Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

VOORRAAD

Waarderen voorraad aan het einde van 2021

Ieder jaar opnieuw vraagt uw adviseur u om de eindvoorraad te tellen. Dat is een lastig karwei, maar wel nodig om tot juiste jaarcijfers te komen. Maar tegen welke waarde waardeert u de getelde voorraad en telt ook de voorraad in uw koeling en vriezer mee? Meer...

ADMINISTRATIE

Uw privégebruik en -verbruik 2018 goed genoeg in beeld?

Ieder jaar opnieuw dient uw boekhouder uw privégebruik vast te stellen en te corrigeren op de geboekte kosten en de verrekende voorbelasting (btw). Schatten mag, maar tellen en weten is beter voor uw marge én uw portemonnee. Dus? Meer...

VOORRAAD

Voorraadtelling belangrijker dan u denkt?

Voor menig horecaondernemer is de voorraadtelling aan het einde van een jaar een crime. Het wordt dan vaak nattevingerwerk. Waarom is die telling zo belangrijk en hoe kunt u dat vervelende werk wellicht veraangenamen? Meer...

BOEKHOUDING

De post privéverbruik is geen afvalbak ...

De invloed op de winstcijfers van privéverbruik uit de bedrijfsvoorraad wordt in de praktijk nog steeds onderschat. Vooral als er op die post meer kosten geboekt worden dan wat er eigenlijk privé is. Waar moet u voor waken en hoe dan? Meer...

EIGEN VERBRUIK

Hoeveel uit de zaak meegegeten en gedronken in 2016?

In de horeca is het gebruikelijk dat de ondernemer(s) uit de zaak mee-eten en drinken. Dit eigen verbruik moet aan het einde van het jaar worden gecorrigeerd voor de winstbelasting en de btw. Weet u of die correctie goed verloopt? Meer...

BRUTOWINSTMARGE

Laat de fiscus de margedrukkende factoren zien

Het niet nauwkeurig administreren van in- en verkopen kan afwijkende brutowinstmarges tot gevolg hebben. Het belang hiervan wordt dan ook vaak onderschat. Totdat de fiscus om de hoek komt kijken en gesjoemel veronderstelt. Meer...

ADMINISTRATIE & ADVISEUR - BOEKHOUDING

Met turven de fiscus vermurwen …

Zoals u weet, hanteert de fiscus allerlei technieken om de horecaondernemer aan de fiscale tand te voelen. Weet u dat u met een heel eenvoudig instrument de fiscus de prik uit de limonade kunt halen? Meer...

BELASTINGEN - BELASTINGCONTROLE

Goed verband gelegd?

De fiscus controleert in de horeca steevast ook de verhouding tussen de inkopen onderling (verbands-controle). Hoe voorkomt u verkeerde aannames? Meer...

BELASTINGEN - BELASTINGCONTROLE

Dat is géén privéverbruik!

Zoals u weet, staat in de horeca niet tegenover elke euro inkoop omzet. Legt u dat niet goed vast, dan kan de fiscus lastig doen. Wat is cruciaal om te doen? Meer...

ADMINISTRATIE

Beter goed geschat dan slecht geteld

Binnenkort staat de voorraadtelling weer op het menu. Niet leuk, maar wel noodzakelijk. Hoe maakt u van de nood een deugd? Wat is handig? Meer...

Geactualiseerd op: 10.05.2024

Meer van Indicator

indicator