Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
PERSONEEL
Personeelsuitje, hoe verwerkt u dat voor de loonheffing?
Veel werkgevers organiseren jaarlijks een personeelsuitje voor hun werknemers. Een veelgestelde vraag is hoe dit in de loonadministratie verwerkt moet worden. Moeten u of uw werknemers hierover belasting betalen? Waar moet u op letten? Meer...
HORECAKOSTEN
Roet in het eten als de bediening een vorkje meeprikt?
Ook in de horeca komt het geregeld voor dat personeel van een maaltijd wordt voorzien. Is dat belast? Of is er van belastingheffing helemaal geen sprake? Hoe zit dat precies en waar moet u op letten? De rechter schonk onlangs klare wijn. Meer...
PERSONEEL
Een culinair dankjewel, ook fiscaal?
Stel, u wilt uw zomerhulp of uw jubilaris bij het uit dienst treden bedanken met een etentje. Hoe zorgt u ervoor dat de fiscus niet ook een vorkje meeprikt? Meer...
WINSTAFTREK
Gemengde kosten bestaan ook in de horeca
De aftrek van de kosten van voedsel, drank en genotmiddelen is in principe beperkt tot 73,5%. Geldt dat ook voor de horeca? En voor de maaltijden die u uw personeel voorzet? Hoe doet u het goed en voorkomt u discussie met de fiscus? Meer...
PERSONEEL - MEE-ETEN
Even lunchen en bijkletsen op kosten van de zaak?
Stel, u tafelt ‘s middags na de drukke lunch samen met uw werknemers op de zaak. Dat is goed voor de sfeer en tussen de broodjes en de soep door wordt er ook nog wel eens wat zakelijks besproken. Verpest de fiscus die sfeer dan? Meer...
PERSONEELSVERBRUIK
Belastingvrij lunchen
Als u uw personeel een lunch verstrekt, moeten uw werknemers hierover belasting betalen. Tenzij er een duidelijk zakelijk belang in het spel is. Wanneer is hiervan sprake? De rechter schoof aan om dat nog eens toe te lichten. Meer...
PERSONEELSVERBRUIK
Happen en snappen op kosten van de fiscus?
Als ‘gastvrij’ werkgever zorgt u wellicht voor een kopje koffie op de werkplek en voor een ijsje met warm weer. Hoe gaat de fiscus om met consumpties op de werkplek? En maakt het verschil of u de nieuwe werkkostenregeling toepast? Meer...
PERSONEEL - LOONHEFFING
De werkkostenregeling op het menu
Vanaf 2011 gaat de werkkostenregeling in. Dat is een nieuwe manier van fiscaal omgaan met vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers. Hoe zit dat als u te maken heeft met maaltijden en versnaperingen voor uw mensen? Meer...
PERSONEELSVERBRUIK
Personeelsverbruik, wat met de fiscale dorst?
Uw personeel eet en drinkt tijdens werktijd op uw kosten. U doet daar niet moeilijk over: waar hard gewerkt wordt moet dat kunnen, vindt u. Maar hoe zit dat fiscaal? Profiteert de fiscus van uw gastvrije werkgeverschap? Meer...
PERSONEEL
Aanspraak op maaltijd is géén loon!
Een collega van u kreeg het met de overheid aan de stok: die stelde namelijk dat de aanspraak op een (of beter gezegd een niet-genoten) maaltijd belast loon zou zijn. Te gek voor woorden natuurlijk. Wat zei de hoogste rechter? Meer...