Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
AFTREKBARE KOSTEN
Zakelijk onderweg, eigen verteerkosten soms aftrekbaar
Als u als horecaondernemer zakelijk onderweg bent, maakt u kosten voor verblijf en verteer. Maar zijn deze kosten ook gewoon 100% aftrekbaar? Geldt dat ook voor een zakelijk etentje? Wat besliste de rechter hierover recentelijk? Meer...
HORECAKOSTEN
Is spionagediner bij conculega aftrekbaar?
Als u uit eten gaat bij de concurrent, is dat niet altijd vanwege de gezelligheid. Zakelijke aspecten staan dan voorop, want van collega’s kan men best wat leren. Maar zijn die kosten dan zakelijk en ook fiscaal aftrekbaar? Hoe zit dat eigenlijk? Meer...
HORECAKOSTEN
Nootjes op de bar representatief of verkoopbevorderend?
Zoals u weet, is de gemengde kostenaftrek per 2017 gestegen van 73,5 naar 80% voor ondernemers in de inkomstenbelasting. Dus het is belangrijk om te weten welke kosten hieronder vallen en welke niet. Lees verder! Meer...
AFTREKBARE KOSTEN
Update over de in aftrek beperkte kosten
Zoals u weet, zijn zakelijke kosten voor uw horecabedrijf die ook een privékarakter hebben, in aftrek beperkt. U kunt dan kiezen uit twee methodes van aftrek. De regels hieromtrent zijn aangepast per 2017. Wat moet u weten? Meer...
AFTREKBARE KOSTEN
Meer aftrek voor zakelijk etentje vanaf 2017
De aftrek voor zogenaamd ‘gemengde kosten’ gaat per 1 januari 2017 omhoog. En dat is gunstig, want dan betaalt de fiscus een groter deel van de rekening. Wat is het verschil en wat gaat u daarvan merken? Meer...
HORECAKOSTEN - AFTREKPOST
Uitgaven voor voedsel en drank?
Voedsel, drank en genotmiddelen zijn fiscaal aangemerkt als ‘gemengde kosten’. Dat wil zeggen dat de aftrek beperkt is. Heeft alleen uw gast of bezoeker daar last van? Of moet u als horecaondernemer er ook rekening mee houden? Meer...
AFTREKBARE KOSTEN
Slim omgaan met beperkingen in de kostenaftrek
De hoofdregel is dat zakelijke kosten volledig aftrekbaar zijn van de winst. Met betrekking tot een aantal specifieke kosten is echter bepaald dat deze niet of slechts beperkt aftrekbaar zijn. Hoe gaat u daar slim mee om? Meer...
HORECAKOSTEN
Fiscaal leuk naar de horecabeurs
Als gastronoom bezoekt u wellicht ook horecabeurzen. Die zijn er binnenkort weer in binnen- en buitenland. Hoe gaat u hier fiscaal voordelig naar toe? Meer...
PERSONEEL
Mag ik wat drinken baas?
U heeft wel eens gehoord van de macht der grote getallen. Zeker als het gaat om het personeelsverbruik consumpties. Wat is belangrijk? Meer...
VAN HOREN ZEGGEN
Lekker uit eten en de fiscus betaalt (deels) mee!
U als horecaondernemer eet met uw relaties ook eens graag bij collega’s. Bovendien ontvangt u zelf ook zakenmensen. Dus uw kennis dient twee belangen, maar de vraag is: hoe betaalt de fiscus hieraan mee? Meer...