Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

ADMINISTRATIE

Wat kunt u met een logboekje?

Het komt regelmatig voor dat we adviseren een logboekje bij te houden en zaken te turven. Houden veel horecaondernemers echter inmiddels wel zo’n logboekje bij? Waarom zouden ze dat doen en met welk doel? Meer...

WEGGEEF

Geen omzet weggeven, maar goederen

Zeker met het binnenhalen van een groepsreservering, geven horeca-ondernemers nog wel eens graag een fikse korting weg. Maar is dat wel handig? Zijn er slimmere methodes zonder al te veel fiscale consequenties? Meer...

INKOOP

Inkoop die geen omzet oplevert

Stel, u koopt heel spontaan een partij koffielikeur. Na een tijdje blijkt die niet zo te lopen qua verkoop, dus gaat u deze likeur ‘van het huis’ weggeven bij een kopje koffie. Leuke geste, maar waar schuilt de fiscale kater? Meer...

HORECAKOSTEN

Weggevertjes bijhouden of niet?

Als horecaondernemer bent u verplicht een administratie te voeren. Hoever gaat dit? Kan de fiscus ook te veel vragen? Wat vond de rechter? Meer...

BELASTINGCONTROLE

Zo komt de fiscus aan uw omzet

Als de fiscus uw boekhouding niet vertrouwt, zal hij uw omzet op een andere manier berekenen. Daarbij is men niet voor één gat te vangen. Dat bleek onlangs toen een collega van u voor de rechter kwam. Wat leert ú daarvan? Meer...

ADMINISTRATIE & ADVISEUR - BOEKHOUDING

Met turven de fiscus vermurwen …

Zoals u weet, hanteert de fiscus allerlei technieken om de horecaondernemer aan de fiscale tand te voelen. Weet u dat u met een heel eenvoudig instrument de fiscus de prik uit de limonade kunt halen? Meer...

BELASTINGEN - BELASTINGCONTROLE

Dat is géén privéverbruik!

Zoals u weet, staat in de horeca niet tegenover elke euro inkoop omzet. Legt u dat niet goed vast, dan kan de fiscus lastig doen. Wat is cruciaal om te doen? Meer...

ADMINISTRATIE & ADVISEUR - BRUTOWINSTMARGE

Goed boeken is broodnodig

Verwent u uw gasten vooraf ook met een gratis mandje brood? Vaak is dat een standaardservice van het huis. Gasten vinden dat jammer genoeg vaak vanzelfsprekend. Hoe ervaart de fiscus dat? Hoe behoudt u uw eetlust fiscaal? Meer...

HORECAKOSTEN

Frisse adem van het huis …

Het pepermuntje bij de uitgang, een praline van het huis of andere weggevertjes. Hoe zorgt u ook in fiscaal opzicht voor een gelikte presentatie? Meer...

ADMINISTRATIE

Wat niet uit uw boekhouding blijkt …

Uw accountant kan zich gaan opmaken voor het samenstellen van uw jaarrapport 2007. Hij heeft toch alle stukken? Of moet u nog ergens aan denken? Meer...

Geactualiseerd op: 03.05.2024

Meer van Indicator

indicator