Aanverwante adviezen
Zoekresultaat: 10 adviezen
BRUTOWINSTMARGE
Leuk, die veganburger, maar wel duur qua inkoop ...
De vegankeuken is hot. U wilt op die trend meesurfen. De inkoop van vleesvervangers is best duur, maar als u de kaartprijs daarop aanpast, worden zulke gerechten wellicht onverkoopbaar. Hoe lost u dat margetechnisch op? En fiscaal? Meer...
BRUTOWINSTMARGE
Winst uitdrukken in percentage van omzet of van inkoop?
Een abonnee kwam met de vraag wat gebruikelijk is bij het uitdrukken van de winstmarge: berekend vanuit de omzet of vanuit de inkoop. Wanneer gebruikt u welke methode? Meer...
BRUTOWINST - GLASWERK
Nieuw bierglas, nieuwe marge?
Uw collega kreeg een nieuw type bierglas van zijn brouwerij, met meer inhoud. De bierprijs wilde hij echter niet verhogen. “Mag dat fiscaal?”, vroeg hij ons. Meer...
BRUTOWINST
Met welk soort marge gaat u aan de slag?
De horeca kent twee soorten margeberekeningen: die van de verkoop en die van de inkoop. Maar welke is nu nauwkeuriger? Kunt u die marges onderling ook snel omrekenen? Wij zochten het voor u uit. Meer...
BRUTOWINSTMARGE
Koffie en suiker duurder. Denk aan uw marge!
Het nieuws meldde een op handen zijnde prijsstijging van koffie en suiker. Stel dat uw inkoopkosten daardoor met 8% zouden stijgen. Hoe berekent u zoiets door? Wat gebeurt er met uw (winst)marge als u niet zou doorberekenen? Meer...
KAARTPRIJS
Even snel de kaartprijs bepalen, kan u geld kosten
Na de zomertijd komt uw wijnleverancier op de proppen met een lucratieve partij Beaujolais Primeur. U zet deze wijn meteen op de kaart, inkoopprijs ‘3 x over de kop’ en klaar is Kees. Waarom kunt u zich zo snel ook tekortdoen? Meer...
ACCIJNZEN - KAARTPRIJS
Accijnsverhoging gaat ú toch geen winst kosten!
U vernam uit de media toch ook dat met Prinsjesdag accijnsverhogingen per 2014 zijn aangekondigd? Uw leverancier zal die aan u doorgaans stilzwijgend doorberekenen. Maar wat doet u er vervolgens mee? Wat kunt u doen? Meer...
KAART- EN MENUPRIJS - KOSTPRIJSMETHODE
Wij bepalen onze winstmarge zelf, inspecteur!
U weet dat de belastingcontroleur scherp naar uw winstmarges kijkt. U sjoemelt niet, maar u wilt ook geen gedonder als uw marge eens uit de pas loopt. Moet u echt steeds dat lastige rekenwerk verrichten? Wat is slim? Meer...
KAART- EN MENUPRIJS - KOSTPRIJSMETHODE
Bedenk goed wat u met uw wijn doet
Rondom de brutowinstmarge en de winstmarge op de inkoop wijnen bestaat bij een belastingcontrole regelmatig verwarring. Wij schenken klare wijn. Meer...
KAART- EN MENUPRIJS - KOSTPRIJSMETHODE
Dat zijn ónze prijzen …
Uiteraard bepaalt u als horecaondernemer tegen welke prijs u een ‘natje of een droogje’ op de kaart zet. Toch heerst daar nog wel eens verwarring over, bij uw collega’s, maar óók bij uw klanten. Hoe zit dat juridisch en fiscaal? Meer...