Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

ZIEKE WERKNEMER

Kunt u uw werknemer na twee jaar ziekte zomaar ontslaan?

Stel, uw werknemer is al bijna twee jaar ziek. U wilt het liefst het contract met uw werknemer beëindigen, maar dat mag toch niet als uw werknemer ziek is? Of gebeurt zoiets van rechtswege? Welke mogelijkheden heeft u? Meer...

PERSONEEL

Zieke werknemer, hoe zit het met loondoorbetaling?

Als werkgever heeft u met regelmaat te maken met zieke werknemers. Zij hoeven niet te werken, maar hebben wel andere verplichtingen. Voldoen ze daar niet aan, dan kunt u het loon opschorten of stopzetten. Hoe zit dat precies? Meer...

AANSPRAKELIJKHEID

In de horeca vallen veel gewonden volgens de media

In de media verscheen het onderzoeksresultaat van VeiligheidNL: jaarlijks 12.000 gewonden bij het uitvoeren van het horecavak. Voorkomen is beter dan genezen, dat weet u wel. Maar kunt u zich ook indekken tegen de gevolgen? Meer...

VERZEKERINGEN

Is uw kasgeld (mee)verzekerd?

Horecabusiness is nog steeds cashbusiness. Of is dat door de opkomst van het pinnen aanzienlijk minder geworden? Past een geldverzekering bij u? Meer...

PERSONEEL

Een kok van € 11,1 miljoen en dan nog ziek ook …

U heeft een doorbetalingsverplichting van loon als uw werknemer ziek is. Daarnaast moet u de vervanging ook nog betalen én reïntegratiekosten maken. Al met al een dure aangelegenheid. Wat met uw duurste krachten? Meer...

VAN HOREN ZEGGEN

Besparen op loondoorbetaling bij ziekte?

Stel, uw werknemer is ziek. U weet dat u loon moet doorbetalen, maar hoeveel? Ziet u door de cao’s, wetgeving en regels het bos nog wel? Wij kappen u een weg door dat bos van regelgeving; wat moet u weten? Meer...

VERZEKEREN

Milieuschadeverzekering, die heb ik toch niet nodig?

Weet u welk risico u op milieuschade loopt? En als er onverhoopt iets gebeurt, bent u vaak niet verzekerd. Maar dat speelt toch niet bij de kleinere horeca­zaken? Of ligt dat toch anders? Meer...

VERZEKEREN

Vaatwasmachinebreuk of elektronica stuk?

In de horeca is het gebruik van computers of computergestuurde machines vandaag de dag niet meer weg te denken. En dat is kostbaar spul, zoals u weet. Heeft u echter ook wel eens te maken met onervaren gebruikers? Meer...

Geactualiseerd op: 15.05.2024

Meer van Indicator

indicator