Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

HORECAKOSTEN

Rondje van de zaak met bitterbal aftrekbaar?

Een goede barkeeper geeft aan de betere klanten ook weleens een drankje weg of trakteert ze op een bitterbal of een blokje kaas. Zijn deze kosten gewoon fiscaal aftrekbaar en zo ja, waar moet u dan vooral op letten? Meer...

WEGGEEFKOSTEN

Een flesje wijn voor de stamgast om hem te behouden?

Producten weggooien of weggeven? U blijft er anders toch maar mee zitten en u investeert in de toekomst als de deuren weer opengaan. Als u kiest voor het laatste, hoe boekt u dat fiscaal voordelig? Meer...

HORECAKOSTEN

Rondje van de zaak, betaalt de fiscus mee?

In de horeca komt het regelmatig voor dat u een drankje of hapje weggeeft. Bij de samenstelling van de jaarrekening kan dit ter sprake komen. Hoe zit het dan met de btw? Waar hangt dit vanaf en waar moet u op letten? Meer...

HORECAKOSTEN

Roet in het eten als de bediening een vorkje meeprikt?

Ook in de horeca komt het geregeld voor dat personeel van een maaltijd wordt voorzien. Is dat belast? Of is er van belastingheffing helemaal geen sprake? Hoe zit dat precies en waar moet u op letten? De rechter schonk onlangs klare wijn. Meer...

RELATIEGESCHENKEN

In welke mate mag u uw relaties in de watten leggen?

Nog even en de feestdagen staan weer voor de deur. Voor u dé gelegenheid om uw personeel, stamgasten en relaties eens flink te fêteren. Maar hoever mag u daarbij gaan? Wat vindt de fiscus nog aanvaardbaar en wat niet? Meer...

HORECAKOSTEN

Nootjes op de bar representatief of verkoopbevorderend?

Zoals u weet, is de gemengde kostenaftrek per 2017 gestegen van 73,5 naar 80% voor ondernemers in de inkomstenbelasting. Dus het is belangrijk om te weten welke kosten hieronder vallen en welke niet. Lees verder! Meer...

HORECAKOSTEN

Kerstpakketje voor leverancier, boekhouder of slijter?

De feestdagen staan weer voor de deur en dus is het tijd om uw zakelijke relaties eens te fêteren. Maar wat zijn hiervan de fiscale gevolgen en waar moet u aan denken? Hoe betaalt u zo min mogelijk belasting? Meer...

WEGGEEF

Geen omzet weggeven, maar goederen

Zeker met het binnenhalen van een groepsreservering, geven horeca-ondernemers nog wel eens graag een fikse korting weg. Maar is dat wel handig? Zijn er slimmere methodes zonder al te veel fiscale consequenties? Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Mag ik wat drinken, chef?

Zoals u weet, beschouwt de fiscus gratis eten en drinken graag als loon (in natura). Kunt u de dorst van werknemers ook lessen zónder fiscaal gedoe? Meer...

PERSONEEL

We konden deze zomer op je rekenen, bedankt …

Het is hard werken in de horeca, daar weet u alles van. Als u dan ook nog eens een medewerker heeft die altijd voor u klaarstaat, wilt u natuurlijk uw waardering daarvoor kunnen tonen zonder fiscaal gedoe. Wat kan er dan? Meer...

Geactualiseerd op: 15.04.2024

Meer van Indicator

indicator