Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

BEDRIJFSVERKOOP

Uw eenmanszaak of horeca-Vof met winst verkopen?

Iedere horecaondernemer wil zijn horecazaak mettertijd met winst verkopen. Het is immers zijn oudedagsvoorziening. Maar dat appeltje voor de dorst wilt u liever niet door de fiscus laten schillen, toch? Hoe anticipeert u daarop? Meer...

INKOMSTENBELASTING

Urencriterium geldt ook in de horeca, wat met reistijd?

Als u of uw medevennoot voldoet aan het urencriterium, is er recht op tal van fiscale faciliteiten. Tellen reisuren daarvoor ook mee en gelden er speciale regels voor woon-werkverkeer? Wat besliste de rechter hier onlangs over? Meer...

BELASTINGEN

Belasting betalen over schadevergoeding?

Als u schade lijdt en u hier een vergoeding voor krijgt, dan moet u weten of deze fiscaal belast is of niet. Anders kunt u zomaar een deel daarvan naar de fiscus brengen. Waar hangt dit van af en waar moet u op letten? Meer...

AFTREKPOST

Dichter bij de zaak wonen, wat scheelt dat u fiscaal?

Als u dichter bij de zaak gaat wonen, bent u minder reistijd kwijt en heeft u van files geen last meer. Aan verhuizen hangt echter ook een behoorlijk prijskaartje. Betaalt de fiscus daaraan mee? Waar moet u rekening mee houden? Meer...

FISCALE WINST

Zaak verkocht, wanneer afrekenen met de fiscus?

Als u stopt met uw horecabedrijf, moet u afrekenen over al uw boekwinsten. Begint u weer opnieuw, dan is dit soms niet nodig. Wat zijn hierbij precies de regels en waar moet u op letten? En wat vonden de rechters tot nu toe? Meer...

AFTREKPOST

Klussen op kosten van de fiscus

U overweegt om na de feestdagen uw horecabedrijf een flinke opknapbeurt te laten geven. Gelukkig bestaat er een faciliteit die maakt dat u nu al kosten van de winst kunt aftrekken, terwijl u deze pas later gaat maken. Hoe werkt dat? Meer...

INKOMSTENBELASTING

Fiscale voordelen bij start en herstart horecazaak

De fiscale wetgeving kent een aantal specifieke voordelen voor ondernemers. Voor de meeste daarvan geldt dat u moet voldoen aan het urencriterium. Geldt dat ook voor horeca(her)starters of zijn er uitzonderingen gemaakt? Meer...

BELASTINGEN - INKOMSTENBELASTING

Hoeveel tijd besteedt u aan uw horecazaak?

Onlangs kondigde minister De Jager een versoepeling aan van het ‘urencriterium’ voor zelfstandigen zonder personeel. Nadien verscheen daarover een Besluit met een iets andere formulering. Tijd om zaken op een rijtje te zetten. Meer...

BELASTINGEN - INKOMSTENBELASTING

U verkoopt uw oven met winst, is dat belast?

Als u winst (boekwinst) maakt bij de verkoop van een bedrijfsmiddel, is dit voordeel belast. Tenzij u het betreffende bedrijfsmiddel helemaal niet tot uw onderneming hoeft te rekenen. Wanneer is dit het geval? Wat is slim? Meer...

BEDRIJFSOVERDRACHT

Mijn tent is top, maar ik wel er wel graag van af!

Als u een koper voor uw horecazaak heeft gevonden, wordt het tijd om de zaken op papier te zetten. Natuurlijk moet dit zo duidelijk en volledig mogelijk gebeuren. Waar moet u als horecaondernemer op letten? Meer...

Geactualiseerd op: 01.05.2024

Meer van Indicator

indicator