Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

BRUTOWINSTMARGE

Laat de fiscus de margedrukkende factoren zien

Het niet nauwkeurig administreren van in- en verkopen kan afwijkende brutowinstmarges tot gevolg hebben. Het belang hiervan wordt dan ook vaak onderschat. Totdat de fiscus om de hoek komt kijken en gesjoemel veronderstelt. Meer...

ADMINISTRATIE - INKOOP

Is die inkoop wel ‘zuivere koffie’?

Uw boekhouder hanteert de grootboekrekening ‘Inkoop koffie/thee’. Hierop boekt hij alle desbetreffende producten die op de inkoopfacturen staan vermeld. Waarom moet deze rekening zuiver blijven en wat hoort daar niet op thuis? Meer...

BELASTINGEN - BELASTINGCONTROLE

Dat is géén privéverbruik!

Zoals u weet, staat in de horeca niet tegenover elke euro inkoop omzet. Legt u dat niet goed vast, dan kan de fiscus lastig doen. Wat is cruciaal om te doen? Meer...

ADMINISTRATIE & ADVISEUR - BRUTOWINSTMARGE

Goed boeken is broodnodig

Verwent u uw gasten vooraf ook met een gratis mandje brood? Vaak is dat een standaardservice van het huis. Gasten vinden dat jammer genoeg vaak vanzelfsprekend. Hoe ervaart de fiscus dat? Hoe behoudt u uw eetlust fiscaal? Meer...

KAART- EN MENUPRIJS - KOSTPRIJSMETHODE

Dat zijn ónze prijzen …

Uiteraard bepaalt u als horecaondernemer tegen welke prijs u een ‘natje of een droogje’ op de kaart zet. Toch heerst daar nog wel eens verwarring over, bij uw collega’s, maar óók bij uw klanten. Hoe zit dat juridisch en fiscaal? Meer...

ADMINISTRATIE - BRUTOWINSTMARGE

Met glitter en glamour geserveerd …

Van presentatie en ‘het oog wilt ook wat’ weet u alles; dat is uw vak. Dus kleedt u uw gerechten, (mix)dranken, ijscoupes, etc. aan met versierselen, in uw jargon ‘garnering’, ‘garnituur’ of ‘opmaak’ genoemd. Hoe ziet dat er fiscaal uit? Meer...

VAN HOREN ZEGGEN

Hoeveel glaasjes haalt u uit een fles van ...?

Dit is onder collega’s, met uw accountant of met de heren van de fiscus altijd een geliefd discussiepunt. Hoeveel glaasjes haal je uit een fles? Waarover ontstaat de meeste verwarring als we het over de glasinhoud hebben? Meer...

ADMINISTRATIE

Wat niet uit uw boekhouding blijkt …

Uw accountant kan zich gaan opmaken voor het samenstellen van uw jaarrapport 2007. Hij heeft toch alle stukken? Of moet u nog ergens aan denken? Meer...

PERSONEEL

Mag ik wat drinken baas?

U heeft wel eens gehoord van de macht der grote getallen. Zeker als het gaat om het personeelsverbruik consumpties. Wat is belangrijk? Meer...

DAT OVERKOMT U TOCH NIET?

“Ik neem die fles wijn even mee voor in de keuken”

Herkent u dit? Uw kok neemt een fles wijn uit de (bar)voorraad voor in de wijnsaus. Of u koopt een likeur in als ingrediënt voor een nagerecht. Hoe voorkomt u dat u te veel btw afdraagt én dat uw winstmarge ook nog eens daalt? Meer...

Geactualiseerd op: 01.05.2024

Meer van Indicator

indicator