Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

BELASTINGCONTROLE

Minder controle fiscus, maar wel gerichter, dus?

Een ondernemer krijgt het liefst geen bezoek van de fiscus. Bedenk dat het vaak snel te achterhalen is wie er bewust de boel flest, maar dat de fiscus bij voorkeur fouten en fraude wil voorkomen in plaats van sancties op te leggen. Hoe zit dat? Meer...

HORECAKOSTEN

Wat als warm weer uw uitvalkosten doet stijgen?

Stel, ondanks alle HACCP en snel terugkoelen, wordt uw verse pan soep van 40 liter zuur. Dat wordt in jargon ook wel uitval genoemd. Wat kunt u daar boekhoudtechnisch mee? Of moet u het wegkiepen maar voor lief nemen? Meer...

BRUTOWINSTMARGE

De methode om de kaartprijs te bepalen is vaak de schuldige

De belastingcontroleur heeft altijd extra oog voor de behaalde brutowinstmarges op omzetgroepen als ‘Koffie’, ‘Wijnen’, ‘Bieren’ en ‘Frisdranken’. Hij werkt vaak met gemiddelden; uw situatie kan echter verschillen. Hoe wapent u zich hiertegen? Meer...

ADMINISTRATIE

Wat kunt u met een logboekje?

Het komt regelmatig voor dat we adviseren een logboekje bij te houden en zaken te turven. Houden veel horecaondernemers echter inmiddels wel zo’n logboekje bij? Waarom zouden ze dat doen en met welk doel? Meer...

BELASTINGCONTROLE - WEGGEVERTJES

Weggeven aan uw gasten, niet aan de fiscus

In de horeca is het heel normaal eens een drankje weg te geven. Hoe zit dit echter fiscaal? Mag u de kosten daarvan aftrekken? En hoe zit het met de btw? Waar moet u bij dit soort kosten op letten om moeilijkheden te voorkomen? Meer...

BELASTINGEN - BELASTINGCONTROLE

Goed verband gelegd?

De fiscus controleert in de horeca steevast ook de verhouding tussen de inkopen onderling (verbands-controle). Hoe voorkomt u verkeerde aannames? Meer...

BELASTINGEN - BELASTINGCONTROLE

Dat is géén privéverbruik!

Zoals u weet, staat in de horeca niet tegenover elke euro inkoop omzet. Legt u dat niet goed vast, dan kan de fiscus lastig doen. Wat is cruciaal om te doen? Meer...

KAART- EN MENUPRIJS - KOSTPRIJSMETHODE

Dat zijn ónze prijzen …

Uiteraard bepaalt u als horecaondernemer tegen welke prijs u een ‘natje of een droogje’ op de kaart zet. Toch heerst daar nog wel eens verwarring over, bij uw collega’s, maar óók bij uw klanten. Hoe zit dat juridisch en fiscaal? Meer...

VAN HOREN ZEGGEN

Hoeveel glaasjes haalt u uit een fles van ...?

Dit is onder collega’s, met uw accountant of met de heren van de fiscus altijd een geliefd discussiepunt. Hoeveel glaasjes haal je uit een fles? Waarover ontstaat de meeste verwarring als we het over de glasinhoud hebben? Meer...

DAT OVERKOMT U TOCH NIET?

Onder de kostprijs verkopen, mag dat zomaar?

Uw collega ziet zijn omzet de laatste tijd steeds verder teruglopen. Het tij moet gekeerd, dus probeert hij op allerlei mogelijke manieren omzet terug te winnen. Hij wil nu zelfs op bepaalde tijdstippen zijn drank onder de kostprijs verkopen! Meer...

Geactualiseerd op: 17.05.2024

Meer van Indicator

indicator