Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
PERSONEEL
Personeelsuitje, hoe verwerkt u dat voor de loonheffing?
Veel werkgevers organiseren jaarlijks een personeelsuitje voor hun werknemers. Een veelgestelde vraag is hoe dit in de loonadministratie verwerkt moet worden. Moeten u of uw werknemers hierover belasting betalen? Waar moet u op letten? Meer...
HORECAKOSTEN
Roet in het eten als de bediening een vorkje meeprikt?
Ook in de horeca komt het geregeld voor dat personeel van een maaltijd wordt voorzien. Is dat belast? Of is er van belastingheffing helemaal geen sprake? Hoe zit dat precies en waar moet u op letten? De rechter schonk onlangs klare wijn. Meer...
PERSONEEL
Personeelsverbruik, een grote hap uit uw loonkosten?
Uw werknemers eten ook wel eens bij u of bij een collega. Soms omdat het moet, maar soms ook omdat uw werknemers lekker bij u willen komen eten. Als u deze maaltijden betaalt, dan is de fiscale behandeling afhankelijk van de reden. Meer...
PERSONEEL
Kleine attenties waren toch altijd belastingvrij?
Onder de werkkostenregeling zijn kleine attenties voor uw personeel belastingvrij te verstrekken. Maar wat nu als u deze attenties verstrekte terwijl u de werkkostenregeling nog niet toepaste? Wat besliste de rechter onlangs? Meer...
PERSONEEL
Mag uw werknemer onbelast mee-eten?
Uw werknemers zien in de loop van de dag bij u een hoop lekkers voorbijkomen. Als ze langer moeten werken, wilt u hun honger best stillen. Kan daarbij ook de honger van de fiscus gestild worden zonder dat dat u de hoofdprijs kost? Meer...
PERSONEEL
Kerstpakket bestellen of samen kokkerellen?
Stel, uw horecagroothandel komt nu al met een bestelaanbieding voor kerstpakketten. Dat overvalt u, want hoe zat dat ook alweer fiscaal? Of zijn er zelfs goedkopere en leukere alternatieven dan zo’n ‘saaie smuldoos’? Meer...
PERSONEEL
Een culinair dankjewel, ook fiscaal?
Stel, u wilt uw zomerhulp of uw jubilaris bij het uit dienst treden bedanken met een etentje. Hoe zorgt u ervoor dat de fiscus niet ook een vorkje meeprikt? Meer...
PERSONEELSVERBRUIK
Mag ik wat drinken, chef?
Zoals u weet, beschouwt de fiscus gratis eten en drinken graag als loon (in natura). Kunt u de dorst van werknemers ook lessen zónder fiscaal gedoe? Meer...
PERSONEELSVERBRUIK
Happen en snappen op kosten van de fiscus?
Als ‘gastvrij’ werkgever zorgt u wellicht voor een kopje koffie op de werkplek en voor een ijsje met warm weer. Hoe gaat de fiscus om met consumpties op de werkplek? En maakt het verschil of u de nieuwe werkkostenregeling toepast? Meer...