Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
PERSONEEL
Een ongeluk zit in een klein hoekje ...
Als eigenaar of exploitant van een horecazaak moet u instaan voor de veiligheid in uw horecazaak. Dat is niets nieuws, maar bent u dan ook aansprakelijk als iemand in de drukte valt over een muurtje wat er al jaren staat? Meer...
BRANDVEILIGHEID
Met carnaval en Koningsdag een veilig feestje bouwen ...
De tijden van feestversieringen, extra drukte en extra risico breken weer aan. Niet voor niets hebben politie, brandweer en de branchevereniging hun koppen bijeengestoken om de veiligheid in en rond uw bedrijf te borgen. Lees verder! Meer...
PERSONEEL
Kerstjus over feestjurk van uw gast, schadevergoeding?
Uw kelner morst bij het serveren van het kerstdiner saus over de dure jurk van een gast. De gast is furieus en eist meteen geld voor een nieuwe jurk. Moet u die (als horecaondernemer) zomaar ophoesten? Meer...
BEDRIJFSHULPVERLENING
Bhv tot je erbij neervalt
Bedrijfshulpverleners zijn essentieel in ieder groot of klein horecabedrijf. Iedere horecazaak is dan ook verplicht om opgeleide bhv’ers in huis te hebben. Maar waarom zijn bhv’ers nu eigenlijk belangrijk in uw zaak? Meer...
PERSONEEL
Payroll- en uitzendkracht vanaf 2012
Zoals u weet, wordt er in de horeca veel gebruikgemaakt van payroll- en uitzendkrachten. Waar moet u in 2012 op letten? Hoe gaat u te werk bij uw keuze? Meer...
WET- EN REGELGEVING - VEILIGHEID
Verbanddoos, blusdeken en blusser verplicht?
Dat u wettelijk verplicht bent bedrijfshulpverleners in huis te hebben, is u niet onbekend. Hoe zit het dan met de plicht om bijvoorbeeld blussers, een verbanddoos en blusdeken in huis te hebben? Zijn er nog aanvullende eisen? Meer...
PERSONEEL
Een 15-jarige achter de afwas zetten?
U zult waarschijnlijk net als uw collega’s, scholieren hebben die in uw bedrijf een handje meehelpen. Voor het werken van jongeren gelden speciale regels. Want mag u bijvoorbeeld een 15-jarige wel alleen in de spoelkeuken laten staan? Meer...