Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 9 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

PERSONEELSVERBUIK

In zomer meer personeel en meer personeelsverbruik?

Dat werknemers in de zomer en op uw terras bij warm weer ook hun vochtbalans op orde moeten houden, snapt u ook wel. Maar u wilt natuurlijk niet dat uw winstmarge ‘opdroogt’ of dat de fiscus u als een dorstige hond achtervolgt ... Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Consumptie mag onbelast, maar belast wel uw winst

Dat uw personeel iets belastingvrij mag drinken tijdens werktijd, is niets nieuws. Maar dat het personeelsverbruik wel uw brutowinst(marge) verlaagt, wordt in de praktijk vaak over het hoofd gezien of geschat door de adviseur. Kan dat beter? Meer...

BOEKHOUDING

De post privéverbruik is geen afvalbak ...

De invloed op de winstcijfers van privéverbruik uit de bedrijfsvoorraad wordt in de praktijk nog steeds onderschat. Vooral als er op die post meer kosten geboekt worden dan wat er eigenlijk privé is. Waar moet u voor waken en hoe dan? Meer...

EIGEN VERBRUIK

Hoeveel uit de zaak meegegeten en gedronken in 2016?

In de horeca is het gebruikelijk dat de ondernemer(s) uit de zaak mee-eten en drinken. Dit eigen verbruik moet aan het einde van het jaar worden gecorrigeerd voor de winstbelasting en de btw. Weet u of die correctie goed verloopt? Meer...

INKOOP

Inkoop die geen omzet oplevert

Stel, u koopt heel spontaan een partij koffielikeur. Na een tijdje blijkt die niet zo te lopen qua verkoop, dus gaat u deze likeur ‘van het huis’ weggeven bij een kopje koffie. Leuke geste, maar waar schuilt de fiscale kater? Meer...

BELASTINGEN - BELASTINGCONTROLE

Dat is géén privéverbruik!

Zoals u weet, staat in de horeca niet tegenover elke euro inkoop omzet. Legt u dat niet goed vast, dan kan de fiscus lastig doen. Wat is cruciaal om te doen? Meer...

ADMINISTRATIE & ADVISEUR - BRUTOWINSTMARGE

Goed boeken is broodnodig

Verwent u uw gasten vooraf ook met een gratis mandje brood? Vaak is dat een standaardservice van het huis. Gasten vinden dat jammer genoeg vaak vanzelfsprekend. Hoe ervaart de fiscus dat? Hoe behoudt u uw eetlust fiscaal? Meer...

HORECAKOSTEN - VARIA

Wat als ú eens een nachtje gaat logeren?

Meer...

ADMINISTRATIE

Wat niet uit uw boekhouding blijkt …

Uw accountant kan zich gaan opmaken voor het samenstellen van uw jaarrapport 2007. Hij heeft toch alle stukken? Of moet u nog ergens aan denken? Meer...

Geactualiseerd op: 26.04.2024

Meer van Indicator

indicator