Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 8 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

BRUTOWINSTMARGE

Koffie en suiker duurder. Denk aan uw marge!

Het nieuws meldde een op handen zijnde prijsstijging van koffie en suiker. Stel dat uw inkoopkosten daardoor met 8% zouden stijgen. Hoe berekent u zoiets door? Wat gebeurt er met uw (winst)marge als u niet zou doorberekenen? Meer...

BRUTOWINSTMARGE

De methode om de kaartprijs te bepalen is vaak de schuldige

De belastingcontroleur heeft altijd extra oog voor de behaalde brutowinstmarges op omzetgroepen als ‘Koffie’, ‘Wijnen’, ‘Bieren’ en ‘Frisdranken’. Hij werkt vaak met gemiddelden; uw situatie kan echter verschillen. Hoe wapent u zich hiertegen? Meer...

OMZET

Betaal maar de inkoopprijs …

Gasten die graag iets willen kopen voor hun visite of feestje? U kunt ermee leven, maar u doet dat wel graag zonder fiscale kleerscheuren … Lees hoe. Meer...

ACCIJNZEN - KAARTPRIJS

Accijnsverhoging gaat ú toch geen winst kosten!

U vernam uit de media toch ook dat met Prinsjesdag accijnsverhogingen per 2014 zijn aangekondigd? Uw leverancier zal die aan u doorgaans stilzwijgend doorberekenen. Maar wat doet u er vervolgens mee? Wat kunt u doen? Meer...

KAART- EN MENUPRIJS - KOSTPRIJSMETHODE

Wij bepalen onze winstmarge zelf, inspecteur!

U weet dat de belastingcontroleur scherp naar uw winstmarges kijkt. U sjoemelt niet, maar u wilt ook geen gedonder als uw marge eens uit de pas loopt. Moet u echt steeds dat lastige rekenwerk verrichten? Wat is slim? Meer...

KAART- EN MENUPRIJS - KOSTPRIJSMETHODE

Snel uitrekenen is dan zo gepiept

Uw handelsgeest komt uit de fles als u een scherpe aanbieding ziet in de horecagroothandel. Tijd voor gereken heeft u niet, dus dan maar over de kop? Meer...

KAART- EN MENUPRIJS - KOSTPRIJSMETHODE

Bedenk goed wat u met uw wijn doet

Rondom de brutowinstmarge en de winstmarge op de inkoop wijnen bestaat bij een belastingcontrole regelmatig verwarring. Wij schenken klare wijn. Meer...

OMZETBELASTING

Btw-verhoging 2009 tijdig voorbereiden?

Vanaf 2009 gaat de btw van 19% naar 20%. Het lage tarief (6%) blijft gelijk. Het lijkt nog zo ver weg, maar het vergt bij menig horecaondernemer nogal wat voorbereidingen. Wat is handig om nu al te weten als het gaat om uw prijzen? Meer...

Geactualiseerd op: 17.05.2024

Meer van Indicator

indicator