Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
HORECAKOSTEN
Roet in het eten als de bediening een vorkje meeprikt?
Ook in de horeca komt het geregeld voor dat personeel van een maaltijd wordt voorzien. Is dat belast? Of is er van belastingheffing helemaal geen sprake? Hoe zit dat precies en waar moet u op letten? De rechter schonk onlangs klare wijn. Meer...
PERSONEEL
Personeelsverbruik, een grote hap uit uw loonkosten?
Uw werknemers eten ook wel eens bij u of bij een collega. Soms omdat het moet, maar soms ook omdat uw werknemers lekker bij u willen komen eten. Als u deze maaltijden betaalt, dan is de fiscale behandeling afhankelijk van de reden. Meer...
PERSONEELSVERBRUIK
Mag ik wat drinken, chef?
Zoals u weet, beschouwt de fiscus gratis eten en drinken graag als loon (in natura). Kunt u de dorst van werknemers ook lessen zónder fiscaal gedoe? Meer...
PERSONEEL - MEE-ETEN
Even lunchen en bijkletsen op kosten van de zaak?
Stel, u tafelt ‘s middags na de drukke lunch samen met uw werknemers op de zaak. Dat is goed voor de sfeer en tussen de broodjes en de soep door wordt er ook nog wel eens wat zakelijks besproken. Verpest de fiscus die sfeer dan? Meer...
PERSONEELSVERBRUIK
Belastingvrij lunchen
Als u uw personeel een lunch verstrekt, moeten uw werknemers hierover belasting betalen. Tenzij er een duidelijk zakelijk belang in het spel is. Wanneer is hiervan sprake? De rechter schoof aan om dat nog eens toe te lichten. Meer...
PERSONEELSVERBRUIK
Happen en snappen op kosten van de fiscus?
Als ‘gastvrij’ werkgever zorgt u wellicht voor een kopje koffie op de werkplek en voor een ijsje met warm weer. Hoe gaat de fiscus om met consumpties op de werkplek? En maakt het verschil of u de nieuwe werkkostenregeling toepast? Meer...
PERSONEELSVERBRUIK
Hongerig van de werkkostenregeling?
In de horeca komt het geregeld voor: een broodje tussendoor omdat de werknemer een lange dag heeft of een snelle maaltijd voor het begin of na afloop van de dienst. Wat gaat dat u nu kosten onder de werkkostenregeling? Meer...
PERSONEELSVERBRUIK
Personeelsverbruik, wat met de fiscale dorst?
Uw personeel eet en drinkt tijdens werktijd op uw kosten. U doet daar niet moeilijk over: waar hard gewerkt wordt moet dat kunnen, vindt u. Maar hoe zit dat fiscaal? Profiteert de fiscus van uw gastvrije werkgeverschap? Meer...
PERSONEEL - LOONHEFFING
Een broodje aap is géén loon ...
Als horecabedrijf krijgen uw werknemers uiteraard wel eens een drankje of een maaltijd. Het verhaal doet de ronde dat een dergelijk drankje of een dergelijke maaltijd altijd loon is. Is dat waar of een broodje aap? Meer...