Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

BELASTINGAANGIFTE

Mise-en-place voor de belastingaangifte 2019?

De meeste horecaondernemers laten hun aangifte inkomstenbelasting verzorgen door hun adviseur. Door voorbereidende werkzaamheden hiervoor te verrichten, kunt u tijd van uw adviseur, en dus op kosten, besparen. Wat kunt u doen? Meer...

PERSONEEL

Gevolgen nieuwe privacywetgeving voor u als werkgever?

Ook in de horecavakbladen werd er gerept over de nieuwe privacywetgeving. Wanneer gaat deze in en wat speelt er totdat het zover is? Welke gevolgen hebben deze regels voor u als werkgever in de horeca en wat moet u doen? Meer...

LOONADMINISTRATIE

Spelregels bij het verhalen van loonheffing

Als werkgever dient u loonheffing in te houden op het salaris van uw horeca­personeel. Neemt u per abuis de loonheffing voor uw rekening, dan kunt u deze later op uw werknemer verhalen. Maar niet altijd, zo besliste de rechter! Meer...

PERSONEEL

Dat staat in ons werkrooster

Meer...

PERSONEEL - SUBSIDIE

Minder premies bij meer jaartjes?

Wist u dat u bij bepaalde werknemers kunt besparen op de kosten van de werknemersverzekeringen? Stel, voor uw vacature zoekt u bijv. een ouder iemand. Hoe wordt die dan toch ineens een stuk voordeliger voor u? Hoe zit dat vanaf 2012? Meer...

PERSONEEL

Nieuw personeel: wat te melden?

Als u nieuwe mensen in dienst neemt, wat moet u dan anno 2009 nog (aan)melden? Is er nog iets veranderd dit jaar? Wij zetten het voor u op een rijtje. Meer...

VAN HOREN ZEGGEN

Een feestje met een bandje, dj of BN’er?

Stel, u geeft met Koninginnedag of Pinksteren een feest met een indrukwekkend programma. U weet wel, met een dj, BN’er of met livemuziek. Hoe zorgt u ook in fiscaal opzicht voor een puik feest? Hoe pakt u dat voortvarend aan?’ Meer...

PERSONEEL

Eerstedagsmelding bij nieuw personeel

Hier volgt een update over de zogenaamde ‘eerstedagsmelding’ (EDM). Wat zijn de heikele punten bij aanname van nieuw personeel? Meer...

PERSONEEL

Netto méér overhouden?

U weet, vooral studenten en scholieren weten graag wat ze netto ‘in het handje’ overhouden. Hoe kunt u netto méér bieden zonder meer loon kwijt te zijn? Meer...

AANSPRAKELIJKHEID

Zelfstandige glazenwasser of schoonmaker nodig?

Stel, u heeft een glazenwasser, schoonmaakploeg of cateraar nodig. Een zelfstandige biedt zich aan met een interessante offerte. U ziet dat wel zitten. Moet u ergens op letten? Zijn er risico’s dan? Meer...

Geactualiseerd op: 17.05.2024

Meer van Indicator

indicator