Aanverwante adviezen

Zoekresultaat: 10 adviezen

Gesorteerd op checked relevantiedatum

BOEKHOUDING

Inkopen food & non-food en de invloed op uw winstmarge

Stel, de cijfers over 2018 zien er weliswaar goed uit, maar de (bruto)winstmarge op uw grootste omzetgroepen is gezakt. Heeft u weleens stilgestaan bij de invloed van de non-foodinkopen daarop? Waar draait het om en wat kunt u doen? Meer...

ADMINISTRATIE

Uw privégebruik en -verbruik 2018 goed genoeg in beeld?

Ieder jaar opnieuw dient uw boekhouder uw privégebruik vast te stellen en te corrigeren op de geboekte kosten en de verrekende voorbelasting (btw). Schatten mag, maar tellen en weten is beter voor uw marge én uw portemonnee. Dus? Meer...

BOEKHOUDING

De post privéverbruik is geen afvalbak ...

De invloed op de winstcijfers van privéverbruik uit de bedrijfsvoorraad wordt in de praktijk nog steeds onderschat. Vooral als er op die post meer kosten geboekt worden dan wat er eigenlijk privé is. Waar moet u voor waken en hoe dan? Meer...

ADMINISTRATIE

Omzetten en inkopen splitsen of is 6% en 21% voldoende?

Het lijkt zo aantrekkelijk: hoe minder mutaties uw boekhouder hoeft uit te splitsen, hoe goedkoper u uit bent. Het wordt alleen duurkoop als later tijdens een controle blijkt dat u hierdoor zaken over het hoofd heeft gezien. Meer...

HORECAKOSTEN

Non-food kan uw brutowinstmarge negatief beïnvloeden

Ingekochte hulpgrondstoffen en non-food die niet in het eindproduct worden opgenomen, kunnen uw brutowinstmarge onbedoeld verlagen. Hoe zorgt u ervoor dat de ‘inkoop’ ook echt de inkoopwaarde van uw omzet vertegenwoordigt? Meer...

INKOOP

Inkoop die geen omzet oplevert

Stel, u koopt heel spontaan een partij koffielikeur. Na een tijdje blijkt die niet zo te lopen qua verkoop, dus gaat u deze likeur ‘van het huis’ weggeven bij een kopje koffie. Leuke geste, maar waar schuilt de fiscale kater? Meer...

BELASTINGEN - BELASTINGCONTROLE

Dat is géén privéverbruik!

Zoals u weet, staat in de horeca niet tegenover elke euro inkoop omzet. Legt u dat niet goed vast, dan kan de fiscus lastig doen. Wat is cruciaal om te doen? Meer...

ADMINISTRATIE & ADVISEUR - BRUTOWINSTMARGE

Goed boeken is broodnodig

Verwent u uw gasten vooraf ook met een gratis mandje brood? Vaak is dat een standaardservice van het huis. Gasten vinden dat jammer genoeg vaak vanzelfsprekend. Hoe ervaart de fiscus dat? Hoe behoudt u uw eetlust fiscaal? Meer...

ADMINISTRATIE

Dat is de voorraad schuld meneer de fiscus …

Een abonnee vroeg ons naar de invloed van de voorraad op de brutowinstmarge. Zijn adviseur zei namelijk dat het slechts om een winstverschuiving ging. Maar wat bedoelde die daar nou mee? Wat is wijsheid? Meer...

DAT OVERKOMT U TOCH NIET?

“Ik neem die fles wijn even mee voor in de keuken”

Herkent u dit? Uw kok neemt een fles wijn uit de (bar)voorraad voor in de wijnsaus. Of u koopt een likeur in als ingrediënt voor een nagerecht. Hoe voorkomt u dat u te veel btw afdraagt én dat uw winstmarge ook nog eens daalt? Meer...

Geactualiseerd op: 03.05.2024

Meer van Indicator

indicator