Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 8 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

HORECA-CAO

Hoe gaat u om met plus- en minuren vanaf 2022?

Vanaf 2022 is de omgang met plus- en minuren anders geregeld dan voorheen. Hoe zit dat als uw medewerkers in de ene week soms iets meer of minder moeten werken dan in de andere week? Meer...

PERSONEEL

Verplicht op slot, wat met de afgesproken werkuren?

Door de coronamaatregelen zijn de deuren van de meeste horeca gesloten. Maar wat met het recht van uw werknemer op loon over de afgesproken arbeidsduur? Meer...

PERSONEEL

Minder gewerkt dan betaald in 2017?

Meer...

INROOSTEREN

Ik wil niet meer met de kerst werken!

Vanaf november begint het gedoe weer: u roostert uw team tijdig voor de kerstdagen in, zoals in andere jaren. Maar nu wil men wel eens vrij zijn met de kerst. Het is alleen zo dat u maar één kok heeft … Wat nu? Moet u dan sluiten? Meer...

DAT OVERKOMT U TOCH NIET?

Je hebt nog uren in te halen voordat je vertrekt …

Sinds de nieuwe horeca-cao van Koninklijk Horeca Nederland is het begrip ‘min-uren’ in het leven geroepen. Wat moet u weten en doen als uw werknemer minder uren heeft gewerkt dan met hem contractueel werd afgesproken? Meer...

ARBEIDSRECHT

Je hebt te weinig gewerkt

Een medewerker werkt minder uren dan hij op jaarbasis volgens contract moet werken. Nu hij weggaat verrekent zijn werkgever deze ‘minderuren’ met het nog openstaande salaris. De medewerker is het hier niet mee eens. Wat nu? Meer...

PERSONEEL

Werken op een feestdag; welke regels gelden dan?

Kenmerkend voor de horeca; werken op feestdagen. Werknemers willen daarvoor nog wel eens extraatje hebben. Hoe pakt u dat aan in ‘regeltjesland’? Meer...

Geactualiseerd op: 01.05.2024

Meer van Indicator

indicator