Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

PERSONEEL

Cafetariasysteem is weer hot, ook iets voor u?

Werknemers zijn steeds moeilijker te krijgen en aan uw horecabedrijf te binden. Daarom stappen steeds meer werkgevers over op een cafetariasysteem, met alle voordelen van dien. Is zo’n systeem ook iets voor uw horecabedrijf? Meer...

BESLOTEN VENNOOTSCHAP

De BV wil haar DGA eens extra belonen, hoe dan verder?

Het jaar is weer bijna voorbij en misschien is er wel ruimte om een extraatje uit uw horeca-BV te halen. Hoe doet u dat fiscaal zo vriendelijk mogelijk en waar moet u dan op letten, zodat u zich niet tekortdoet? Wat is zeer interessant? Meer...

PERSONEEL

‘Het is zo druk op het terras, eet maar een hapje mee ...’

Soms kunt u gewoonweg niet anders en moet u een medewerker een natje en een droogje aanbieden als de werkomstandigheden ervoor zorgen dat hij niet naar huis kan om te eten. Hoe houdt u het ook fiscaal smakelijk voor iedereen? Meer...

PERSONEEL

Personeelsverbruik, een grote hap uit uw loonkosten?

Uw werknemers eten ook wel eens bij u of bij een collega. Soms omdat het moet, maar soms ook omdat uw werknemers lekker bij u willen komen eten. Als u deze maaltijden betaalt, dan is de fiscale behandeling afhankelijk van de reden. Meer...

LOON IN NATURA

Wat ‘telt aan’ bij ontbijt of lunch?

Meer...

PERSONEEL

Kok onbelast extra’s geven in de werkkostenregeling?

Stel, u heeft twee parttime koks in dienst. Hun loonsom bedraagt € 80.000,- per jaar: dat is het loon waarover bij uw werknemer verschuldigde loonheffing wordt berekend. Een hele mond vol, maar is er nog wel ruimte voor extraatjes? Meer...

PERSONEEL

Eten met korting van de zaak

Herkent u dit? De werknemer die vraagt om korting als hij met zijn gezin bij u komt eten. U wilt daar wel in meegaan, maar liefst zonder al dat fiscale gedoe. Hoe pakt u dat dan aan? En hoe doet u dat in 2015 binnen de werkkostenregeling? Meer...

PERSONEEL

Cafetariaregeling ook voor de horeca

Vanaf 2015 moet u uw vergoedingen aan uw werknemers afstemmen op de werkkostenregeling. Dat is een mooie aanleiding om gebruik te maken van de cafetariaregeling. Wat is dat precies en wat heeft uw personeel eraan? Meer...

PERSONEEL - LOONHEFFING

Een broodje aap is géén loon ...

Als horecabedrijf krijgen uw werknemers uiteraard wel eens een drankje of een maaltijd. Het verhaal doet de ronde dat een dergelijk drankje of een dergelijke maaltijd altijd loon is. Is dat waar of een broodje aap? Meer...

PERSONEEL

Géén cafetaria, maar wel het cafetariamodel?

U heeft misschien wel eens gehoord van het zogenaamde ‘cafetariamodel’. U weet wel, loon ruilen tegen iets anders. Kent u de verruimde mogelijkheden? De rechter heeft daar ook nog iets over gezegd. Daarom een update. Meer...

Geactualiseerd op: 17.05.2024

Meer van Indicator

indicator