Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

PERSONEEL

Na het werk met uw werknemers op het terras nog iets drinken van de zaak, is dat loon?

Het is nog volop zomer en dus gaan collega’s af en toe het terras op voor een drankje of gezamenlijk hapje van de zaak. Maar hoe zit dit precies fiscaal en is dat misschien anders voor u als horecaondernemer? Wat moet u weten? Meer...

HORECAKOSTEN

Roet in het eten als de bediening een vorkje meeprikt?

Ook in de horeca komt het geregeld voor dat personeel van een maaltijd wordt voorzien. Is dat belast? Of is er van belastingheffing helemaal geen sprake? Hoe zit dat precies en waar moet u op letten? De rechter schonk onlangs klare wijn. Meer...

PERSONEELSVERBUIK

In zomer meer personeel en meer personeelsverbruik?

Dat werknemers in de zomer en op uw terras bij warm weer ook hun vochtbalans op orde moeten houden, snapt u ook wel. Maar u wilt natuurlijk niet dat uw winstmarge ‘opdroogt’ of dat de fiscus u als een dorstige hond achtervolgt ... Meer...

HORECAKOSTEN

Kosten maken voor uw receptenweblog?

Stel, u houdt op uw website een weblog bij waar u met regelmaat recepten op plaatst met foto’s, zodat gasten ook thuis aan de slag kunnen met uw culinaire ideeën. Dat brengt kosten met zich mee. Zijn die zomaar voor 100% aftrekbaar? Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Consumptie mag onbelast, maar belast wel uw winst

Dat uw personeel iets belastingvrij mag drinken tijdens werktijd, is niets nieuws. Maar dat het personeelsverbruik wel uw brutowinst(marge) verlaagt, wordt in de praktijk vaak over het hoofd gezien of geschat door de adviseur. Kan dat beter? Meer...

INKOOP

Inkoop die geen omzet oplevert

Stel, u koopt heel spontaan een partij koffielikeur. Na een tijdje blijkt die niet zo te lopen qua verkoop, dus gaat u deze likeur ‘van het huis’ weggeven bij een kopje koffie. Leuke geste, maar waar schuilt de fiscale kater? Meer...

WINSTAFTREK

Gemengde kosten bestaan ook in de horeca

De aftrek van de kosten van voedsel, drank en genotmiddelen is in principe be­­perkt tot 73,5%. Geldt dat ook voor de horeca? En voor de maaltijden die u uw personeel voorzet? Hoe doet u het goed en voorkomt u discussie met de fis­­cus? Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Mag ik wat drinken, chef?

Zoals u weet, beschouwt de fiscus gratis eten en drinken graag als loon (in natura). Kunt u de dorst van werknemers ook lessen zónder fiscaal gedoe? Meer...

ADMINISTRATIE & ADVISEUR - BRUTOWINSTMARGE

Goed boeken is broodnodig

Verwent u uw gasten vooraf ook met een gratis mandje brood? Vaak is dat een standaardservice van het huis. Gasten vinden dat jammer genoeg vaak vanzelfsprekend. Hoe ervaart de fiscus dat? Hoe behoudt u uw eetlust fiscaal? Meer...

ADMINISTRATIE - BRUTOWINSTMARGE

Met glitter en glamour geserveerd …

Van presentatie en ‘het oog wilt ook wat’ weet u alles; dat is uw vak. Dus kleedt u uw gerechten, (mix)dranken, ijscoupes, etc. aan met versierselen, in uw jargon ‘garnering’, ‘garnituur’ of ‘opmaak’ genoemd. Hoe ziet dat er fiscaal uit? Meer...

Geactualiseerd op: 03.05.2024

Meer van Indicator

indicator