Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
INKOMSTENBELASTING
Haal pas na de jaarwisseling geld uit uw onderneming
Uw privévermogen wordt belast in box 3. De peildatum is 1 januari. Heeft u een onderneming of bent u dga, dan kunt u deze heffing goeddeels voorkomen. Wat zijn de voorwaarden en hoe dit u dat? Meer...
BELASTINGAANGIFTE
Mise-en-place voor de belastingaangifte 2019?
De meeste horecaondernemers laten hun aangifte inkomstenbelasting verzorgen door hun adviseur. Door voorbereidende werkzaamheden hiervoor te verrichten, kunt u tijd van uw adviseur, en dus op kosten, besparen. Wat kunt u doen? Meer...
BESLOTEN VENNOOTSCHAP
Rekening-courantschuld als dga met uw BV?
Als dga van uw BV bent u bekend met het begrip rekening-courant. U weet dat het saldo flink kan oplopen als u bijv. via uw BV privé-uitgaven bekostigt. Het oppoetsen van zo’n schuld via verrekening kan gevaarlijk zijn. Waarom is dat? Meer...
BEDRIJFSINVENTARIS
Privégoederen gebruiken in uw horecaonderneming?
Indien u als ondernemer kosten voor uw horecazaak maakt, dan zijn deze kosten fiscaal aftrekbaar. Wat als u goederen uit uw privévermogen gaat gebruiken voor uw horecaonderneming? Zijn de kosten daarvan dan ook aftrekbaar? Meer...
ADMINISTRATIE
Jaarafsluiting 2014, wat aanleveren bij horeca-adviseur?
Het is weer tijd om uw administratie aan te leveren bij uw (horeca-)adviseur. Wat kunt u doen om de jaarafsluiting in goede banen te leiden? Hoe voorkomt u dat u belangrijke zaken over het hoofd ziet? Meer...
BELASTINGAANSLAG
Benut de korting op uw aanslag
De afgelopen weken zijn veel voorlopige aanslagen 2015 verzonden. Bijna iedere horecaondernemer kreeg er een. Als u vlot betaalt, krijgt u korting. Doen? Meer...
BELASTINGEN - INKOMSTENBELASTING
U verkoopt uw oven met winst, is dat belast?
Als u winst (boekwinst) maakt bij de verkoop van een bedrijfsmiddel, is dit voordeel belast. Tenzij u het betreffende bedrijfsmiddel helemaal niet tot uw onderneming hoeft te rekenen. Wanneer is dit het geval? Wat is slim? Meer...
BELASTINGEN - AFTREKPOST
Zelfstandigenaftrek behouden
Om de zelfstandigenaftrek te behouden, moet u minstens 1.225 uur per jaar in uw horecazaak werkzaam zijn. Maar niet alleen dat! Wat is ook erg belangrijk? Meer...
ADMINISTRATIE
Afsluiten boekjaar 2007: horeca verhaal op zich?
Ook als horecaondernemer moet u er ieder jaar opnieuw aan geloven: de jaarafsluiting. Natuurlijk verzorgt uw boekhouder die. Maar het wordt overzichtelijker en kost minder tijd als u niets vergeet. Wat is handig? Meer...