Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

HORECAKOSTEN

Rondje van de zaak met bitterbal aftrekbaar?

Een goede barkeeper geeft aan de betere klanten ook weleens een drankje weg of trakteert ze op een bitterbal of een blokje kaas. Zijn deze kosten gewoon fiscaal aftrekbaar en zo ja, waar moet u dan vooral op letten? Meer...

WEGGEEFKOSTEN

Een flesje wijn voor de stamgast om hem te behouden?

Producten weggooien of weggeven? U blijft er anders toch maar mee zitten en u investeert in de toekomst als de deuren weer opengaan. Als u kiest voor het laatste, hoe boekt u dat fiscaal voordelig? Meer...

DRUKWERK

Het visitekaartje van uw horecabedrijf

Het lijkt zo eenvoudig: even een visitekaartje bestellen en klaar. Ook fiscaal valt er nog wel wat te winnen. En onder welke kostengroep is dat 100% aftrekbaar? Meer...

HORECAKOSTEN

Nootjes op de bar representatief of verkoopbevorderend?

Zoals u weet, is de gemengde kostenaftrek per 2017 gestegen van 73,5 naar 80% voor ondernemers in de inkomstenbelasting. Dus het is belangrijk om te weten welke kosten hieronder vallen en welke niet. Lees verder! Meer...

BRUTOWINSTMARGE

Laat de fiscus de margedrukkende factoren zien

Het niet nauwkeurig administreren van in- en verkopen kan afwijkende brutowinstmarges tot gevolg hebben. Het belang hiervan wordt dan ook vaak onderschat. Totdat de fiscus om de hoek komt kijken en gesjoemel veronderstelt. Meer...

WEGGEEF

Geen omzet weggeven, maar goederen

Zeker met het binnenhalen van een groepsreservering, geven horeca-ondernemers nog wel eens graag een fikse korting weg. Maar is dat wel handig? Zijn er slimmere methodes zonder al te veel fiscale consequenties? Meer...

HORECAKOSTEN - SPONSORING

Sponsoring dartteam of uw voetbalclub, let op!

Voor veel horecaondernemingen is sponsoring een goede manier om te werken aan hun naamsbekendheid. De kosten hiervan zijn dan ook aftrekbaar. Hoezo is dit anders als de kosten niet in verhouding staan tot het nut? Meer...

REPRESENTATIEKOSTEN

Representatie? Laat de fiscus maximaal meedokken!

Bijna iedere horecaondernemer heeft te maken met representatiekosten. De vraag hoe u de fiscus er maximaal aan mee laat betalen, is niet zo 1, 2, 3 te beantwoorden. Wat is hiervoor bepalend? Wij zochten het voor u uit. Meer...

ADMINISTRATIE & ADVISEUR - BRUTOWINSTMARGE

Goed boeken is broodnodig

Verwent u uw gasten vooraf ook met een gratis mandje brood? Vaak is dat een standaardservice van het huis. Gasten vinden dat jammer genoeg vaak vanzelfsprekend. Hoe ervaart de fiscus dat? Hoe behoudt u uw eetlust fiscaal? Meer...

ADMINISTRATIE - BRUTOWINSTMARGE

Met glitter en glamour geserveerd …

Van presentatie en ‘het oog wilt ook wat’ weet u alles; dat is uw vak. Dus kleedt u uw gerechten, (mix)dranken, ijscoupes, etc. aan met versierselen, in uw jargon ‘garnering’, ‘garnituur’ of ‘opmaak’ genoemd. Hoe ziet dat er fiscaal uit? Meer...

Geactualiseerd op: 16.05.2024

Meer van Indicator

indicator