Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

PERSONEEL

Belastingvrije bonus voor uw trouwe werknemer

Het is een zwaar jaar, ook voor uw personeel. Misschien is het een idee om uw personeel eind dit jaar een extraatje te verstrekken. Hoe kan dat fiscaal zo gunstig mogelijk en wat zijn dan de voorwaarden? Meer...

PERSONEEL

Fiets van de zaak als extraatje voor uw werknemer

Stel, na een warm, druk en hectisch zomerseizoen wilt u uw werknemer belonen met een fiets van de zaak. Wat moet u dan weten over de nieuwste wetgeving? Mag dat dan ook een mountainbike of een racefiets zijn? Meer...

PERSONEEL

Cafetariasysteem is weer hot, ook iets voor u?

Werknemers zijn steeds moeilijker te krijgen en aan uw horecabedrijf te binden. Daarom stappen steeds meer werkgevers over op een cafetariasysteem, met alle voordelen van dien. Is zo’n systeem ook iets voor uw horecabedrijf? Meer...

PERSONEEL

Loop in 2018 geen WKR-voordeel mis

In de praktijk zien we dat niet alle werkgevers optimaal gebruikmaken van de werkkostenregeling (WKR). Loopt u hier in 2018 wellicht ook voordeel mis? Meer...

BESLOTEN VENNOOTSCHAP

De BV wil haar DGA eens extra belonen, hoe dan verder?

Het jaar is weer bijna voorbij en misschien is er wel ruimte om een extraatje uit uw horeca-BV te halen. Hoe doet u dat fiscaal zo vriendelijk mogelijk en waar moet u dan op letten, zodat u zich niet tekortdoet? Wat is zeer interessant? Meer...

PERSONEEL

‘Het is zo druk op het terras, eet maar een hapje mee ...’

Soms kunt u gewoonweg niet anders en moet u een medewerker een natje en een droogje aanbieden als de werkomstandigheden ervoor zorgen dat hij niet naar huis kan om te eten. Hoe houdt u het ook fiscaal smakelijk voor iedereen? Meer...

PERSONEEL

Kok onbelast extra’s geven in de werkkostenregeling?

Stel, u heeft twee parttime koks in dienst. Hun loonsom bedraagt € 80.000,- per jaar: dat is het loon waarover bij uw werknemer verschuldigde loonheffing wordt berekend. Een hele mond vol, maar is er nog wel ruimte voor extraatjes? Meer...

PERSONEEL - LOONHEFFING

Uw werknemer slimmer op kosten van de fiscus

Stel, u heeft een werknemer die u naar een cursus wilt laten gaan. Bijvoorbeeld om iets meer over wijnen te leren of naar een cursus over koffie. U wilt dat ook nog wel betalen. Hoe zit dat dan belastingtechnisch? Is dat dan ‘loon’? Meer...

PERSONEEL

Géén cafetaria, maar wel het cafetariamodel?

U heeft misschien wel eens gehoord van het zogenaamde ‘cafetariamodel’. U weet wel, loon ruilen tegen iets anders. Kent u de verruimde mogelijkheden? De rechter heeft daar ook nog iets over gezegd. Daarom een update. Meer...

Geactualiseerd op: 24.04.2024

Meer van Indicator

indicator