Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

PERSONEEL

Aanzeggen arbeidsovereenkomst, hoe werkt dat?

U was van plan het contract voor bepaalde tijd van uw kok te verlengen. Stel, u wilt hiervan nu afzien omdat de samenwerking niet prettig verloopt of omdat u de voorwaarden van de verlenging wenst te wijzigen. Wat is er dan mogelijk? Meer...

PERSONEEL

Ontslag op staande voet, de oplossing?

Stel, uw serveerster gooit een andere serveerster een glas wijn in het gezicht of uw kok neemt ongevraagd etenswaar mee naar huis. U wil dit gedrag aanpakken en voorkomen. Is ontslag op staande voet dan mogelijk? Meer...

PERSONEEL

Studiekosten laten terugbetalen, mag dat altijd?

De kosten van scholing van werknemers worden vaak door u als werkgever betaald. U wilt dan wel voorkomen dat de werknemer met zijn diploma vertrekt naar uw concurrent en u met de kosten blijft zitten. Wat zijn de mogelijkheden? Meer...

PERSONEEL

Als uw langdurig zieke kok er niets meer van bakt ...

Stel, uw kok is al geruime tijd flink ziek. Het is duidelijk dat hij niet meer bij u kan werken. Heel triest natuurlijk, maar zakelijk gezien overweegt u toch hem te ontslaan. Kan dat zomaar? Moet u dan een transitievergoeding betalen? Meer...

PERSONEEL

Wie betaalt de studiekosten?

Marieke heeft een aantal prijzige opleidingen gevolgd. U heeft de kosten betaald omdat de opleiding voor uw horecazaak belangrijk is. Hoe zorgt u ervoor dat Marieke de studiekosten moet terugbetalen als ze bijv. elders gaat werken? Meer...

PERSONEEL

Finale kwijting, klaar met alle gezeur?

U wilt afscheid nemen van uw kok en na enig overleg gaat hij daarmee akkoord. U heeft geen UWV Werkbedrijf of kantonrechter nodig, maar u ontbindt de overeen­komst ‘met wederzijds goedvinden’. U bent van alles af. Of toch niet? Meer...

PERSONEEL

Kom maar proefkoken, dan zien we wel …

Stel, u wilt een nieuwe kok voor uw restaurant aannemen maar u wilt wel zeker weten of hij daadwerkelijk zo goed kan koken als hij zegt. U spreekt mondeling af dat hij komt proefkoken. Is er een juridisch sausje dat daarbij hoort? Meer...

ONTSLAG

Laat uw kok maar gaan, maar dan wel uitgekookt ...

Stel, uw kok wil bij u weg. U regelt dit in goed overleg en u tekent samen een overeenkomst ter beëindiging van het dienstverband. De rechter strooit daarna echter roet in het eten, want de afspraken gelden niet meer. Wat vergat u? Meer...

PERSONEEL - BELEID

Eerst onze spullen terug, dan pas krijg je je geld …

Uw kok verlaat boos uw zaak en neemt ontslag. U stemt in met het ontslag. Hij krijgt echter nog geld (eindafrekening), maar u wilt dat pas uitbetalen als hij uw spullen (keukenmessen, bedrijfskleding, etc.) inlevert. Mag u dit verrekenen? Meer...

PERSONEEL - BELEID

Wat nou, aan de haal met mijn gasten?

Uw kok besluit om een eigen eetzaak te beginnen. Da’s mooi voor hem, totdat u ontdekt dat hij daarvoor uw vaste gasten benadert. Heeft u dan een concurrentiebeding nodig om iets te kunnen doen? Kunt u dat voorkomen? Meer...

Geactualiseerd op: 06.12.2019

Meer van Indicator

indicator