Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

BOEKHOUDING

Inkopen food & non-food en de invloed op uw winstmarge

Stel, de cijfers over 2018 zien er weliswaar goed uit, maar de (bruto)winstmarge op uw grootste omzetgroepen is gezakt. Heeft u weleens stilgestaan bij de invloed van de non-foodinkopen daarop? Waar draait het om en wat kunt u doen? Meer...

HORECAKOSTEN

Non-food kan uw brutowinstmarge negatief beïnvloeden

Ingekochte hulpgrondstoffen en non-food die niet in het eindproduct worden opgenomen, kunnen uw brutowinstmarge onbedoeld verlagen. Hoe zorgt u ervoor dat de ‘inkoop’ ook echt de inkoopwaarde van uw omzet vertegenwoordigt? Meer...

HORECAKOSTEN

Afvalbeleid, ook wat stinkt kan geld opleveren

Uiteraard bemoeien wij ons niet met uw bedrijfsbeleid. Maar als u geld kunt verdienen of besparen, willen wij niet nalaten u daarover te adviseren, de keuze is dan aan u. De horeca heeft veel te maken met afval, maar geld stinkt niet … Meer...

KAART- EN MENUPRIJZEN - KORTINGSACTIES

Zorg dat u zelf niets tekortkomt!

Een korting kan een gast soms over de streep trekken om toch met zijn gezelschap bij u te boeken of een rekening contant af te rekenen in plaats van per creditcard. Maar niet tegen elke prijs. Hoe doet u dat slim en doordacht? Meer...

BRUTOWINSTMARGE - BELASTINGCONTROLE

Gekort op uw korting

Steeds meer horecaondernemers geven kortingen om gasten naar hun zaak te lokken. Maar elk voordeel heeft zijn nadeel. Waar moet u op letten bij het bepalen van uw kortingsstrategie? Ook in fiscale zin, bedoelen we dan. Meer...

ADMINISTRATIE

Ingekocht, maar geen ‘inkopen’ …

U heeft in de horeca te maken met veel kostensoorten. Voor een correcte brutowinstmarge is een juiste boeking daarvan (‘inslag’ of ‘kosten’) erg belangrijk! Meer...

VAN HOREN ZEGGEN

Hoeveel glaasjes haalt u uit een fles van ...?

Dit is onder collega’s, met uw accountant of met de heren van de fiscus altijd een geliefd discussiepunt. Hoeveel glaasjes haal je uit een fles? Waarover ontstaat de meeste verwarring als we het over de glasinhoud hebben? Meer...

INKOOP

Bonus over uw inkopen 2007?

Veel horecaondernemers krijgen achteraf een inkoopbonus. Misschien maakt u meteen nieuwe afspraken voor 2008. Hoe profiteert u optimaal? Meer...

INKOOP

Doe u niet tekort met korting

Stel, binnenkort krijgt u van uw brouwerij of van een andere leverancier weer een afnamekorting. Hoe houdt u zo’n meevaller ook financieel optimaal? Meer...

Geactualiseerd op: 17.05.2024

Meer van Indicator

indicator