Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

PERSONEEL

Een terugkeergarantie bij ontslag door coronacrisis?

U kunt door de coronacrisis voor de moeilijke keuze komen te staan om werknemers te ontslaan. Maar wat als er betere tijden aanbreken en er weer personeel aangenomen wordt. Moet u hen dan eerst weer terugnemen? Meer...

PERSONEEL

Kent u arbeids- en exitmediation?

Het begrip ‘mediation’ stelden wij al eerder aan u voor. Maar wist u ook dat mediation toegepast wordt in arbeids- en personeelszaken? Stel, uw kok meldt zich ziek na een conflict, deze keer wilt u hem niet behouden. Hoe dan verder? Meer...

PERSONEEL - ONTSLAG

Recht op de transitievergoeding?

Stel, u heeft met uw serveerster een vaststellingsovereenkomst afgesloten om haar arbeidsovereenkomst te beëindigen. Bent u dan verplicht de serveerster te informeren over de transitievergoeding? En heeft ze recht op een vergoeding? Meer...

PERSONEEL

Ook bij een fulltimecontract overuren uitbetalen?

In de horeca is het niet ongewoon om lange werkdagen te maken. Bij oproepkrachten betaalt u gewoon per gewerkt uur uit, maar hoe zit dat met overuren van medewerkers met een fulltimedienstverband? Meer...

PERSONEEL

Als uw langdurig zieke kok er niets meer van bakt ...

Stel, uw kok is al geruime tijd flink ziek. Het is duidelijk dat hij niet meer bij u kan werken. Heel triest natuurlijk, maar zakelijk gezien overweegt u toch hem te ontslaan. Kan dat zomaar? Moet u dan een transitievergoeding betalen? Meer...

ARBEIDSOVEREENKOMST

Kunt u een jaarcontract tussentijds opzeggen?

Een abonnee wilde het contract voor bepaalde tijd van zijn kok tussentijds opzeggen, omdat uw collega na een tijdje toch niet tevreden was over het functioneren. “Mag dat wel?”, vroeg hij ons. Daarom meteen een update. Meer...

PERSONEEL

De maat is vol!

Stel, u heeft een probleem met uw kelner, Sander. U wilt hem nu echt ontslaan. Hoe kunt u nu het beste afscheid van hem nemen zónder meteen uw portemonnee leeg te moeten schudden? Wat is wijsheid? Meer...

PERSONEEL - ARBEIDSCONTRACT

Uw kok gaat bij een ander werken?

Een kok bijvoorbeeld weet van de hoed en de rand als het om uw restaurant en uw gasten gaat. Die kennis wilt u niet bij de concurrent ‘op tafel geserveerd zien’, dus sluit u een concurrentiebeding. Klaar is Kees, of toch niet? Meer...

PERSONEEL - ONTSLAG

Goede mise-en-place als hij niet goed functioneert

U heeft een kelner in dienst die onvoldoende functioneert. Het liefst wilt u van deze werknemer afscheid nemen, maar wat komt daar allemaal bij kijken? Hoe pakt u dat aan zonder ingewikkelde procedure? Wij zetten het op een rij. Meer...

PERSONEEL

Kook jij maar een standje lager …

Uw souschef functioneert al een tijd slecht. U probeerde al van alles, maar niets hielp. Als dat zo doorgaat kost u dat klandizie! U wilt de functie wijzigen in die van zelfstandig werkend kok (met behoud van salaris). Wat vond de rechter? Meer...

Geactualiseerd op: 24.04.2024

Meer van Indicator

indicator