Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

VEILIGHEID

Protocol tegen grensoverschrijdend gedrag

U moet medewerkers een veilige werkplek bieden en dus beschermen tegen ongewenst gedrag van collega’s en klanten. Daartoe bent u wettelijk verplicht. Maar hoe past u dit aan en waarmee? Meer...

PERSONEEL

Wat als uw kok de coronaregels aan zijn laars lapt?

Als restaurateur doet u er alles aan om dat kleine beetje dat u nog mag, zo veilig mogelijk te doen. U heeft uw medewerkers dan ook heldere corona-instructies gegeven. Gelden deze ook buiten het werk? En als zij dat niet doen? Meer...

PERSONEEL

Voorkom uitglijder, anders pakt bedrijfsongeval duur uit

U heeft een wettelijke zorgplicht om te voorkomen dat uw werknemer schade lijdt in de uitoefening van zijn werk. Maar uiteindelijk blijkt het in de praktijk hoe het uitpakt als die zorgplicht wordt geschonden. Hoe oordeelde de rechter onlangs? Meer...

ARBOWET

Horeca-apparatuur al periodiek gecheckt?

In de horeca wordt er veel met elektrische apparatuur gewerkt: van snijmachine, espressomachine en vaatwasser tot aan het tosti-apparaat en de staafmixer toe. Wist u dat u dergelijke elektra periodiek moet laten keuren volgens de wet? Meer...

PERSONEEL

Bedrijfsongeval?

Meer...

VEILIGHEID

Veiligheid kent ook regels voor de opslag van koolzuur

Opslag van koolzuur kan heel gevaarlijk zijn, dat wordt vaak onderschat in horecaland. Denk aan de veiligheid van personeel, van leveranciers en natuurlijk van uzelf. Daarom is de opslag van koolzuur aan strenge regels gebonden. Meer...

PERSONEEL - ONGEVALLEN

Veilig de kelder in, veilig de kelder uit ...

Stel, uw medewerkers moeten regelmatig de kelder in. Hoe zit het dan als zij daarbij bijvoorbeeld van de trap vallen of het kelderluik op hun hoofd krijgen? Moet ú daar dan voor opdraaien? En hoever gaat dan die aansprakelijkheid? Meer...

PERSONEEL - VEILIGHEID

Aansprakelijk voor ongeval tijdens bedrijfsfeestje?

Stel, een van uw terrasmedewerkers overkomt een ongeval tijdens een bedrijfsfeestje of -uitje. Bent u dan als werkgever aansprakelijk? Wat heeft onze hoogste rechter onlangs beslist over een ongeval bij een collega? Wat is raadzaam? Meer...

PERSONEEL

Een 15-jarige achter de afwas zetten?

U zult waarschijnlijk net als uw collega’s, scholieren hebben die in uw bedrijf een handje meehelpen. Voor het werken van jongeren gelden speciale regels. Want mag u bijvoorbeeld een 15-jarige wel alleen in de spoelkeuken laten staan? Meer...

RECHT

Nooit meer gebak?

Onlangs was er veel ophef over de aansprakelijkheid van een werkgever voor schade van een personeelslid dat op het werk uitgleed over een stuk gebak. Nooit meer gebak of valt het mee? Hoe dekt u zich in tegen schadeclaims? Meer...

Geactualiseerd op: 16.05.2024

Meer van Indicator

indicator