Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

KOSTENAFTREK

Maximaal uw (gemengde) kosten met een zakelijk karakter en privékarakter aftrekken van de winst

Gemengde kosten mag u maar deels ten laste van de winst brengen. Het bedrag dat niet aftrekbaar is, mag u zelf optimaliseren. Maar hoe pakt u dat aan en hoe zorgt u ervoor dat u zo min mogelijk belasting betaalt? Meer...

HORECAKOSTEN

Rondje van de zaak met bitterbal aftrekbaar?

Een goede barkeeper geeft aan de betere klanten ook weleens een drankje weg of trakteert ze op een bitterbal of een blokje kaas. Zijn deze kosten gewoon fiscaal aftrekbaar en zo ja, waar moet u dan vooral op letten? Meer...

AFTREKBARE KOSTEN

Aftrek gemengde kosten 2022

Inzake uw gemengde kosten (met privé-element) heeft u de keuze tussen twee systemen: een vast percentage niet aftrekbaar of een vast bedrag niet aftrekbaar. Wat kiest u? Meer...

FISCALE WINST

Kies voor maximale aftrek van uw gemengde kosten 2019

Gemengde kosten mag u maar beperkt in aftrek brengen. Daarbij heeft u een keuze hoe u de beperking bepaalt. Natuurlijk kiest u voor de voordeligste variant. Maar welke is dat in uw situatie en waar moet u voor 2019 nog meer op letten? Meer...

AFTREKBARE KOSTEN

Geldt de aftrekdrempel ook bij bezoek horecabeurs?

In de inkomstenbelasting bestaat er een aftrekdrempel als het gaat om reis- en verblijfkosten bij congressen, seminars, etc. Maar geldt dat ook als u over enkele weken de eerste horecabeurzen wilt gaan bezoeken? Meer...

HORECAKOSTEN

Nootjes op de bar representatief of verkoopbevorderend?

Zoals u weet, is de gemengde kostenaftrek per 2017 gestegen van 73,5 naar 80% voor ondernemers in de inkomstenbelasting. Dus het is belangrijk om te weten welke kosten hieronder vallen en welke niet. Lees verder! Meer...

HORECAKOSTEN - AFTREKPOST

Uitgaven voor voedsel en drank?

Voedsel, drank en genotmiddelen zijn fiscaal aangemerkt als ‘gemengde kosten’. Dat wil zeggen dat de aftrek beperkt is. Heeft alleen uw gast of bezoeker daar last van? Of moet u als horecaondernemer er ook rekening mee houden? Meer...

AFTREKBARE KOSTEN

Zijn dat nou representatie- of verkoopkosten?

Onderaan de streep blijven het bedrijfskosten die de winst drukken, maar fiscaal is het wel belangrijk dat de juiste kosten onder de juiste kostengroep terechtkomen, zeker daar waar het gaat om kosten die u niet voor 100% mag aftrekken. Meer...

AFTREKBARE KOSTEN

Slim omgaan met beperkingen in de kostenaftrek

De hoofdregel is dat zakelijke kosten volledig aftrekbaar zijn van de winst. Met betrekking tot een aantal specifieke kosten is echter bepaald dat deze niet of slechts beperkt aftrekbaar zijn. Hoe gaat u daar slim mee om? Meer...

WINSTAFTREK

Gemengde kosten bestaan ook in de horeca

De aftrek van de kosten van voedsel, drank en genotmiddelen is in principe be­­perkt tot 73,5%. Geldt dat ook voor de horeca? En voor de maaltijden die u uw personeel voorzet? Hoe doet u het goed en voorkomt u discussie met de fis­­cus? Meer...

Geactualiseerd op: 01.05.2024

Meer van Indicator

indicator