Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

PERSONEEL

Waardering van maaltijden bij mee-eters ...

De waardering van maaltijden blijft een hot item, want onlangs moest de rechter zich wederom uitspreken hierover. Deze keer ging het om het lager zijn van de daadwerkelijke kosten dan het fiscale forfait van € 3,35 per maaltijd. Wat dan? Meer...

HORECAKOSTEN

Roet in het eten als de bediening een vorkje meeprikt?

Ook in de horeca komt het geregeld voor dat personeel van een maaltijd wordt voorzien. Is dat belast? Of is er van belastingheffing helemaal geen sprake? Hoe zit dat precies en waar moet u op letten? De rechter schonk onlangs klare wijn. Meer...

PERSONEEL

Personeelsverbruik, een grote hap uit uw loonkosten?

Uw werknemers eten ook wel eens bij u of bij een collega. Soms omdat het moet, maar soms ook omdat uw werknemers lekker bij u willen komen eten. Als u deze maaltijden betaalt, dan is de fiscale behandeling afhankelijk van de reden. Meer...

PERSONEEL

Mag uw werknemer onbelast mee-eten?

Uw werknemers zien in de loop van de dag bij u een hoop lekkers voorbijkomen. Als ze langer moeten werken, wilt u hun honger best stillen. Kan daarbij ook de honger van de fiscus gestild worden zonder dat dat u de hoofdprijs kost? Meer...

PERSONEEL - MEE-ETEN

Even lunchen en bijkletsen op kosten van de zaak?

Stel, u tafelt ‘s middags na de drukke lunch samen met uw werknemers op de zaak. Dat is goed voor de sfeer en tussen de broodjes en de soep door wordt er ook nog wel eens wat zakelijks besproken. Verpest de fiscus die sfeer dan? Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Happen en snappen op kosten van de fiscus?

Als ‘gastvrij’ werkgever zorgt u wellicht voor een kopje koffie op de werkplek en voor een ijsje met warm weer. Hoe gaat de fiscus om met consumpties op de werkplek? En maakt het verschil of u de nieuwe werkkostenregeling toepast? Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Hongerig van de werkkostenregeling?

In de horeca komt het geregeld voor: een broodje tussendoor omdat de werknemer een lange dag heeft of een snelle maaltijd voor het begin of na afloop van de dienst. Wat gaat dat u nu kosten onder de werkkostenregeling? Meer...

PERSONEEL - LOONHEFFING

De werkkostenregeling op het menu

Vanaf 2011 gaat de werkkostenregeling in. Dat is een nieuwe manier van fiscaal omgaan met vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers. Hoe zit dat als u te maken heeft met maaltijden en versnaperingen voor uw mensen? Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Personeelsverbruik, wat met de fiscale dorst?

Uw personeel eet en drinkt tijdens werktijd op uw kosten. U doet daar niet moeilijk over: waar hard gewerkt wordt moet dat kunnen, vindt u. Maar hoe zit dat fiscaal? Profiteert de fiscus van uw gastvrije werkgeverschap? Meer...

PERSONEEL - LOONHEFFING

Een broodje aap is géén loon ...

Als horecabedrijf krijgen uw werknemers uiteraard wel eens een drankje of een maaltijd. Het verhaal doet de ronde dat een dergelijk drankje of een dergelijke maaltijd altijd loon is. Is dat waar of een broodje aap? Meer...

Geactualiseerd op: 19.04.2024

Meer van Indicator

indicator