Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
BRUTOWINSTMARGE
Leuk, die veganburger, maar wel duur qua inkoop ...
De vegankeuken is hot. U wilt op die trend meesurfen. De inkoop van vleesvervangers is best duur, maar als u de kaartprijs daarop aanpast, worden zulke gerechten wellicht onverkoopbaar. Hoe lost u dat margetechnisch op? En fiscaal? Meer...
BIERPRIJZEN
Wat doet u met de verhoogde bierprijs per 2017?
De media schreef over de stijging van de pilsprijzen van Heineken per 2017 van maar liefst 3,7%. Heerlijk helder, dat wel. Maar wat doet ú hiermee? Consumptieprijs verhogen of glasinhoud verlagen? Wat is wijsheid? Meer...
BRUTOWINSTMARGE
Koffie en suiker duurder. Denk aan uw marge!
Het nieuws meldde een op handen zijnde prijsstijging van koffie en suiker. Stel dat uw inkoopkosten daardoor met 8% zouden stijgen. Hoe berekent u zoiets door? Wat gebeurt er met uw (winst)marge als u niet zou doorberekenen? Meer...
BRUTOWINSTMARGE
De methode om de kaartprijs te bepalen is vaak de schuldige
De belastingcontroleur heeft altijd extra oog voor de behaalde brutowinstmarges op omzetgroepen als ‘Koffie’, ‘Wijnen’, ‘Bieren’ en ‘Frisdranken’. Hij werkt vaak met gemiddelden; uw situatie kan echter verschillen. Hoe wapent u zich hiertegen? Meer...
KAARTPRIJS
Even snel de kaartprijs bepalen, kan u geld kosten
Na de zomertijd komt uw wijnleverancier op de proppen met een lucratieve partij Beaujolais Primeur. U zet deze wijn meteen op de kaart, inkoopprijs ‘3 x over de kop’ en klaar is Kees. Waarom kunt u zich zo snel ook tekortdoen? Meer...
KAART- EN MENUPRIJS - KOSTPRIJSMETHODE
Wij bepalen onze winstmarge zelf, inspecteur!
U weet dat de belastingcontroleur scherp naar uw winstmarges kijkt. U sjoemelt niet, maar u wilt ook geen gedonder als uw marge eens uit de pas loopt. Moet u echt steeds dat lastige rekenwerk verrichten? Wat is slim? Meer...
KAART- EN MENUPRIJS - KOSTPRIJSMETHODE
Bedenk goed wat u met uw wijn doet
Rondom de brutowinstmarge en de winstmarge op de inkoop wijnen bestaat bij een belastingcontrole regelmatig verwarring. Wij schenken klare wijn. Meer...
OMZETBELASTING
Btw-verhoging 2009 tijdig voorbereiden?
Vanaf 2009 gaat de btw van 19% naar 20%. Het lage tarief (6%) blijft gelijk. Het lijkt nog zo ver weg, maar het vergt bij menig horecaondernemer nogal wat voorbereidingen. Wat is handig om nu al te weten als het gaat om uw prijzen? Meer...
BRUTOWINSTMARGE
Ieder procentje is er één, toch?
Btw-verhoging in 2009 of accijnsverhoging in 2008. Wat gebeurt er als u in zo’n geval de kaartprijs niet zou verhogen? Wat is wijsheid? Meer...