Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

PERSONEEL

Uw medewerkers binnenhouden met ‘blijf-gesprekken’

Moet u nu echt plannings- en beoordelingsgesprekken voeren met medewerkers die u dagelijks ziet? Het is effectiever zaken direct te bespreken. Toch is het goed om één keer per jaar een gesprek te voeren. Hoe pakt u zo’n gesprek aan? Meer...

PERSONEEL

Opleiding van werknemers onder de WWZ, hoe zit dat?

De Wet werk en zekerheid uit 2015 houdt een aantal verplichtingen in met betrekking tot het opleiden en bijscholen van werknemers. Wat zijn de wettelijke verplichtingen en de verplichtingen uit het KHN-arbeidsvoorwaardenreglement? Meer...

PERSONEEL

Alcoholluchtje aan uw barman?

Stel, uw barmedewerker ruikt regelmatig naar alcohol. U heeft hem al een keer aangesproken op zijn overmatig gebruik van alcohol. Hij ontkent een alcoholprobleem te hebben. Wat nu? Ontslaan of naar de dokter sturen? Meer...

CAO HORECA

Welke regels gelden er tijdens de cao-loze periode?

Moet u wel of niet de loonsverhogings- en functioneringsgesprekbepalingen uit de cao in 2015 toepassen? En is er een onderscheid tussen werknemers die vóór 1 april 2014 of ná 1 april 2014 zijn aangenomen? Meer...

PERSONEEL

Uw eigen bedrijfsfunctie creëren

Meer...

PERSONEEL

Wat is nou mijn functienaam?

Meer...

PERSONEEL

Jaarlijkse prestatieverhoging?

Meer...

HORECA-CAO (KHN)

Wat als in maart 2012 de horeca-cao eindigt?

KHN en de bonden zijn stevig bezig met de onderhandelingen voor een nieuwe horeca-cao ter vervanging van de huidige die loopt tot en met 31 maart 2012. Wat als er vóór die tijd geen nieuwe is? Wat met nieuw personeel? Meer...

PERSONEEL - BELEID

Gordon, laten we het eens over jouw X-factor hebben!

Misschien heeft u ze net achter de rug of moet u ze nog houden: functioneringsgesprekken met uw personeel. Onderzoek wees uit dat daar nogal eens iets mis gaat, wat u later flink kan opbreken. Waar kookt het over? Meer...

VAN HOREN ZEGGEN

Twee horeca-cao’s: alles of niets?

U bent horecaondernemer en hoort wellicht veel over twee verschillende cao’s. Moet u er één naleven? Mag u kiezen? Kortom, het is tijd voor wat cao-duidelijkheid in horecaland. Wat is handig om te weten? Meer...

Geactualiseerd op: 03.05.2024

Meer van Indicator

indicator