Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 9 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

PERSONEEL

Na het werk met uw werknemers op het terras nog iets drinken van de zaak, is dat loon?

Het is nog volop zomer en dus gaan collega’s af en toe het terras op voor een drankje of gezamenlijk hapje van de zaak. Maar hoe zit dit precies fiscaal en is dat misschien anders voor u als horecaondernemer? Wat moet u weten? Meer...

HORECAKOSTEN

Roet in het eten als de bediening een vorkje meeprikt?

Ook in de horeca komt het geregeld voor dat personeel van een maaltijd wordt voorzien. Is dat belast? Of is er van belastingheffing helemaal geen sprake? Hoe zit dat precies en waar moet u op letten? De rechter schonk onlangs klare wijn. Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Consumptie mag onbelast, maar belast wel uw winst

Dat uw personeel iets belastingvrij mag drinken tijdens werktijd, is niets nieuws. Maar dat het personeelsverbruik wel uw brutowinst(marge) verlaagt, wordt in de praktijk vaak over het hoofd gezien of geschat door de adviseur. Kan dat beter? Meer...

PERSONEEL

‘Het is zo druk op het terras, eet maar een hapje mee ...’

Soms kunt u gewoonweg niet anders en moet u een medewerker een natje en een droogje aanbieden als de werkomstandigheden ervoor zorgen dat hij niet naar huis kan om te eten. Hoe houdt u het ook fiscaal smakelijk voor iedereen? Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Happen en snappen op kosten van de fiscus?

Als ‘gastvrij’ werkgever zorgt u wellicht voor een kopje koffie op de werkplek en voor een ijsje met warm weer. Hoe gaat de fiscus om met consumpties op de werkplek? En maakt het verschil of u de nieuwe werkkostenregeling toepast? Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Hongerig van de werkkostenregeling?

In de horeca komt het geregeld voor: een broodje tussendoor omdat de werknemer een lange dag heeft of een snelle maaltijd voor het begin of na afloop van de dienst. Wat gaat dat u nu kosten onder de werkkostenregeling? Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Personeelsverbruik, wat met de fiscale dorst?

Uw personeel eet en drinkt tijdens werktijd op uw kosten. U doet daar niet moeilijk over: waar hard gewerkt wordt moet dat kunnen, vindt u. Maar hoe zit dat fiscaal? Profiteert de fiscus van uw gastvrije werkgeverschap? Meer...

PERSONEEL - LOONHEFFING

Een broodje aap is géén loon ...

Als horecabedrijf krijgen uw werknemers uiteraard wel eens een drankje of een maaltijd. Het verhaal doet de ronde dat een dergelijk drankje of een dergelijke maaltijd altijd loon is. Is dat waar of een broodje aap? Meer...

DAT OVERKOMT U TOCH NIET?

Mag ik wat drinken baas?

U bent als werkgever de beroerdste niet, uw mensen mogen best iets drinken als ze dorst hebben. Die personeelsconsumpties worden fiscaal niet meer als belast loon beschouwd, zoals u weet. Tóch zijn er écht wel aandachtspunten! Meer...

Geactualiseerd op: 20.05.2024

Meer van Indicator

indicator