Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

ADMINISTRATIE

Uw privégebruik en -verbruik 2018 goed genoeg in beeld?

Ieder jaar opnieuw dient uw boekhouder uw privégebruik vast te stellen en te corrigeren op de geboekte kosten en de verrekende voorbelasting (btw). Schatten mag, maar tellen en weten is beter voor uw marge én uw portemonnee. Dus? Meer...

BOEKHOUDING

De post privéverbruik is geen afvalbak ...

De invloed op de winstcijfers van privéverbruik uit de bedrijfsvoorraad wordt in de praktijk nog steeds onderschat. Vooral als er op die post meer kosten geboekt worden dan wat er eigenlijk privé is. Waar moet u voor waken en hoe dan? Meer...

EIGEN VERBRUIK

Hoeveel uit de zaak meegegeten en gedronken in 2016?

In de horeca is het gebruikelijk dat de ondernemer(s) uit de zaak mee-eten en drinken. Dit eigen verbruik moet aan het einde van het jaar worden gecorrigeerd voor de winstbelasting en de btw. Weet u of die correctie goed verloopt? Meer...

OMZET - ADMINISTRATIE

Toename verkoop alcoholvrij bier ook bij u?

Las u het ook in het nieuws of ervaart u het zelf ook al? Méér verkoop van alcoholvrij bier of andere alcoholvrije dranken. Wat is er administratief van belang om te voorkomen dat u onder andere te veel btw moet afdragen? Meer...

BELASTINGCONTROLE - WEGGEVERTJES

Weggeven aan uw gasten, niet aan de fiscus

In de horeca is het heel normaal eens een drankje weg te geven. Hoe zit dit echter fiscaal? Mag u de kosten daarvan aftrekken? En hoe zit het met de btw? Waar moet u bij dit soort kosten op letten om moeilijkheden te voorkomen? Meer...

ADMINISTRATIE & ADVISEUR - BOEKHOUDING

Met turven de fiscus vermurwen …

Zoals u weet, hanteert de fiscus allerlei technieken om de horecaondernemer aan de fiscale tand te voelen. Weet u dat u met een heel eenvoudig instrument de fiscus de prik uit de limonade kunt halen? Meer...

BELASTINGEN - BELASTINGCONTROLE

Goed verband gelegd?

De fiscus controleert in de horeca steevast ook de verhouding tussen de inkopen onderling (verbands-controle). Hoe voorkomt u verkeerde aannames? Meer...

BELASTINGEN - BELASTINGCONTROLE

Dat is géén privéverbruik!

Zoals u weet, staat in de horeca niet tegenover elke euro inkoop omzet. Legt u dat niet goed vast, dan kan de fiscus lastig doen. Wat is cruciaal om te doen? Meer...

ADMINISTRATIE & ADVISEUR - BRUTOWINSTMARGE

Goed boeken is broodnodig

Verwent u uw gasten vooraf ook met een gratis mandje brood? Vaak is dat een standaardservice van het huis. Gasten vinden dat jammer genoeg vaak vanzelfsprekend. Hoe ervaart de fiscus dat? Hoe behoudt u uw eetlust fiscaal? Meer...

ADMINISTRATIE

Wat niet uit uw boekhouding blijkt …

Uw accountant kan zich gaan opmaken voor het samenstellen van uw jaarrapport 2007. Hij heeft toch alle stukken? Of moet u nog ergens aan denken? Meer...

Geactualiseerd op: 17.05.2024

Meer van Indicator

indicator