Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

INKOMSTENBELASTING

Haal pas na de jaarwisseling geld uit uw onderneming

Uw privévermogen wordt belast in box 3. De peildatum is 1 januari. Heeft u een onderneming of bent u dga, dan kunt u deze heffing goeddeels voorkomen. Wat zijn de voorwaarden en hoe dit u dat? Meer...

BELASTINGAANGIFTE

Mise-en-place voor de belastingaangifte 2019?

De meeste horecaondernemers laten hun aangifte inkomstenbelasting verzorgen door hun adviseur. Door voorbereidende werkzaamheden hiervoor te verrichten, kunt u tijd van uw adviseur, en dus op kosten, besparen. Wat kunt u doen? Meer...

BESLOTEN VENNOOTSCHAP

Rekening-courantschuld als dga met uw BV?

Als dga van uw BV bent u bekend met het begrip rekening-courant. U weet dat het saldo flink kan oplopen als u bijv. via uw BV privé-uitgaven bekostigt. Het oppoetsen van zo’n schuld via verrekening kan gevaarlijk zijn. Waarom is dat? Meer...

BEDRIJFSINVENTARIS

Privégoederen gebruiken in uw horecaonderneming?

Indien u als ondernemer kosten voor uw horecazaak maakt, dan zijn deze kosten fiscaal aftrekbaar. Wat als u goederen uit uw privévermogen gaat gebruiken voor uw horecaonderneming? Zijn de kosten daarvan dan ook aftrekbaar? Meer...

ADMINISTRATIE

Jaarafsluiting 2014, wat aanleveren bij horeca-adviseur?

Het is weer tijd om uw administratie aan te leveren bij uw (horeca-)adviseur. Wat kunt u doen om de jaarafsluiting in goede banen te leiden? Hoe voorkomt u dat u belangrijke zaken over het hoofd ziet? Meer...

BELASTINGAANSLAG

Benut de korting op uw aanslag

De afgelopen weken zijn veel voorlopige aanslagen 2015 verzonden. Bijna iedere horecaondernemer kreeg er een. Als u vlot betaalt, krijgt u korting. Doen? Meer...

PRIVÉGEBRUIK

Ik leef voor de zaak, maar ook ervan ...

Meer...

BELASTINGEN - INKOMSTENBELASTING

U verkoopt uw oven met winst, is dat belast?

Als u winst (boekwinst) maakt bij de verkoop van een bedrijfsmiddel, is dit voordeel belast. Tenzij u het betreffende bedrijfsmiddel helemaal niet tot uw onderneming hoeft te rekenen. Wanneer is dit het geval? Wat is slim? Meer...

BELASTINGEN - AFTREKPOST

Zelfstandigenaftrek behouden

Om de zelfstandigenaftrek te behouden, moet u minstens 1.225 uur per jaar in uw horecazaak werkzaam zijn. Maar niet alleen dat! Wat is ook erg belangrijk? Meer...

ADMINISTRATIE

Afsluiten boekjaar 2007: horeca verhaal op zich?

Ook als horecaondernemer moet u er ieder jaar opnieuw aan geloven: de jaarafsluiting. Natuurlijk verzorgt uw boekhouder die. Maar het wordt overzichtelijker en kost minder tijd als u niets vergeet. Wat is handig? Meer...

Geactualiseerd op: 17.05.2024

Meer van Indicator

indicator