Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

WEGGEEFKOSTEN

Een flesje wijn voor de stamgast om hem te behouden?

Producten weggooien of weggeven? U blijft er anders toch maar mee zitten en u investeert in de toekomst als de deuren weer opengaan. Als u kiest voor het laatste, hoe boekt u dat fiscaal voordelig? Meer...

BOEKHOUDING

Inkopen food & non-food en de invloed op uw winstmarge

Stel, de cijfers over 2018 zien er weliswaar goed uit, maar de (bruto)winstmarge op uw grootste omzetgroepen is gezakt. Heeft u weleens stilgestaan bij de invloed van de non-foodinkopen daarop? Waar draait het om en wat kunt u doen? Meer...

BOEKHOUDING

De post privéverbruik is geen afvalbak ...

De invloed op de winstcijfers van privéverbruik uit de bedrijfsvoorraad wordt in de praktijk nog steeds onderschat. Vooral als er op die post meer kosten geboekt worden dan wat er eigenlijk privé is. Waar moet u voor waken en hoe dan? Meer...

BRUTOWINSTMARGE

Laat de fiscus de margedrukkende factoren zien

Het niet nauwkeurig administreren van in- en verkopen kan afwijkende brutowinstmarges tot gevolg hebben. Het belang hiervan wordt dan ook vaak onderschat. Totdat de fiscus om de hoek komt kijken en gesjoemel veronderstelt. Meer...

ADMINISTRATIE - INKOOP

Is die inkoop wel ‘zuivere koffie’?

Uw boekhouder hanteert de grootboekrekening ‘Inkoop koffie/thee’. Hierop boekt hij alle desbetreffende producten die op de inkoopfacturen staan vermeld. Waarom moet deze rekening zuiver blijven en wat hoort daar niet op thuis? Meer...

WEGGEEF

Geen omzet weggeven, maar goederen

Zeker met het binnenhalen van een groepsreservering, geven horeca-ondernemers nog wel eens graag een fikse korting weg. Maar is dat wel handig? Zijn er slimmere methodes zonder al te veel fiscale consequenties? Meer...

INKOOP

Inkoop die geen omzet oplevert

Stel, u koopt heel spontaan een partij koffielikeur. Na een tijdje blijkt die niet zo te lopen qua verkoop, dus gaat u deze likeur ‘van het huis’ weggeven bij een kopje koffie. Leuke geste, maar waar schuilt de fiscale kater? Meer...

BELASTINGEN - BELASTINGCONTROLE

Dat is géén privéverbruik!

Zoals u weet, staat in de horeca niet tegenover elke euro inkoop omzet. Legt u dat niet goed vast, dan kan de fiscus lastig doen. Wat is cruciaal om te doen? Meer...

ADMINISTRATIE - BRUTOWINSTMARGE

Met glitter en glamour geserveerd …

Van presentatie en ‘het oog wilt ook wat’ weet u alles; dat is uw vak. Dus kleedt u uw gerechten, (mix)dranken, ijscoupes, etc. aan met versierselen, in uw jargon ‘garnering’, ‘garnituur’ of ‘opmaak’ genoemd. Hoe ziet dat er fiscaal uit? Meer...

HORECAKOSTEN

Frisse adem van het huis …

Het pepermuntje bij de uitgang, een praline van het huis of andere weggevertjes. Hoe zorgt u ook in fiscaal opzicht voor een gelikte presentatie? Meer...

Geactualiseerd op: 08.05.2024

Meer van Indicator

indicator