Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

FACTUUR

“Mag ik een rekening zonder btw alstublieft?”

Niet iedereen kan btw terugvragen, dus zult u als horecaondernemer best weleens gevraagd worden om een factuur zonder btw. Moet u bij het berekenen van btw rekening houden met de positie of wensen van uw klant? Meer...

FACTURATIE EN BTW

Btw van 6 naar 9% in 2019, wat met die 6% uit 2018?

Ook de horeca krijgt veel te maken met facturatie (bij bedrijfsuitjes, bruiloften, op-rekening-eters). “Hoe ga ik hiermee om inzake de btw-verhoging bij prestaties uit 2018 die nog in 2019 gefactureerd moeten worden”, vroeg een lezer ons. Meer...

BTW-AFTREK

Btw op horecabestedingen, wel of niet aftrekbaar?

Onlangs ontstond er tijdens een belastingcongres wat verwarring omdat de spreker stelde dat geen enkele btw op horecabestedingen aftrekbaar is. Dat had best wat genuanceerder gekund. Welke btw is wel en welke is niet aftrekbaar? Meer...

BTW

In 2018 betalen en in 2019 eten, gast kan 3% btw besparen

Stel, u grijpt de btw-verhoging per 2019 (van 6 naar 9%) aan om daar een actie van te maken. “Betaal nu uw diner en kom in 2019! Bespaar zo 3% btw!”, klinkt leuk toch? Maar kan het, heeft het zin en vooral mag het fiscaal zo? Meer...

BTW-TARIEF

Per 2019 6% btw naar 9%, wat moet u nu al weten?

Het zat al een tijdje in het vat, maar het lijkt erop dat de verhoging van het lage tarief per 2019 gaat plaatsvinden. Wat moet u weten en waarop kunt u de resterende vijf maanden van 2018 vooruitlopen? Meer...

BTW

‘Zeg patron, de btw op uw factuur klopt niet!’, wat nu?

In de drukte heeft u bij een zakelijke hotelgast abusievelijk over alle diensten 6% btw gefactureerd in plaats van 6 en 21%. Uw klant reclameert, terecht natuurlijk. Hoe lost u dat ook in fiscale zin correct op? Meer...

FACTUUREISEN

Eventjes op de markt boodschappen doen voor de zaak?

U herkent het beslist: even snel een contante boodschap doen op de markt of in de winkel. Vaak gaan zulke contante inkopen zonder een echte btw-factuur of zelfs geheel zonder bonnetje. Wat dan met de aftrek van kosten en btw? Meer...

ADMINISTRATIE

Een kassabon kan nu voldoende zijn

De ‘factuurvereisten’ voor de btw zijn per 2013 aangepast, zoals u weet. We kennen nu ‘vereenvoudigde factuureisen’. Moet u nog steeds om een officiële factuur vragen of is een kassabon in uw horeca-administratie ook oké? Meer...

OMZET - OMZETBELASTING

Op de bon voor extra omzet?

Met dinerbonnen, geschenkbonnen of iets in die geest werken, kan u extra omzet opleveren. Wat zijn dan de belangrijkste aandachtspunten? Of anders gesteld: hoe haalt u daar, ook fiscaal gezien, maximaal voordeel uit? Meer...

BTW

Hoeveel btw in fiscaal recept van uw kookcursus?

‘Social cooking’ of ‘partykoken’ is steeds meer in opkomst. Welk btw-tarief moet u hier als gastronoom op loslaten? Waar hangt dit precies van af? Wat is nu het fiscaal juiste recept om er achteraf geen bittere smaak aan over te houden? Meer...

Geactualiseerd op: 07.05.2024

Meer van Indicator

indicator