Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

BOEKHOUDING

Inkopen food & non-food en de invloed op uw winstmarge

Stel, de cijfers over 2018 zien er weliswaar goed uit, maar de (bruto)winstmarge op uw grootste omzetgroepen is gezakt. Heeft u weleens stilgestaan bij de invloed van de non-foodinkopen daarop? Waar draait het om en wat kunt u doen? Meer...

INKOPEN

Parasolletje hier, extra rietje daar, wat zet u op de factuur?

De zomertijd staat altijd vol van versieringen op ijscoupes, desserts, mixdranken en cocktails. Wat moet u op de factuur zetten om te voorkomen dat uw boekhouder of diens assistente zulke kosten abusievelijk verkeerd boekt? Meer...

BOEKHOUDING

De post privéverbruik is geen afvalbak ...

De invloed op de winstcijfers van privéverbruik uit de bedrijfsvoorraad wordt in de praktijk nog steeds onderschat. Vooral als er op die post meer kosten geboekt worden dan wat er eigenlijk privé is. Waar moet u voor waken en hoe dan? Meer...

ADMINISTRATIE

Omzetten en inkopen splitsen of is 6% en 21% voldoende?

Het lijkt zo aantrekkelijk: hoe minder mutaties uw boekhouder hoeft uit te splitsen, hoe goedkoper u uit bent. Het wordt alleen duurkoop als later tijdens een controle blijkt dat u hierdoor zaken over het hoofd heeft gezien. Meer...

OMZET - ADMINISTRATIE

Toename verkoop alcoholvrij bier ook bij u?

Las u het ook in het nieuws of ervaart u het zelf ook al? Méér verkoop van alcoholvrij bier of andere alcoholvrije dranken. Wat is er administratief van belang om te voorkomen dat u onder andere te veel btw moet afdragen? Meer...

INKOOP

Inkoop die geen omzet oplevert

Stel, u koopt heel spontaan een partij koffielikeur. Na een tijdje blijkt die niet zo te lopen qua verkoop, dus gaat u deze likeur ‘van het huis’ weggeven bij een kopje koffie. Leuke geste, maar waar schuilt de fiscale kater? Meer...

ADMINISTRATIE & ADVISEUR - BRUTOWINSTMARGE

Goed boeken is broodnodig

Verwent u uw gasten vooraf ook met een gratis mandje brood? Vaak is dat een standaardservice van het huis. Gasten vinden dat jammer genoeg vaak vanzelfsprekend. Hoe ervaart de fiscus dat? Hoe behoudt u uw eetlust fiscaal? Meer...

ADMINISTRATIE - BRUTOWINSTMARGE

Met glitter en glamour geserveerd …

Van presentatie en ‘het oog wilt ook wat’ weet u alles; dat is uw vak. Dus kleedt u uw gerechten, (mix)dranken, ijscoupes, etc. aan met versierselen, in uw jargon ‘garnering’, ‘garnituur’ of ‘opmaak’ genoemd. Hoe ziet dat er fiscaal uit? Meer...

ADMINISTRATIE

Ingekocht, maar geen ‘inkopen’ …

U heeft in de horeca te maken met veel kostensoorten. Voor een correcte brutowinstmarge is een juiste boeking daarvan (‘inslag’ of ‘kosten’) erg belangrijk! Meer...

ADMINISTRATIE

Wat niet uit uw boekhouding blijkt …

Uw accountant kan zich gaan opmaken voor het samenstellen van uw jaarrapport 2007. Hij heeft toch alle stukken? Of moet u nog ergens aan denken? Meer...

Geactualiseerd op: 16.05.2024

Meer van Indicator

indicator