Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 9 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

AFTREKBARE KOSTEN

Geldt de aftrekdrempel ook bij bezoek horecabeurs?

In de inkomstenbelasting bestaat er een aftrekdrempel als het gaat om reis- en verblijfkosten bij congressen, seminars, etc. Maar geldt dat ook als u over enkele weken de eerste horecabeurzen wilt gaan bezoeken? Meer...

HORECAKOSTEN

Nootjes op de bar representatief of verkoopbevorderend?

Zoals u weet, is de gemengde kostenaftrek per 2017 gestegen van 73,5 naar 80% voor ondernemers in de inkomstenbelasting. Dus het is belangrijk om te weten welke kosten hieronder vallen en welke niet. Lees verder! Meer...

WEGGEEF

Geen omzet weggeven, maar goederen

Zeker met het binnenhalen van een groepsreservering, geven horeca-ondernemers nog wel eens graag een fikse korting weg. Maar is dat wel handig? Zijn er slimmere methodes zonder al te veel fiscale consequenties? Meer...

BELASTINGCONTROLE - WEGGEVERTJES

Weggeven aan uw gasten, niet aan de fiscus

In de horeca is het heel normaal eens een drankje weg te geven. Hoe zit dit echter fiscaal? Mag u de kosten daarvan aftrekken? En hoe zit het met de btw? Waar moet u bij dit soort kosten op letten om moeilijkheden te voorkomen? Meer...

BRUTOWINSTMARGE - BELASTINGCONTROLE

Gekort op uw korting

Steeds meer horecaondernemers geven kortingen om gasten naar hun zaak te lokken. Maar elk voordeel heeft zijn nadeel. Waar moet u op letten bij het bepalen van uw kortingsstrategie? Ook in fiscale zin, bedoelen we dan. Meer...

REPRESENTATIEKOSTEN

Representatie? Laat de fiscus maximaal meedokken!

Bijna iedere horecaondernemer heeft te maken met representatiekosten. De vraag hoe u de fiscus er maximaal aan mee laat betalen, is niet zo 1, 2, 3 te beantwoorden. Wat is hiervoor bepalend? Wij zochten het voor u uit. Meer...

ADMINISTRATIE & ADVISEUR - BRUTOWINSTMARGE

Goed boeken is broodnodig

Verwent u uw gasten vooraf ook met een gratis mandje brood? Vaak is dat een standaardservice van het huis. Gasten vinden dat jammer genoeg vaak vanzelfsprekend. Hoe ervaart de fiscus dat? Hoe behoudt u uw eetlust fiscaal? Meer...

ADMINISTRATIE - BRUTOWINSTMARGE

Met glitter en glamour geserveerd …

Van presentatie en ‘het oog wilt ook wat’ weet u alles; dat is uw vak. Dus kleedt u uw gerechten, (mix)dranken, ijscoupes, etc. aan met versierselen, in uw jargon ‘garnering’, ‘garnituur’ of ‘opmaak’ genoemd. Hoe ziet dat er fiscaal uit? Meer...

PERSONEEL

Mag ik wat drinken baas?

U heeft wel eens gehoord van de macht der grote getallen. Zeker als het gaat om het personeelsverbruik consumpties. Wat is belangrijk? Meer...

Geactualiseerd op: 26.04.2024

Meer van Indicator

indicator