Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
BOEKHOUDING
Inkopen food & non-food en de invloed op uw winstmarge
Stel, de cijfers over 2018 zien er weliswaar goed uit, maar de (bruto)winstmarge op uw grootste omzetgroepen is gezakt. Heeft u weleens stilgestaan bij de invloed van de non-foodinkopen daarop? Waar draait het om en wat kunt u doen? Meer...
HORECAKOSTEN
Wat als warm weer uw uitvalkosten doet stijgen?
Stel, ondanks alle HACCP en snel terugkoelen, wordt uw verse pan soep van 40 liter zuur. Dat wordt in jargon ook wel uitval genoemd. Wat kunt u daar boekhoudtechnisch mee? Of moet u het wegkiepen maar voor lief nemen? Meer...
PERSONEELSVERBRUIK
Consumptie mag onbelast, maar belast wel uw winst
Dat uw personeel iets belastingvrij mag drinken tijdens werktijd, is niets nieuws. Maar dat het personeelsverbruik wel uw brutowinst(marge) verlaagt, wordt in de praktijk vaak over het hoofd gezien of geschat door de adviseur. Kan dat beter? Meer...
BOEKHOUDING
De post privéverbruik is geen afvalbak ...
De invloed op de winstcijfers van privéverbruik uit de bedrijfsvoorraad wordt in de praktijk nog steeds onderschat. Vooral als er op die post meer kosten geboekt worden dan wat er eigenlijk privé is. Waar moet u voor waken en hoe dan? Meer...
BRUTOWINSTMARGE
Laat de fiscus de margedrukkende factoren zien
Het niet nauwkeurig administreren van in- en verkopen kan afwijkende brutowinstmarges tot gevolg hebben. Het belang hiervan wordt dan ook vaak onderschat. Totdat de fiscus om de hoek komt kijken en gesjoemel veronderstelt. Meer...
KAART- EN MENUPRIJS - KOSTPRIJSMETHODE
Wij bepalen onze winstmarge zelf, inspecteur!
U weet dat de belastingcontroleur scherp naar uw winstmarges kijkt. U sjoemelt niet, maar u wilt ook geen gedonder als uw marge eens uit de pas loopt. Moet u echt steeds dat lastige rekenwerk verrichten? Wat is slim? Meer...
BELASTINGEN - BELASTINGCONTROLE
Dat is géén privéverbruik!
Zoals u weet, staat in de horeca niet tegenover elke euro inkoop omzet. Legt u dat niet goed vast, dan kan de fiscus lastig doen. Wat is cruciaal om te doen? Meer...
VAN HOREN ZEGGEN
Hoeveel glaasjes haalt u uit een fles van ...?
Dit is onder collega’s, met uw accountant of met de heren van de fiscus altijd een geliefd discussiepunt. Hoeveel glaasjes haal je uit een fles? Waarover ontstaat de meeste verwarring als we het over de glasinhoud hebben? Meer...
ADMINISTRATIE
Dat is de voorraad schuld meneer de fiscus …
Een abonnee vroeg ons naar de invloed van de voorraad op de brutowinstmarge. Zijn adviseur zei namelijk dat het slechts om een winstverschuiving ging. Maar wat bedoelde die daar nou mee? Wat is wijsheid? Meer...
PERSONEEL
Mag ik wat drinken baas?
U heeft wel eens gehoord van de macht der grote getallen. Zeker als het gaat om het personeelsverbruik consumpties. Wat is belangrijk? Meer...