Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

BOEKHOUDING

Inkopen food & non-food en de invloed op uw winstmarge

Stel, de cijfers over 2018 zien er weliswaar goed uit, maar de (bruto)winstmarge op uw grootste omzetgroepen is gezakt. Heeft u weleens stilgestaan bij de invloed van de non-foodinkopen daarop? Waar draait het om en wat kunt u doen? Meer...

HORECAKOSTEN

Non-food kan uw brutowinstmarge negatief beïnvloeden

Ingekochte hulpgrondstoffen en non-food die niet in het eindproduct worden opgenomen, kunnen uw brutowinstmarge onbedoeld verlagen. Hoe zorgt u ervoor dat de ‘inkoop’ ook echt de inkoopwaarde van uw omzet vertegenwoordigt? Meer...

BRUTOWINSTMARGE

Laat de fiscus de margedrukkende factoren zien

Het niet nauwkeurig administreren van in- en verkopen kan afwijkende brutowinstmarges tot gevolg hebben. Het belang hiervan wordt dan ook vaak onderschat. Totdat de fiscus om de hoek komt kijken en gesjoemel veronderstelt. Meer...

ADMINISTRATIE - INKOOP

Is die inkoop wel ‘zuivere koffie’?

Uw boekhouder hanteert de grootboekrekening ‘Inkoop koffie/thee’. Hierop boekt hij alle desbetreffende producten die op de inkoopfacturen staan vermeld. Waarom moet deze rekening zuiver blijven en wat hoort daar niet op thuis? Meer...

OMZET - ADMINISTRATIE

Toename verkoop alcoholvrij bier ook bij u?

Las u het ook in het nieuws of ervaart u het zelf ook al? Méér verkoop van alcoholvrij bier of andere alcoholvrije dranken. Wat is er administratief van belang om te voorkomen dat u onder andere te veel btw moet afdragen? Meer...

INKOOP

Inkoop die geen omzet oplevert

Stel, u koopt heel spontaan een partij koffielikeur. Na een tijdje blijkt die niet zo te lopen qua verkoop, dus gaat u deze likeur ‘van het huis’ weggeven bij een kopje koffie. Leuke geste, maar waar schuilt de fiscale kater? Meer...

BELASTINGEN - BELASTINGCONTROLE

Dat is géén privéverbruik!

Zoals u weet, staat in de horeca niet tegenover elke euro inkoop omzet. Legt u dat niet goed vast, dan kan de fiscus lastig doen. Wat is cruciaal om te doen? Meer...

ADMINISTRATIE - BRUTOWINSTMARGE

Met glitter en glamour geserveerd …

Van presentatie en ‘het oog wilt ook wat’ weet u alles; dat is uw vak. Dus kleedt u uw gerechten, (mix)dranken, ijscoupes, etc. aan met versierselen, in uw jargon ‘garnering’, ‘garnituur’ of ‘opmaak’ genoemd. Hoe ziet dat er fiscaal uit? Meer...

ADMINISTRATIE

Ingekocht, maar geen ‘inkopen’ …

U heeft in de horeca te maken met veel kostensoorten. Voor een correcte brutowinstmarge is een juiste boeking daarvan (‘inslag’ of ‘kosten’) erg belangrijk! Meer...

VAN HOREN ZEGGEN

Een goede mix tussen drank en btw?

Mixdrankjes met alcohol zijn in de horeca haast niet weg te denken, van Wodka Red Bull tot de authentieke Irish Coffee. Welk deel is belast met 6% en welk met 19% btw? Hoe kunt u btw afdragen zonder een kater over te houden? Meer...

Geactualiseerd op: 16.05.2024

Meer van Indicator

indicator