Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

PERSONEEL

Hygiëneboete NVWA: meteen ontslag voor uw kok

Uw collega krijgt boetes opgelegd vanwege slechte hygiëne in de keuken. Hij vindt dat zijn kok hiervoor verantwoordelijk is. Reden voor ontslag? Hoe gaat u te werk? Wat vond de rechter hiervan? Meer...

PERSONEEL

Arbeidsconflict in uw horecazaak, kan mediation helpen?

Uit de praktijk van alledag. Uw bedrijfsleider of u heeft een conflict met uw kok over zijn werkhouding. Het conflict ontaardt in ruzie. De kok meldt zich ziek, heel vervelend allemaal. Wat doet de arboarts bij zo’n ziekmelding? Wat doet u? Meer...

PERSONEEL

Ontslag op staande voet, de oplossing?

Stel, uw serveerster gooit een andere serveerster een glas wijn in het gezicht of uw kok neemt ongevraagd etenswaar mee naar huis. U wil dit gedrag aanpakken en voorkomen. Is ontslag op staande voet dan mogelijk? Meer...

PERSONEEL

Opleiding van werknemers onder de WWZ, hoe zit dat?

De Wet werk en zekerheid uit 2015 houdt een aantal verplichtingen in met betrekking tot het opleiden en bijscholen van werknemers. Wat zijn de wettelijke verplichtingen en de verplichtingen uit het KHN-arbeidsvoorwaardenreglement? Meer...

PERSONEEL

Studiekosten laten terugbetalen, mag dat altijd?

De kosten van scholing van werknemers worden vaak door u als werkgever betaald. U wilt dan wel voorkomen dat de werknemer met zijn diploma vertrekt naar uw concurrent en u met de kosten blijft zitten. Wat zijn de mogelijkheden? Meer...

ONTSLAG

Niet geslaagd, geen baan meer?

Een lezer stelde ons de volgende vraag: Ik wil binnenkort een kok in dienst nemen. Omdat hij soms alleen in de zaak zal moeten staan, wil ik dat hij zijn diploma ‘Sociale hygiëne’ haalt. Kan ik hem ontslaan als hij dit diploma niet haalt? Meer...

PERSONEEL

Finale kwijting, klaar met alle gezeur?

U wilt afscheid nemen van uw kok en na enig overleg gaat hij daarmee akkoord. U heeft geen UWV Werkbedrijf of kantonrechter nodig, maar u ontbindt de overeen­komst ‘met wederzijds goedvinden’. U bent van alles af. Of toch niet? Meer...

PERSONEEL

Zo bezoedel je m’n goede naam!

Extreem, maar het overkwam wel een hoteleigenaar: een leerling-kok speelde mee in een erotische film. De werkgever vond dat dit de goede naam van zijn hotel bezoedelde en ontsloeg haar op staande voet. Klaar, of toch niet? Meer...

NIEUW PERSONEEL

‘Ik kan van alles’ wordt gewaardeerd …

U wilt een keukenmedewerker aannemen die voor u eigenlijk heel breed inzetbaar moet zijn, dus ook wat afwas, bediening, terraswerk en schoonmaak. U stoeit met de functiecategorie? Wat is dan handig om te weten? Meer...

PERSONEEL - BELEID

Wat een lastig portret die serveerster!

Een van uw bedieningsmedewerkers heeft het wel gezien met haar werk en gedraagt zich daar ook naar. Uit een recente uitspraak van de rechter blijkt dat beëindiging van de arbeidsovereenkomst niet eenvoudig is; wat is raadzaam? Meer...

Geactualiseerd op: 06.05.2024

Meer van Indicator

indicator