkvloer, mag dat?

Als een medewerker van de ene op de andere dag met een opzichtig kapsel op de werkvloer komt, mag u daar als werkgever dan wat van zeggen? Zo ja, hoe bespreekt u zoiets?

WET- EN REGELGEVING

Houd uw gegevens in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel up-to-date om narigheid te voorkomen

Zorg dat de gegevens in het Handelsregister up-to-date zijn. Juridisch kan u dat veel ellende en schade bezorgen als u wijzigingen niet (tijdig) doorgeeft. Hoezo?

INTERNET EN RECHT

Implementatiewet EAA aangenomen: wat zijn de gevolgen voor uw website vanaf 28 juni 2025?

De implementatiewet die de European Accessibility Act (EAA) moet omzetten in Nederlandse wetgeving, is 14 maart door de Tweede Kamer en op 2 april 2024 door de Eerste Kamer aangenomen. Geldt dat ook voor uw website/webshop?

PERSONEEL

Oppassen met voorwaarden 30%-regeling buitenlandse werknemer

Als u buitenlandse werknemers in dienst neemt, heeft u onder voorwaarden recht op een fiscale tegemoetkoming in de loonkosten. Neem deze voorwaarden in acht, want ze luisteren nauw en anders kan het u zomaar flink geld kosten!

Geactualiseerd op: 31.05.2024

Meer van Indicator

indicator