Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

VEILIGHEID

Protocol tegen grensoverschrijdend gedrag

U moet medewerkers een veilige werkplek bieden en dus beschermen tegen ongewenst gedrag van collega’s en klanten. Daartoe bent u wettelijk verplicht. Maar hoe past u dit aan en waarmee? Meer...

PERSONEEL

Wat als uw kok de coronaregels aan zijn laars lapt?

Als restaurateur doet u er alles aan om dat kleine beetje dat u nog mag, zo veilig mogelijk te doen. U heeft uw medewerkers dan ook heldere corona-instructies gegeven. Gelden deze ook buiten het werk? En als zij dat niet doen? Meer...

PERSONEEL

Arbeidsconflict in uw horecazaak, kan mediation helpen?

Uit de praktijk van alledag. Uw bedrijfsleider of u heeft een conflict met uw kok over zijn werkhouding. Het conflict ontaardt in ruzie. De kok meldt zich ziek, heel vervelend allemaal. Wat doet de arboarts bij zo’n ziekmelding? Wat doet u? Meer...

WET- EN REGELGEVING

“Bewijs maar dat je je in het verleden goed gedragen hebt!”

Onlangs was er commotie omdat de heer Eurlings een Verklaring Omtrent het Gedrag had gekregen. In de horeca kan zo’n verklaring ook gevraagd worden, door u als werkgever, maar ook door uw gemeente. Hoe zit de vork in de steel? Meer...

PERSONEEL

Ook bij een fulltimecontract overuren uitbetalen?

In de horeca is het niet ongewoon om lange werkdagen te maken. Bij oproepkrachten betaalt u gewoon per gewerkt uur uit, maar hoe zit dat met overuren van medewerkers met een fulltimedienstverband? Meer...

PERSONEEL

Trekt ú de referenties na van uw nieuwe chef-kok?

Als u een nieuwe chef-kok aanneemt, vraagt u altijd naar zijn of haar referenties. In de praktijk wordt echter vaak niets gedaan met die referenties. Als u echter toch wat wilt natrekken, hoe pakt u dat dan aan? Hoe doen horecaprofs dat? Meer...

PERSONEEL

Een borrel na het werk ... da’s toch gewoon?

Het is in de horeca gebruikelijk dat het personeel na sluitingstijd nog even borrelt. En soms loopt dat wel eens uit de hand. Onder invloed werd het bij uw collega een zootje, waarop een ontslag volgde. Wat leert de rechterlijke uitspraak u? Meer...

NIEUW PERSONEEL

‘Ik kan van alles’ wordt gewaardeerd …

U wilt een keukenmedewerker aannemen die voor u eigenlijk heel breed inzetbaar moet zijn, dus ook wat afwas, bediening, terraswerk en schoonmaak. U stoeit met de functiecategorie? Wat is dan handig om te weten? Meer...

PERSONEEL - BELEID

Wat nou, aan de haal met mijn gasten?

Uw kok besluit om een eigen eetzaak te beginnen. Da’s mooi voor hem, totdat u ontdekt dat hij daarvoor uw vaste gasten benadert. Heeft u dan een concurrentiebeding nodig om iets te kunnen doen? Kunt u dat voorkomen? Meer...

PERSONEEL

Kook jij maar een standje lager …

Uw souschef functioneert al een tijd slecht. U probeerde al van alles, maar niets hielp. Als dat zo doorgaat kost u dat klandizie! U wilt de functie wijzigen in die van zelfstandig werkend kok (met behoud van salaris). Wat vond de rechter? Meer...

Geactualiseerd op: 31.05.2024
indicator