Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

HORECAKOSTEN

Rondje van de zaak met bitterbal aftrekbaar?

Een goede barkeeper geeft aan de betere klanten ook weleens een drankje weg of trakteert ze op een bitterbal of een blokje kaas. Zijn deze kosten gewoon fiscaal aftrekbaar en zo ja, waar moet u dan vooral op letten? Meer...

HORECAKOSTEN

Rondje van de zaak, betaalt de fiscus mee?

In de horeca komt het regelmatig voor dat u een drankje of hapje weggeeft. Bij de samenstelling van de jaarrekening kan dit ter sprake komen. Hoe zit het dan met de btw? Waar hangt dit vanaf en waar moet u op letten? Meer...

BRUTOWINSTMARGE

Laat de fiscus de margedrukkende factoren zien

Het niet nauwkeurig administreren van in- en verkopen kan afwijkende brutowinstmarges tot gevolg hebben. Het belang hiervan wordt dan ook vaak onderschat. Totdat de fiscus om de hoek komt kijken en gesjoemel veronderstelt. Meer...

INKOOP

Inkoop die geen omzet oplevert

Stel, u koopt heel spontaan een partij koffielikeur. Na een tijdje blijkt die niet zo te lopen qua verkoop, dus gaat u deze likeur ‘van het huis’ weggeven bij een kopje koffie. Leuke geste, maar waar schuilt de fiscale kater? Meer...

BELASTINGCONTROLE

Zo komt de fiscus aan uw omzet

Als de fiscus uw boekhouding niet vertrouwt, zal hij uw omzet op een andere manier berekenen. Daarbij is men niet voor één gat te vangen. Dat bleek onlangs toen een collega van u voor de rechter kwam. Wat leert ú daarvan? Meer...

BELASTINGCONTROLE - WEGGEVERTJES

Weggeven aan uw gasten, niet aan de fiscus

In de horeca is het heel normaal eens een drankje weg te geven. Hoe zit dit echter fiscaal? Mag u de kosten daarvan aftrekken? En hoe zit het met de btw? Waar moet u bij dit soort kosten op letten om moeilijkheden te voorkomen? Meer...

ADMINISTRATIE & ADVISEUR - BRUTOWINSTMARGE

Goed boeken is broodnodig

Verwent u uw gasten vooraf ook met een gratis mandje brood? Vaak is dat een standaardservice van het huis. Gasten vinden dat jammer genoeg vaak vanzelfsprekend. Hoe ervaart de fiscus dat? Hoe behoudt u uw eetlust fiscaal? Meer...

KAART- EN MENUPRIJS - KOSTPRIJSMETHODE

Dat zijn ónze prijzen …

Uiteraard bepaalt u als horecaondernemer tegen welke prijs u een ‘natje of een droogje’ op de kaart zet. Toch heerst daar nog wel eens verwarring over, bij uw collega’s, maar óók bij uw klanten. Hoe zit dat juridisch en fiscaal? Meer...

VAN HOREN ZEGGEN

Hoeveel glaasjes haalt u uit een fles van ...?

Dit is onder collega’s, met uw accountant of met de heren van de fiscus altijd een geliefd discussiepunt. Hoeveel glaasjes haal je uit een fles? Waarover ontstaat de meeste verwarring als we het over de glasinhoud hebben? Meer...

ADMINISTRATIE

Wat niet uit uw boekhouding blijkt …

Uw accountant kan zich gaan opmaken voor het samenstellen van uw jaarrapport 2007. Hij heeft toch alle stukken? Of moet u nog ergens aan denken? Meer...

Geactualiseerd op: 17.05.2024

Meer van Indicator

indicator