Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
VOEDSELVEILIGHEID
Wat moet u op de menukaart aan ingrediënten vermelden?
Ingrediënten, voedingswaarden en houdbaarheid op etiketten zijn u niet onbekend. Maar hoe zit dat bij gerechten op uw menukaart? Moet u daarin bijv. vermelden dat er noten, gluten of eieren verwerkt zijn in uw receptuur? Meer...
UW RECHTEN
NVWA-controle horecazaak openbaar?
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit gaat controlebevindingen in de horeca openbaar maken. Mag dat zomaar? Wat als u dat helemaal niet wilt? Meer...
COMMUNICATIE
U wordt gebeld door een journalist ...
RTL Nieuws mocht van de rechter inspectierapporten van de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) met naam en toenaam openbaar maken. Wat als u gebeld wordt? Meer...
WET- EN REGELGEVING
Attractie- en speeltoestel voor de kids?
Stel, u wilt een speeltoestel vervangen of er een aanschaffen voor de kleine gasten. Weet u dat er sinds 25 mei 2016 nieuwe regels gelden? Wat speelt er? Meer...
VOEDSELVEILIGHEID
Nieuwe Hygiënecode geen aprilgrap ...
Op 1 april 2016 gaat de nieuwe Hygiënecode in die de voedselveiligheid in ieder horecabedrijf bewaakt. Wat moet u weten en wat moet u doen? Meer...
VOEDSELVEILIGHEID
Hoe reageert u op voedselallergie?
Met ingang van 13 december 2014 bent u verplicht om uw gasten te informeren over mogelijke voedselallergenen in uw gerechten. Welke (re)actie wordt er van u verlangd? En waarom is die actie van u van belang? Meer...