Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
PERSONEEL
Voorkom dat een tijdelijk arbeidscontract per ongeluk voor onbepaalde tijd geldt
Wanneer u nieuw personeel aanneemt, weet u nog niet precies wat voor vlees u in de kuip heeft. Met een tijdelijk contract kunt u elkaar leren kennen. Toch gaat dat in de praktijk nog weleens mis en blijkt tijdelijk helemaal niet zo tijdelijk. Meer...
PERSONEEL
Hygiëneboete NVWA: meteen ontslag voor uw kok
Uw collega krijgt boetes opgelegd vanwege slechte hygiëne in de keuken. Hij vindt dat zijn kok hiervoor verantwoordelijk is. Reden voor ontslag? Hoe gaat u te werk? Wat vond de rechter hiervan? Meer...
PERSONEEL
Arbeidsconflict in uw horecazaak, kan mediation helpen?
Uit de praktijk van alledag. Uw bedrijfsleider of u heeft een conflict met uw kok over zijn werkhouding. Het conflict ontaardt in ruzie. De kok meldt zich ziek, heel vervelend allemaal. Wat doet de arboarts bij zo’n ziekmelding? Wat doet u? Meer...
PERSONEEL
Als uw langdurig zieke kok er niets meer van bakt ...
Stel, uw kok is al geruime tijd flink ziek. Het is duidelijk dat hij niet meer bij u kan werken. Heel triest natuurlijk, maar zakelijk gezien overweegt u toch hem te ontslaan. Kan dat zomaar? Moet u dan een transitievergoeding betalen? Meer...
PERSONEEL
Wie betaalt de studiekosten?
Marieke heeft een aantal prijzige opleidingen gevolgd. U heeft de kosten betaald omdat de opleiding voor uw horecazaak belangrijk is. Hoe zorgt u ervoor dat Marieke de studiekosten moet terugbetalen als ze bijv. elders gaat werken? Meer...
PERSONEEL
Hoe pakt u die slechte boodschap aan?
Soms komt u er niet onderuit en moet u een werknemer een vervelende boodschap brengen. Bijv. omdat u zijn verzoek om korter te werken niet kunt honoreren of omdat u het jaarcontract niet wilt verlengen. Hoe pakt u dat aan? Meer...
PERSONEEL
Finale kwijting, klaar met alle gezeur?
U wilt afscheid nemen van uw kok en na enig overleg gaat hij daarmee akkoord. U heeft geen UWV Werkbedrijf of kantonrechter nodig, maar u ontbindt de overeenkomst ‘met wederzijds goedvinden’. U bent van alles af. Of toch niet? Meer...
PERSONEEL
Kom maar proefkoken, dan zien we wel …
Stel, u wilt een nieuwe kok voor uw restaurant aannemen maar u wilt wel zeker weten of hij daadwerkelijk zo goed kan koken als hij zegt. U spreekt mondeling af dat hij komt proefkoken. Is er een juridisch sausje dat daarbij hoort? Meer...
INROOSTEREN
Ik wil niet meer met de kerst werken!
Vanaf november begint het gedoe weer: u roostert uw team tijdig voor de kerstdagen in, zoals in andere jaren. Maar nu wil men wel eens vrij zijn met de kerst. Het is alleen zo dat u maar één kok heeft … Wat nu? Moet u dan sluiten? Meer...
PERSONEEL
Kook jij maar een standje lager …
Uw souschef functioneert al een tijd slecht. U probeerde al van alles, maar niets hielp. Als dat zo doorgaat kost u dat klandizie! U wilt de functie wijzigen in die van zelfstandig werkend kok (met behoud van salaris). Wat vond de rechter? Meer...