Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

HORECAKOSTEN

Roet in het eten als de bediening een vorkje meeprikt?

Ook in de horeca komt het geregeld voor dat personeel van een maaltijd wordt voorzien. Is dat belast? Of is er van belastingheffing helemaal geen sprake? Hoe zit dat precies en waar moet u op letten? De rechter schonk onlangs klare wijn. Meer...

RELATIEGESCHENKEN

In welke mate mag u uw relaties in de watten leggen?

Nog even en de feestdagen staan weer voor de deur. Voor u dé gelegenheid om uw personeel, stamgasten en relaties eens flink te fêteren. Maar hoever mag u daarbij gaan? Wat vindt de fiscus nog aanvaardbaar en wat niet? Meer...

HORECAKOSTEN

Nootjes op de bar representatief of verkoopbevorderend?

Zoals u weet, is de gemengde kostenaftrek per 2017 gestegen van 73,5 naar 80% voor ondernemers in de inkomstenbelasting. Dus het is belangrijk om te weten welke kosten hieronder vallen en welke niet. Lees verder! Meer...

HORECAKOSTEN

Kerstpakketje voor leverancier, boekhouder of slijter?

De feestdagen staan weer voor de deur en dus is het tijd om uw zakelijke relaties eens te fêteren. Maar wat zijn hiervan de fiscale gevolgen en waar moet u aan denken? Hoe betaalt u zo min mogelijk belasting? Meer...

WEGGEEF

Geen omzet weggeven, maar goederen

Zeker met het binnenhalen van een groepsreservering, geven horeca-ondernemers nog wel eens graag een fikse korting weg. Maar is dat wel handig? Zijn er slimmere methodes zonder al te veel fiscale consequenties? Meer...

PERSONEEL

Mag uw werknemer onbelast mee-eten?

Uw werknemers zien in de loop van de dag bij u een hoop lekkers voorbijkomen. Als ze langer moeten werken, wilt u hun honger best stillen. Kan daarbij ook de honger van de fiscus gestild worden zonder dat dat u de hoofdprijs kost? Meer...

PERSONEELSVERBRUIK

Mag ik wat drinken, chef?

Zoals u weet, beschouwt de fiscus gratis eten en drinken graag als loon (in natura). Kunt u de dorst van werknemers ook lessen zónder fiscaal gedoe? Meer...

REPRESENTATIEKOSTEN

Representatie? Laat de fiscus maximaal meedokken!

Bijna iedere horecaondernemer heeft te maken met representatiekosten. De vraag hoe u de fiscus er maximaal aan mee laat betalen, is niet zo 1, 2, 3 te beantwoorden. Wat is hiervoor bepalend? Wij zochten het voor u uit. Meer...

PERSONEEL

We konden deze zomer op je rekenen, bedankt …

Het is hard werken in de horeca, daar weet u alles van. Als u dan ook nog eens een medewerker heeft die altijd voor u klaarstaat, wilt u natuurlijk uw waardering daarvoor kunnen tonen zonder fiscaal gedoe. Wat kan er dan? Meer...

HORECAKOSTEN

Frisse adem van het huis …

Het pepermuntje bij de uitgang, een praline van het huis of andere weggevertjes. Hoe zorgt u ook in fiscaal opzicht voor een gelikte presentatie? Meer...

Geactualiseerd op: 13.12.2019

Meer van Indicator

indicator