Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

BOEKHOUDING

Inkopen food & non-food en de invloed op uw winstmarge

Stel, de cijfers over 2018 zien er weliswaar goed uit, maar de (bruto)winstmarge op uw grootste omzetgroepen is gezakt. Heeft u weleens stilgestaan bij de invloed van de non-foodinkopen daarop? Waar draait het om en wat kunt u doen? Meer...

INKOPEN

Parasolletje hier, extra rietje daar, wat zet u op de factuur?

De zomertijd staat altijd vol van versieringen op ijscoupes, desserts, mixdranken en cocktails. Wat moet u op de factuur zetten om te voorkomen dat uw boekhouder of diens assistente zulke kosten abusievelijk verkeerd boekt? Meer...

EMBALLAGE

Saldo emballage op papier niet gelijk aan uw voorraad?

Stel, na het feestgedruis besluit u opruiming te houden in uw voorraadruimte. U ontdekt dat u veel minder emballage heeft dan dat op papier aanwezig zou moeten zijn. Hoe voorkomt u zoiets en waar moet u vooral voor waken? Meer...

HORECAKOSTEN

Emballage en statiegeld, een verborgen kostenpost?

Emballage is in de horeca meestal een onderschatte kostenpost. Waarom is dat, en belangrijker, hoe houdt u er goed zicht op dat die kosten niet onnodig de spuigaten uitlopen? Meer...

HORECAKOSTEN

Non-food kan uw brutowinstmarge negatief beïnvloeden

Ingekochte hulpgrondstoffen en non-food die niet in het eindproduct worden opgenomen, kunnen uw brutowinstmarge onbedoeld verlagen. Hoe zorgt u ervoor dat de ‘inkoop’ ook echt de inkoopwaarde van uw omzet vertegenwoordigt? Meer...

BRUTOWINSTMARGE

Laat de fiscus de margedrukkende factoren zien

Het niet nauwkeurig administreren van in- en verkopen kan afwijkende brutowinstmarges tot gevolg hebben. Het belang hiervan wordt dan ook vaak onderschat. Totdat de fiscus om de hoek komt kijken en gesjoemel veronderstelt. Meer...

ADMINISTRATIE - INKOOP

Is die inkoop wel ‘zuivere koffie’?

Uw boekhouder hanteert de grootboekrekening ‘Inkoop koffie/thee’. Hierop boekt hij alle desbetreffende producten die op de inkoopfacturen staan vermeld. Waarom moet deze rekening zuiver blijven en wat hoort daar niet op thuis? Meer...

ADMINISTRATIE & ADVISEUR - BRUTOWINSTMARGE

Goed boeken is broodnodig

Verwent u uw gasten vooraf ook met een gratis mandje brood? Vaak is dat een standaardservice van het huis. Gasten vinden dat jammer genoeg vaak vanzelfsprekend. Hoe ervaart de fiscus dat? Hoe behoudt u uw eetlust fiscaal? Meer...

ADMINISTRATIE - BRUTOWINSTMARGE

Met glitter en glamour geserveerd …

Van presentatie en ‘het oog wilt ook wat’ weet u alles; dat is uw vak. Dus kleedt u uw gerechten, (mix)dranken, ijscoupes, etc. aan met versierselen, in uw jargon ‘garnering’, ‘garnituur’ of ‘opmaak’ genoemd. Hoe ziet dat er fiscaal uit? Meer...

INKOOP

Samen staan we sterker …

Inkoop en boekhouding hebben veel met elkaar te maken zoals u weet. Hoe kunt u met een simpele handelwijze maximaal voordeel behalen? Meer...

Geactualiseerd op: 15.05.2024

Meer van Indicator

indicator